Йълдъръм: ЕС да преосмисли мястото на Турция

Според турския премиер Съюзът е напълно объркан заради Brexit-а
Обновена: 27 ное 2017 19:59 | 27 ное 2017 19:53, Веселина Йорданова
44
Йълдъръм: ЕС да преосмисли мястото на Турция
Бинали Йълдъръм. Снимка: БТА

Европейският съюз е "напълно объркан", откакто Великобритания гласува да го напусне, и трябва да преразгледа визията си за разширяването си и мястото на Турция в него, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм по време на посещение в Лондон, предаде Ройтерс.

"След решението за Брекзит ЕС е напълно объркан. Те трябва да преразгледат визията си за бъдещето, до каква степен ще се разширяват и какво място ще има Турция в това. Ние сме тук. Никъде няма да отидем", посочи Йълдъръм в Лондон.

Турция води трудни преговори за присъединяване към ЕС от 2005 г., но масовата чистка, която президентът Реджеп Тайип Ердоган предприе след неуспешния опит за преврат миналата година, влоши отношенията между Брюксел и Анкара.

Йълдъръм също така заяви, че Турция не вярва, че кризата в съседна Сирия може да се реши, докато президентът Башар ал-Асад е все още на власт.

"Настоящият режим е отговорен за начина, по който нещата се развиха в Сирия . . . Не мисля, че е реалистична перспективата да се изгради траен мир в Сирия, докато Асад е на поста си", посочи турският премиер. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
6
 
! Отговори
Deliorman преди 6 години
Всички мюслюмани от целият свят сме зад Р.Турция само напред
29
2
 
7
 
! Отговори
Bay Hoy преди 6 години
До Анонимен 26"А някой някога да е чул или видял някой да емигрира в Турция"Да чул съм !!! - Има - няма 500 000 българи преди около 28 години !!!
28
3
 
4
 
! Отговори
Не! преди 6 години
ЕС е светски устроен съюз, за мюсюлмански страни място няма. Ердоганията в ориента!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинаЕС също е юдо-масонско дело!!! А с Турция се познаваме над 5 века! Благоденствие
26
6
 
4
 
! Отговори
БКП а ГЕРБ се зове преди 6 години
Потомците на Ботев - терориста и Левски - конекрадеца,убиеца, касоразбивача!
25
6
 
6
 
! Отговори
гяур от Румелия преди 6 години
До до турчинаСамо майка Турция ще ни спаси от жестоката съдба!Само там има развитие и прогрес а не в БКП-КПСС.......
24
3
 
5
 
! Отговори
пророк преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААВлезе ли Турция в ЕС свършено е с *** и т.н. робство ще се завърне пак!!!
23
6
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Гай *** защо си мисли, че ингилизът е по-глупав от балканския тъппанар с пробитите тсарвули и окърпения потур, та затова напусна гемията??? Булгааар булгааар ... поне за тор да ставаше ...
22
11
 
9
 
! Отговори
до турчина преди 6 години
Правилно си разбрал.ЕС дава права на човека и на първо място е човека,а не държавата.За нас човеците,това е добре.Само в диктаторските и ислямските страни на първо място е държавата.Там хората са нищо,и трябва да умират в името на исляма,ходжата,вожда,олигарха,полицая и т.н.Например,Русия е най голямата държава в света,най богата на природни суровини а обикновенния руснак има стандарта на българина и много руснаци бягат към България,а олигарси и ченгета си купуват отбори за милиарди и т.н.
21
7
 
10
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Жалко за усилията на толкова свясни политици преди него, почти бяха вкарали Турция в ЕС."Абе Ахмак, провери от кога Турция искаше да е "официален кандидат" за ЕС и кога и при КОЙ стана "официален кандидат"!!!Абе вие по естествен път ли сте толкова "умни" или използвате нещо за изкуствено "поумняване"? :-) :-) :-) :-)
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бугаpите сме против членството на Турция в ЕС защото ако тя влезе ние автоматично от 28 място ще минем на 29 по всички показатели.
19
7
 
9
 
! Отговори
нн преди 6 години
Ердоган на лягане и ставане мисли само за това да стане по-велик от Ататюрк. Кой направи преврата и за какво? Типично за така наречените черни турци, излязали от низините във вишето управление на Турция. Жалко за усилията на толкова свясни политици преди него, почти бяха вкарали Турция в ЕС. Не може да преметне ЕС, там няма ***. Той нанесе смъртоносния удар на Турция за членството и в ЕС
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Турчинатотално не разбираш как работи ЕС, не си узрял да разбираш на какви принципи е построен..
17
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
мюсюлманските дьржави нямат място в ес турция си смени конституцията отсветска се превьрна в султанат никакви врьзки повече
16
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
тоя нали се отказа от ЕС?Сега пак запя старата песен на нов глас.Не разбраха ли,че не ги искат.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 Ха,ха,ха Ти нещо ,да си чувал за търговски кораби?
14
3
 
18
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
ЕС е новият вид колонизиране! ЕС дава права на човека, но не дава права на държавата му! Не ти позволява да осъществиш стратегически важни проекти за да си винаги зависим от тях, както стана с Южен Поток. Прави държаватати роб на парите и те плаши със санкции! Никога няма да ти позволи да вземеш някакви решения, ако не им е изгодно на ония от Брюксел. Ето за това Турция никога няма да влезе в ЕС, защото тя винаги действа според интересите си, а преговорите за членство са просто да подържат отнош
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 Анадолец Манталитета на турците е много далеч от европейския,ние може да си имаме кусури но сме 2 класи над поне 70% от турците,останалите 30% са помохамеданчени славяни изселили се в Турция.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция няма място в ЕС :)
11
9
 
9
 
! Отговори
цц преди 6 години
Турция практически е в ЕС.Единствената разлика с другите държави е че турците не могат да пътуват свободно из съюза.Турция беше издигната на световната сцена точно от ЕС и трябва да се отбележи че Турция си върши много добре работата в тази сложна обстановка в Близкия Изток.Нарита Асад и руснаците в Сирия,спря потока с бежанците.Газа за Европа от БИ И Русия ще минава през Турция и цените и сделките ще са добри,щото руснаците не могат да ги контролират,както нашите политици.