Йълдъръм: ЕС да преосмисли мястото на Турция

Според турския премиер Съюзът е напълно объркан заради Brexit-а
Обновена: 27 ное 2017 19:59 | 27 ное 2017 19:53, Веселина Йорданова
44
Йълдъръм: ЕС да преосмисли мястото на Турция
Бинали Йълдъръм. Снимка: БТА

Европейският съюз е "напълно объркан", откакто Великобритания гласува да го напусне, и трябва да преразгледа визията си за разширяването си и мястото на Турция в него, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм по време на посещение в Лондон, предаде Ройтерс.

"След решението за Брекзит ЕС е напълно объркан. Те трябва да преразгледат визията си за бъдещето, до каква степен ще се разширяват и какво място ще има Турция в това. Ние сме тук. Никъде няма да отидем", посочи Йълдъръм в Лондон.

Турция води трудни преговори за присъединяване към ЕС от 2005 г., но масовата чистка, която президентът Реджеп Тайип Ердоган предприе след неуспешния опит за преврат миналата година, влоши отношенията между Брюксел и Анкара.

Йълдъръм също така заяви, че Турция не вярва, че кризата в съседна Сирия може да се реши, докато президентът Башар ал-Асад е все още на власт.

"Настоящият режим е отговорен за начина, по който нещата се развиха в Сирия . . . Не мисля, че е реалистична перспективата да се изгради траен мир в Сирия, докато Асад е на поста си", посочи турският премиер. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
20
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Турция не е в Европа, само 5% е европейската и територия, останалото е в Азия."А ти кат си в Европа само по карта дефакто кое ти е европейското... заплата, производството, здравеопазването, манталитета??? Та дори и еднополовите браковете не си приел още, приемете го та да сте една крачка напред поне:-) Та драги, това, че си в двореца на ЕС не те прави крал... и слугините живеят в двореца!!! :-) :-)
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла Европа не ще и да чуе за Турция в ЕС, само наш Боко и лакеите му Валери Винкела, Краси Дебелия и Болен *** ли *** турски *** и изпълняват всяка турас повеля! СРАМ ЗА ВАС ТУРСКИ ЛАКЕИ, СРАМ И ЗА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ВИ, ПРОКЪЛНАТИ ДА СА ДО ЕДИН!
8
9
 
4
 
! Отговори
нн преди 6 години
Турция не е в Европа, само 5% е европейската и територия, останалото е в Азия. Какво по-точно от това. Стойте си там където ви е мястото, нямата работа в ЕС. Това, че се множите като зайците благодарение на исляма и станахте 80 милиона за нула време не е критерии за членството ви. Вярно и икономичиски дръпнахте, но не се провете на велики. Много бързо си вирнахте носовете.
7
3
 
5
 
! Отговори
Турскикюпек преди 6 години
Нашото ходжа кажува дека турчулята сме най-простите плодове на любов между първи братовчеди.
6
12
 
6
 
! Отговори
Нищонеставаоттурчина преди 6 години
Мястото ви е в Анадола. По цяла Европа гледат на турците като навлеци паразитиращи.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е силна държава и води много умна политика, възможно по скоро се опитва да води да не е зависим от някой си...ЕС искат да контролират Турция, правейки се, че ще де ги приемат, ама то това се знае от Турция и си го казваме!!! Ердоган един път беше казъл, "чакаме да видим колегите от ЕС до къде ще е докарат! Ние не можем да приемем всичко, което ни наредът, особено щом става въпрос за държавна сигурност и интереси! Щом не ни искат да го кажат официлно да не ни губат времето" и е Прав!
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия навлеци са като трънак закачат ли се веднъг край. Ердоган да иде да се гръмне някъде дори психично болните трегополови либерали няма допуснат турчин в къщата си .
3
2
 
10
 
! Отговори
Ердоан преди 6 години
Ако не ни карате да узаконяваме гейбраковете каквито са ви традициите в ЕС-то тогава може.
2
5
 
6
 
! Отговори
гюлен е виновен преди 6 години
какво има да преосмислят, Турция нали заяви, че не иска в ЕС, фашисти били начело с холандците, и евроатлантиците от НАТО - тоже. темата приключена.
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха таман точно турци им трябват на ЕС ей сега ще ги приемат.