Задава ли се решение на политическата криза в Германия?

Социалдемократите готови за коалиция с Меркел
25 ное 2017 09:03, Александър Попов
26
Задава ли се решение на политическата криза в Германия?
Снимка: Reuters

Политическата криза в Германия може да намери своето решение. Членовете на германската Социалдемократическа партия ще одобрят нова коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, ако партийните лидери представят убедително предложение. Това заяви пред в. Passauer Neue Presse Нийлс Анен, член на ръководството на партията, цитиран от "Фокус".

Анен призова за активизиране на преговорите за формиране на ново правителство в Германия и заяви, че възможността за широка коалиция не трябва да се изключва. Политикът заяви, че Социалдемократическа партия трябва да чуе от "провалилия се канцлер" как си представя бъдещото правителство, преди да се съгласи на нова четиригодишна коалиция с консерваторите.

Още по темата

В петък лидерът на Социалдемократическа партия Мартин Шулц се съгласи да преговаря с Меркел за подновяването на коалиционното правителство, но заяви, че решения все още не са взети, а ако бъде постигнато споразумение, членовете на партията ще имат окончателната дума.

Той обаче намекна, че участието в правителството ще помогне на партията да постигне политическите си цели. На партийна конференция Шулц заяви към младежкото крило на Социалдемократическа партия, което се противопоставя на опцията за поредната широка коалиция, че очаква тяхната лоялност и конструктивно сътрудничество.

Лявоцентристката партия по-рано обещаваше да бъде в опозиция, след като на парламентарните избори през септември получи най-слабата си подкрепа за последните 70 години. Тя обаче бе подложена на натиск, включително от страна на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, да преосмисли позицията си и да помогне да се предотврати нуждата от повторни избори.

Шулц каза, че партийните лидери са се съгласили да започнат коалиционни преговори заради чувството си за отговорност към Германия и Европа, след като опитът на Меркел да формира коалиция с две по-малки партии се провали в края на миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 6 години
Меркел иска да направи правителство на всяка цена.Това е последната и премиерска възможност и не иска да я запомнят със провал и криза. Социалистите искат мин. заплата да стане 12,00 евро на час и помощите за безработно да се получават 4г. при сега 1 г. Зелените искат да се затворят електроцентарилте на въглища и вече успяха да договорят затваряне на центарлите със атомна енергия.Навярно си мислят че тока идва от контакта.Меркел е склонна да приеме.Това ще е края на Немската икономика.
23
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
- Бабо Меркел - защо са ти толкова големи надеждите?
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно, какво ще кажат социалдемократите, а какво ще им наредят от Вашингтон. Германия е окупирана държава, ако трябва ще направят коалиция с Ким Чен Ун.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В следващите 20 год ще станат 50-70 милиона, понеже всички емигранти ще са между 15-30 год. Като се вземе и емиграция поне по 500000 годишно, плюс емиграция от Европа към Германия, след 20 год. германците и името няма да могат да си кажат, камо ли волята им да се чува. А с това и ЕС ще приключи. Мулти култи обществото е като орел рак и щука да дърпат каруца. Всеки дърпа в своята посока и нищо няма да стане и да се получи. Обречени са . Евреите ще тържествуват и ще си отмъстят.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпъват дъвката като прашка.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците са неспособни политици, историята го е доказвала многократно, ужасно слаби са. Единствената надежда на нашите деца е емиграция в космоса. А еврейското отмъщение над Германия ще бъде довършено. Никога повече няма да има Германия , никога германците повече няма да могат да се обединят и да бъдат мнозинство. Меркел в следващите 4 години ще вкара поне още 2 милиона , ще разрешат семействата да се съберат , това ще ги направи 20 милиона. Те ще направят по 5-7 деца. Така в следващите 20 год
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никаква криза , просто еФтини ев.р.ейски номера в стил демокрация . И правителство ще има и примката ще бъде стегната повече и ,,бежанците ,,ще стават още повече и цирка демокрация ще продължава с нови еФтини номера .
17
0
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Моето скромно мнение е като на младите социалдемократи. Без да имам каквито и да е политически пристрастия, считам, че това ще бъде огромен автогол за тази партия, която непрекъснато губи подкрепата на народа. Крайно време е Германия да изхвърли Меркел на бунището. Нейната ситуация е уредена вече,след 3 мандата царуване, ще вземе най-малко 20 хил.евро пенсия месечно. Гади ми се от нея! С пенсионерите се подиграват и ги оставят га умират в мизерия, но политиците са си уплели кошчето.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия няма да се унищожи, просто ще си промени религията, вместо Ханс ще има Мохамед и вместо чисти, спретнати градове ще е като в Египет. Мечтата на марксистите и левите им марионетки винаги е била една - да унищожат германската държавност. Хитлер се опита да ги спре, но си повярва прекалено много и нападна Русия.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се отказват и да поставят ново начало за Германия и Европа. Пробват всевъзможни начини да бъдат пак на власт и да доунищожат Германия и Европа.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социалдемократа, който иска ислямски празници в Германия, се коалира с бежанката Меркел...ужас.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо Оланд, след това Меркел,после иде ред на Борисов,той е от същия идеен кръг.Затова оградата на границата езанемарена и не изпълняватова, за което е построена.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава богу, че ислямизаторката Меркелкатастрофира и няма как да възкръснепак като канцлер. Сега е само и. д. Упорито отказва да си признае грешкатаи сама се закопа.
11
1
 
19
 
! Отговори
Явно, преди 6 години
Няма да спасяват Германия. Ще спасяват властта на Мерел......Ще довършат Европа.
10
3
 
16
 
! Отговори
Германска трагедия преди 6 години
Това само показва колко безпринципни и долнопробни ***, лакоми за власт (и съответно пари) са германските социалисти. Има ли в германия нормални партии? Всичките са леви и промюсюлмански. "Християн"демократите на меркел, социалистите, зелените (германското дпс), линке (бившата партия на гдр) и популистите от алтернативата, които са като нашите пишман патрЕоти... Германия е СВЪРШЕНА. Да му мислим ние защото ЕС няма да го бъде дълго.
9
3
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Няма по долна риститутка от нашия вожд !!!
8
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма ли да се хванете с оланд и макрон под рьце и да марширувате заради200 убити в египет кьде са свещите и плюшените мечета изобщо не ви интересувамислите как да не изпуснете кокала да ви е======
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пътя към ада е постлан с добри намерения" ще въртят, ще сучат, но поръчката трябва да се изпълни.
6
1
 
21
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 6 години
Обясних подробно на колегите от Райхстага как да се справим с политическата криза. Повече бежанци! Това е нашия път! Мултикултурна Германия! Казах им, че всички бежанци са добре дошли и НЯМА (НАЙН!!!) да променя позицията си. После отидох на джамия и ги оставих да се оправят.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обедини ли се"социалистката" Меркел с "комуниста" Шулц Германия става придатък на така наречените от "будни граждани" "правилно развиващи се комунистически страни" с достатъчно на брой "мюсюлмански" граждани, с които редовно да се печелят "демократични" избори