Кремъл увери: Кадиров остава начело на Чечения

По-рано чеченският лидер поиска да напусне поста си
27 ное 2017 14:45, Елка Василева
40
Кремъл увери: Кадиров остава начело на Чечения
Рамзан Кадиров. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров остава начело на тази руска република. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирал пред журналисти думи на чеченския лидер, информира ТАСС.

Снощи Кадиров заяви, че желае да напусне поста си и че е "дошло време" за това. В интервю за тв канал "Русия 1" той сподели, че е негова "мечта" да се оттегли, тъй като било трудно да носи отговорност "за народа, за републиката, пред Всевишния и ръководството на държавата".

Не че е уморен или не желае да служи, просто навремето са били необходими хора като него, за "да воюват, да въведат ред", но днес в Чечения цари ред и процъфтяване, затова трябва да има промяна, обясни той.

Кадиров подчерта, че следващият ръководител на Чечения ще бъде определен от ръководството на държавата и народа.

"Рамзан Кадиров неведнъж е казвал, че е много последователен и решителен член на кръга от съмишленици на руския президент Владимир Путин. В случая той има намерение да работи и занапред така, както му възлага президентът на страната. Друго не е казвал - и вземаме това за предпоставка. Рамзан си остава действащ глава на републиката", заяви Песков.

Кадиров е заявявал преди нееднократно, че е готов да напусне поста си. През юли т. г. например разказа, че има желание да замине за Ерусалим, за да охранява като доброволец джамията Ал Акса на Храмовия хълм, припомня информационният портал "Лента".

Тогава Кремъл препоръча да се възприема изявлението на чеченския лидер като "демонстрация на значението, придавано от Кадиров на исляма", без да се възприема буквално.

Кадиров бе преизбран за ръководител на Чечения през септември 2016 г. с гласовете на 97,94 на сто от избирателите. Активността бе 94,8 на сто, отбелязва "Лента".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TO NE E LOSHO DA SE ZASELIAT MALKO CHECHENZI IZ BALGARSKITE UPOSTELI SELA I GARDOVE DA SE POSTROIAT BEZPLATNI JILISHA ZA TIAH DO ROMSKITE MAHLI PAK ROMITE NEKA IZNASILIAT I UBIAT NIAKAKVA TIAHNA JENA NIE KATO SME SERDJII I NA E OT SOROS I BXK XORATA SHE SI NAMERIAT NACHIN DA SE SPRSVIAT S PROBLEMA
30
6
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Много хвалиш Русия,само не се разбра що си живял и живееш в Калифорния,а не в Краснодар.Или вие русофилите възхвалявате Русия,ама всичките гледате да забегнете на Запад.
29
7
 
1
 
! Отговори
ко преди 6 години
Поредният луд ислямист приятел на Путин.Той не че има птиятели и партнйори които не са ислямисти.
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно Кремъл ще разбере, че Кадиров е чеченският Осама !
27
5
 
4
 
! Отговори
Забелязахте ли, преди 6 години
че Русия прави ОГРОМЕН ЗАВОЙ към ИСЛЯМА; днес в Стандарт или Дневник има статия за туристическа конференция в КАЗАН и там руските туроператори говорят за ХАЛАЛ ТУРИЗЪМ, тъй като исляма се изповядва от мнго държави и от РФ и др. страни.Прочетете я непременно.Направо се прекланят и искат да привличат мюсюлмани туристи с този халал туризъм. МИСЛЕТЕ.
26
2
 
2
 
! Отговори
Пртичи преди 6 години
До Анонимен"Кадиров собственоръчно.." ти беше видя и оцеля?Или жена ти чула как една съседка разбрала от една дошла от щатите леля...
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кадиров собственоръчно инквизирал и ликвидирал инакомислещите в Чечения. На съвестта му тежели хиляди невинни жертви. В буквалният смисъл на думата бил ЗВЯР.
24
3
 
8
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 6 години
До до 15 - братчед не ти завиждам за живота в Калифорния - пак зависи къде си бил. Скъпо, скъпи имоти, високи данъци и 51% вече официално не са бели. За 1ви път в историята на щата. Плащаш голяма цена за хубавото време. САЩ са една куха икономика от виртуални борси и пари. Еднаа печатница, за която работи целия свят. Но няма нищо вечно братчед. Препоръчвам на всички оптимисти следният сайт : usdebtclock.org/ОСтаналото е тишина - за който поне малко разбира от икономика.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рамзан да не се е решил да се кандидатира за президент на Русия? С оглед на настоящите руски приятели е съвсем резонно руският президент да е правоверен. Освен ако настоящият не си е направил вече сюннет, Кадиров има всички шансове за успех.
22
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малко предистория - през първата чеченска война руснаците ядоха як пердах , когато Цар Вова дойде много искаше да трупа рейтинг . Втората война беше предшествана от 3 атентата на сградни газови инсталации , четвъртият е осуетен и на място са заловени извършителите , които се оказват служители на ФСБ . После таткото на този предаде чеченците и стана първият президент , а след като умря го наследи този брадатко Руснаците и досега плащат данък на "уж "загубилите чеченци .
21
13
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Какво си ти едно нищо. САЩ са сила, защото се глобализират Калифорния е една мини държава, като и всеки щат хората няма скрупули. Тука реват бай Тошо бил предател искал да бъдем 16 република и понеже не бяхте 16 република бяхте най-зле у целио СССР, сега понeже сте многo умни сте най-зле у целио ЕС. Без Русия БГ няма бъдеще. Живях в Калифорния 4 год САЩ е държава съставена от 52 мини републики Българина е *** и страда от мания за величие и плюе срещу тия ,които му помогнаха най-много.
20
9
 
4
 
! Отговори
shady преди 6 години
Този когато и да го убият все ще е късно. Ама нали знаете не е луд тоя дето яде баницата.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рамзанчик е те те тоя нема пипане, звяр на световно ниво, опасен много !
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рамзан Ахматович е награден със златен пистолет "Стечкин" и званието " Герой на Руската федерация". може би заради умението му да играе добре футбол с отрязани руски глави, придобито по време на двете руско - чеченски войни?
17
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ее щом кремъл бил казъл... забравиха къв го ядаха от чеченците май.
16
3
 
5
 
! Отговори
до Веско преди 6 години
Вие по-добре "***/изирайте" икономическата, политическата, финансовата, културна и социална ситуация в Бг, а как живеят в РФ и Чечня е проблем на руснаците и чеченците.Хайдуе, първо да въведем ред и оправия у себе си, пък после да учим другите на "ум и разум", защото в противен случай излиза, че - " Не е важно аз да съм добре, по-вожно е Вуте да е зле"
15
5
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Съсел, ний не сме това, което се искаше на Кремъл и на такива като теб мижетурки да бъдем бе!!! Затуй ревете по фирумите бе, драскачо
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плъховете искат да напускат потъващият кораб . Скоро кранчето ще спре и трябва да спасяваме паричките някак си , Израел не никак лоша дестинация . В тая страна всичко е цирк , а Песков и Рогозин са придворните шутове .
13
3
 
3
 
! Отговори
До 6 BeCkO преди 6 години
Как стигна до такова евроатлантическо прозрение ? Да не е след втора "доза" /
12
0
 
1
 
! Отговори
Шумкар антисоросоид преди 6 години
С две думи, дясното *** си остава на мястото!