Двама българи в затвор в Швеция за трафик на хора

Примамвали жертвите си с обещание за работа в строителството
23 ное 2017 07:44, Александър Попов
14
Двама българи в затвор в Швеция за трафик на хора
Снимка: Reuters

Двама българи ще лежат в затвор в Швеция заради трафик на хора. Мъжете, на 49 и 42 години, получиха присъди по четири години и два месеца, съобщава Radio Sweden, цитирано от агенция "Фокус".

Осъдените обещавали работа на строителни обекти на своите жертви, като често са принуждавали повярвалите им да просят, за да покрият разносните по пътуването си.

Според данните, представени от прокурора, жертвите са живеели в сграда без прозорци и централно отопление през зимата и често са хранени с остатъци, извадени от кофи за боклук.

Освен че ще лежат в затвора, двамата ще трябва да платят и глоба в общ размер от 370 хил. крони на седем от пострадалите. За разкриването на схемата е помогнала и българската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Кажете си го направо: двама български кюмюра/маври.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До онбашиятаИ като работят им плащат. Преди години поляците се напиваха, качваха се на някоя таратайка и спираха пред полицията. В Швеция шофирането в нетрезво състояние се наказва със затвор (около 6 месеца). Поляците влизаха, не плащат квартира, храна, консумативи и излизат с добри пари от заплати. Това си беше бизнес, докато на шведите не им писна и взеха да ги пращат да си излежават присъдата в полски затвор
6
0
 
12
 
! Отговори
ДО Зара преди 6 години
Да видях обявата.Набира елтехници.Тия не могат да различат Швеция от Швейцария,а набират работници.Работодател-швейцарец .Ох ще падна от смях!
5
0
 
14
 
! Отговори
Зара преди 6 години
А в момента една агенция набира работници за Швеция ,но договорът ЩЯЛ ДА БЪДЕ с швейцарски работодател.Пише ,че ще работят в новострояща се рафинерия,но....такава в Швеция не се строи!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трима българи задържани в Турция за трафик на хора, двама в Швеция.А трафикантите в България си шетат спокойно, нали са коалиционни партньори.
3
0
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
сега като свикнат в затвора да спят на чисти чаршафи, на басейн и спа, както и на тенисче всеки следобед, после цял живот ще е мъчение
2
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Ще поживеят в някой луксозен затвор, ако са по-умни ще врещят как не им спазвали правата, и какви ли не още простотии от съвременния ни живот.......
1
3
 
23
 
! Отговори
Big преди 6 години
"Двама български роми" комай е по- правилно!