Таяни в НС: Еврошефство, Шенген, но и технически гаф

Да говоря на български е трудно, следващия път, обеща той
21 ное 2017 16:37,
10

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обръщението на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни към депутатите ни в Народното събрание бе белязано от важността на българското европредседателство, но и от технически гаф.

Още по темата

Две минути, след като Таяни бе започнал речта си, се оказа че има технически проблем с превода и председателят на ЕП се наложи да изчака той да бъде отстранен.

"Да говоря на български е трудно, следващия път", обеща шеговито Антонио Таяни.

Малко след това проблемът бе решен и председателят на Европейския парламент успя да довърши обръщението си.

По-късно се разбра, че за техническия проблем са отговорни екипите от Европейския парламент и грешката не от наша страна.

Антонио Таяни коментира, че с резултатите от евродоклада България е постигнала нов напредък и че Европейският парламент подкрепя влизането ни в Шенген.

"Мониторинговият доклад за България показва нов напредък. Окуражавам ви да следвате този път. Сравнена с Франция и Германия, България представлява малка държава, но притежава огромен потенциал", каза Таяни.

Той коментира и мигрантската криза, и похвали България за начина, по който пази границата си.

"ЕП поддържа убедено влизането на България в Шенген и пожелавам скоро да се постигне съгласие и в Съвета на Европа", каза Таяни.

Той допълни, че държавите, които са по границата на Европа като България, Италия и Гърция, не могат и не трябва да бъдат оставени сами.

"Миналата седмица ЕП одобри своята позиция за реформата на регламента в Дъблин. Системата за убежище се оказа неефикасна и съвсем неадекватна да отговори на миграционната криза. Това е нечестно и трябва да бъде незабавно сменено", настоя Таяни.

Той допълни, че България може да разчита най-много на своите най-млади хора, които често са изключително талантливи и каза, че това е ключът към решаването на проблема със застаряването на населението.

Таяни допълни и че България има ключова роля за поддържането на Западните Балкани.

"Не можем да изоставим тази европейска територия на други страни извън Европа. Иначе рискуваме тероризмът и фундаментализмът да трансформира тези територии в зона за престъпна дейност", допълни председателят на ЕП.

По думите му Европа трябва да има единна външна политика, за да бъде силна.

"Важно е да започнем дебата за бъдещето на Европа, за да видим къде и как можем да се намесим. Трябва да се върнем към политиката, защото където политиката е слаба, други решават", заключи Таяни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪК НА ЛИДЕРА НА ПЕС МУ Е ТРУДНО ДА ГОВОРИ НА ЧОВЕШКИ
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бочко като говори само един език - проблеми няма! Това и Таяни го разбра и другият път обеща да е потготвен :)! Това се случи днес при един единствен оратор. Какво правим от януари, когато ще трябва превод от всички официални езици? Не ми се мисли за резила!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската нация-нация техническа!
5
4
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
"Той допълни, че България може да разчита най-много на своите най-млади хора"-------------------------------------------------------------------------------------------------Да, млад Борисовец Герберчук може да разчита на добър живот.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ги е само от Русия и Китай. Фундаменталистите са техни кукли на конци и винаги могат да им спрат помощите.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЕП поддържа убедено влизането на България в Шенген и пожелавам скоро да се постигне съгласие и в Съвета на Европа"С пожелания няма как да стане, но и страните в Шенген не желаят суджуци.
2
2
 
23
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
Другарят Таяни от брюкселския окръжен комитет дойде на проверка при българските комсомолци.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре започваме да видим как ще завършим какво ли още ще се случи ?!?!?!?