Намушкаха с нож германски кмет, вероятно с политически мотиви

Нападателят крещял критики срещу бежанската политика
Обновена: 28 ное 2017 11:48 | 28 ное 2017 11:48, Елка Василева
11
Намушкаха с нож германски кмет, вероятно с политически мотиви
Снимка: архив, Reuters

Кметът на малък град в Германия, известен с либералната си политика към мигрантите, беше намушкан с нож при нападение, което според властите вероятно е било политически мотивирано, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Андреас Холщайн - кмет на Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, е бил приет в болница след нападението снощи, но по-късно е бил изписан.

Местни медии съобщиха, че мъж, за когото се предполага, че е бил под влиянието на алкохол, е намушкал с нож кмета във врата, като е крещял критики срещу бежанската му политика.

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Алтена, Армин Лашет каза, че "службите за сигурност смятат, че нападението е политически мотивирано".

Нападателят е бил арестуван, а прокуратурата е започнала разследване за опит за убийство.

Меркел и други политици, заявиха, че са шокирани от нападението.

"Ужасена съм от нападението с нож срещу кмета Андреас Холщайн, но съм много облекчена, че той може вече да е отново със семейството си. Благодаря също така на тези, които са му помогнали", заяви канцлерът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FEIK NUZ--TAKOVA NESHTO NE SE E SLUCVALO--LAGA.
8
0
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Това лято в Германия беше разкрита група от висши полицейски и армейски офицери подготващи военен преврат в Германия. Бяха открити планове за действие и списъци на висши политици който трябва да бъдат убити в първите часове на преврата бройката е била някъде около 100. След като изтече информация, после се опитаха да омаловажат нещата и даже се опитаха да минат всичко като фейк. Е потулиха нещата колкото можаха но все пак нещо изплува. А на германците взе да им писва все повече.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животът е странно нещо... Ако не те наръга бежанец с нож, ще те наръга такъв, който не желае бежанци. Абе, при всички случаи, има 1001 причини бежанците никога да не прекрачват границите.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немеца откри Америка... взе и той да се събужда, но дали няма да е късно? За мен Западна Европа е свършена (не съм русофил!)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АзеГЕЙец ли е?
4
0
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Меркел е шокирана от видимите резултати от собствената си политика.Страх я че и тя може да отнесе калъчката
3
0
 
10
 
! Отговори
Крети преди 6 години
*** германец ако беше платил на някой арабин сега кмета щеше да гори в Ада!
2
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Този "кмет" в усилието си да се мушне до петите .... на Меркел - е приел най-много тарамбуки - човека не е издържал...и го е бастисал...ама не е успял съвсем!Жалко!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търпението на германеца е пословично, но явно и то си има граници.Меркел и нейните поддръжници преминаха тези граници, сега да си носят последствията!