До края на 2017-а: Русия намалява военните си в Сирия

Целите й на терен - постигнати! Следва помирение
24 ное 2017 08:45, Петя Славова
30
До края на 2017-а: Русия намалява военните си в Сирия
Снимка: БТА

Руската армия предвижда да намали присъствието си в Сирия тази година, тъй като целите й на терен скоро ще бъдат постигнати, заяви вчера началникът на генералния щаб на армията пред журналисти, предаде Франс прес.

"Разбира се, ще бъде взето решение от върховния главнокомандващ за намаляване на групата", заяви генерал Валерий Герасимов в отговор на въпрос дали Русия обмисля да намали военното си присъствие в Сирия до края на годината.

Още по темата

"Когато завършим мисиите си, военните си мисии. Не остана много за постигане", добави Герасимов.

На въпрос колко ще е голямо това съкращаване, шефът на генералния щаб отвърна, че ще е "значително".

"Там ще останат центърът за помиряване на страните по конфликта, военните ни бази (в Тартус и Хмейм) и няколко структури, необходими за поддържане" на ситуацията, обясни Герасимов.

Москва се включи във военния конфликт в Сирия през септември 2015 г. с въздушни удари в подкрепа на силите на президента Башар Асад, наклонявайки везните в негова полза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чуството че Джуджо е пораснал малко или само се е качил на по-високи токчета ?
26
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 25Това е версията на бивш вече капитан на атомна подводница от същия клас. Приближава са най-много до изнесените факти.
25
0
 
1
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби ...... Разбира се Боби, щом ти го твърдиш !
24
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко продВ първи отсек (Торпеден) нахлува взривно вълна от сгъстен въздух. От ударната вълна прекисно торпедо си пука резервоара и започва ЗАРАДИ СВРЪХ ВИСОКОТО НАЛЯГАНЕ НЕКОНТРОЛИРУЕМ ПОЖАР(ПРИ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ТОРПЕДНИЯ ОТСЕК СЕ ПЪЛНИ С ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС И ПОЖАРА СПИРА)СЛЕД МАЛКО ПОСЛЕДВА ДЕТОНАЦИЯ НА БОЙНАТА ЧАСТ НА НЯКОЕ ТОРПЕДО ИЛИ НА НЯКОЛКО ТОРПЕДАВ този момент Курск е Обречен.
23
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоСъди сам за ФАКТИТЕИмало е поне две западни подводници които са наблюдавали учениетоКурск излиза на боен курс на пълна мощност(тоест не може да чуе(определи мястото) друга подводница)Следват записани от сеизмографите 2 взрива един много по-слаб и един при който детонират торпедатаОфициална версия пожар на прекисно торпедоАко Курск удари Американска подводница от долу ударът ще попадне точно там където са балоните със сгъстен въздух за изплаване Първи взрив балоните с въздух
22
5
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби ... Бобчо, това за Курск, извънземните ли ти го казаха или го научи от някой рушки блогър, който ти спусна под сурдинка, секретна информация от Кремъл ? Що се отнася до останалите ти констатации за предателствата, стратегиите и тактиките, и те май са част от курса по художествено творчество, дето Ви го организират от рушкото посолство !
21
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 20Курск потъна след сблъсък с Американска разузнавателна подводница - Цели две подводници са пратили Американците да следят за ученията на северния флот Само един ФАКТ САЩ по това време няколко милиарда $ БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ на Русия - такова нещо не е имало в Американската политика и няма след това!Чечня е първия полигон който подготви новите Руски Въоръжени сили Чечня 1 имаше ПРЕДАТЕЛСТВОЧечня 2 имаше ВЕЧЕ КОМАНДВАНЕГрузия имаше СТРАТЕГИЯСирия имаше и ТАКТИКА(мин жертви)
20
6
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Факт .... От 1990г до 2008 г. раССия още не можеше да се отърси от сгромолясването на мита за Великия *** Съюз, въпреки това тя и тогава водеше своите войни, като тази в Чечня, след встъпването на товарищ путин на власт, РАША пак реши да избива комплексите си на "Велика нация". Не случайно неговото встъпване беше ознаменувано от трагичната кончина на екипажа на атомната подводница Курск, след което последваха последващите действия заради които раССия търпи санкции в световен мащаб
19
2
 
1
 
! Отговори
до17 преди 6 години
" Официално" - там е ключът от бараката, в тоталитарните страни разликата между официално и реално е огромна.
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свиването и изтласкването на руската империя продължава. След като бе изтласкана от източна Европа сега наблюдаваме изтласкването и от близкия изток. Сирия вече половината не е руска. Навсякъде където е изтласквана възникват военни конфликти. След като бъде изгонена от БИ следват кавказките републики. Такава е съдбата на империите.
17
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 15Загиналите Руски Военни са Официално 15 човека мисля. Да има и други както хуманитарни така и наемнически организации включително действащи на страната на ИД където ясна статистика на загиналите НЯМА.
16
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 11Ано Умни - погледни на картата Около Кои страни са разположени военните бази на САЩ?"Те са за защитаване на съюзници ... "А защо са пълни с както ги погледнеш оръжия които не могат да се характеризират като защитни?"Не може да изплашиш някой с цвете само с тояга"Е понеже непрекъснато как беше формулирана стратегията "Дръж ГОЛЯМАТА ТОЯГА и говори меко " Всички страни към които сочи съответната тояга с право си мислят че САЩ иска да ги унищожи
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Hm........че те руските военни намаляха и без да ги "изтеглят" с около 500 човека. Т.е 'изтеглиха ' ги ама в "дървени балтони'.
14
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 1265% от Целия износ на Русия са род и вид Суровини и процента пада плавноСамо че Умници не сте вникнали в ЦИФРИЧКИТЕ само 35% и процентите падат плавно от приходите в бюджета са от продажба на суровини.Ето ти пример - Когато се добива ГАЗ от земните недра той е примесен с други газове. Лесно се отделя газта от примесите защото Метана при определена температура и налягане се втечнява за разлика от другите газове. Е построили са завод за извличане на всички тези екзотични газове
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето май фалира,а?
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
67% от руския износ за Китай е петрол и петролни деривати други 9% са дървесината или близо 80% от износа и са все суровини . Тя е суровинен придатък на Китай
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че подкрепят ли САЩ във война за унищожаването на Русия,----------------------Ето това и е най-големия проблем на Русия , тя все си въобразява че някой иска да а я унищожи
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Календари за новата 2018 г. с изображението на Государя Путин са хит на продажбите в Британия.
9
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Калеко АлекоОт 1990г до 2008 Русия не бе замесена в нито една война по Света!Стана ли той по-мирен????Напротив,САЩ съвсем се самозабравиха и го подкараха през просото!Е,това време изтече,Русия се завърна!.Обаче това е нищо,в сравнение с бъдещето,когато Китай ще заяви претенциите си!
8
5
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
И половината Сирия е достатъчна на Русия,за да и върши работа!Няма нужда да се поемат излишни рискове.Значението на базите в Тартус и Хмеймим е огромно.В Тартус са базирани постоянно подводниците,които държат на прицел(с ядрено оръжие) целия Южен фланг на НАТО.Засега са три,трябва да станат осем,за пълно покритие.Какъв е смисълът,посланието?Ами целта е държавите от НАТО да разберат,че подкрепят ли САЩ във война за унищожаването на Русия,ги чака неминуема гибел.Така че жертвите не са напразни!