Банките с основание закрили сметките на Марин Льо Пен

Управителят на централната банка ще огласи заключенията си в понеделник
Обновена: 25 ное 2017 17:46 | 25 ное 2017 17:45,
32
Банките с основание закрили сметките на Марин Льо Пен
Снимка: Reuters, архив

Френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер заяви днес, че банките са имали основание да закрият сметките на крайнодесния "Национален фронт" и неговия лидер Марин Льо Пен, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изявление по радио "Франс енфо" Льо Мер добави, че е поискал от Банк дьо Франс (Banque de France) да провери дали това е станало съобразно закона. По думите му управителят на централната банка ще огласи заключенията си в понеделник, 27 ноември. 

По-рано тази седмица Марин Льо Пен обвини две банки - Сосиете женерал (Societe Generale) и Ейч Ес Би Си (HSBC) - че са предприели "банкова фетва" за заглушаване на гласа на "Националния фронт" чрез закриване на нейната лична сметка и сметката на партията. 

Банките заявиха, че действията им са в рамките на регулаторните изисквания, без да дават други обяснения. 

"Щом Сосиете женерал закрива сметките на "Националния фронт" и, подчертавам, друга банка закрива личната сметка на Марин Льо Пен, това е защото е имало сериозни основания да го направят. Вярвам във френските банкови институции", каза Льо Мер, цитира БТА.

Той добави, че като министър на икономиката и финансите е длъжен да провери дали законът е бил спазен и затова е поискал от централната банка да извърши проверка.

"Убеден съм, че законът е бил спазен и че банките са имали сериозни основания да вземат тези решения", повтори министърът. 

Марин Льо Пен претърпя поражение на президентските избори по-рано тази година, а нейната партия се представи зле на парламентарните избори месец по-късно, припомни Ройтерс. 

Тя обвиняваше френските банки, че по политически причини не отпускат кредити за нейните предизборни кампании. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
25
 
16
 
! Отговори
преди 6 години
Нищо особенно не се е случило, Льопен сега ще открие свободно сметка в рублей в РосКомСоветНадзорКолхозБанк...Бухахахаххаа
3
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде пише, че е с основание ? Либералите мачкат опозицията с всякакви Гьобелсови методи. Нищо чудно и изборите да са манипулирари сЛед като набиха бременните жени в Каталуния и оставиха на мюселманите да изнасилват жените в Кьолн. Защо либералите не са включени в списъка на терориcтичните организации на ООН.
2
4
 
30
 
! Отговори
Важното е навреме преди 6 години
да се получават всевъзможните помощи за преселниците от бившите колонии! Те дойдоха на принципа "Един иде, сто води!" Идва един мъж, за да върши нискоквалифицирана работа и води безбройната си рода да живее на помощи и да налага своите битови традиции.Охулените френски колониалисти свалиха едни от клоните на дърветата и им създадоха съвременни държави. После внуците на свалените от клоните дойдоха във Франция, за да източват социалните фондове, натрупани от няколко поколения работещи французи
1
6
 
36
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Даа,демокрация да не му се види ,все повече стават тоталитарни-полицейски държави .Я напишете една статия за ЕЦБ който иска да отмени защита на депозите до 100 000 евро .