Медии: Вървим ли към война между САЩ и КНДР?

Пхенян вярва, че разполага с достатъчен за възпиране ядрен арсенал
30 ное 2017 09:52, Елка Василева
98
Медии: Вървим ли към война между САЩ и КНДР?
Снимка: Reuters

Вървим ли към война между САЩ и Северна Корея (КНДР), пита френският в. "Журнал дю диманш". Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета притеснява международната общност, но едно е сигурно: Пхенян вече може да нанесе ракетен удар по Вашингтон или Париж, отбелязва вестникът.

Не е ясно дали изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, че страната му е постигнала историческата си цел да стане ядрена сила, означава край на ракетните или ядрените опити. Но то показва ясно, че Пхенян вярва, че разполага с ядрен арсенал, който е достатъчен, за да служи за възпиране, пише френското издание.

Крайната цел на Северна Корея винаги е била да може да отправи реална заплаха за ядрен удар срещу САЩ. Изявленията обаче показват, че режимът в Пхенян ще възприеме международната доктрина за ядрените оръжия и ще се държи като "отговорна ядрена сила", която няма да представлява заплаха за трети страни, докато не бъде заплашена, отбелязва "Журнал дю диманш", добавяйки, че не е ясно дали техническите възможности на САЩ са достатъчни, за да се защитят от евентуален удар.

Още по темата

Някои страни може да сметнат промяната в ситуацията за възможност за дипломация. Всички гледат към Китай, но стратегическият интерес на Пекин е да избегне разпадането на севернокорейския режим, което би означавало да се окаже съсед на обединена Корея, съюзник на САЩ, отбелязва френското издание.

Пекин иска "двоен мораториум": замразяване на съвместните американско-южнокорейски военни учения в замяна на замразяване на севернокорейските военни програми, припомня в. "Монд". САЩ отхвърлят тази възможност, но след ракетното изпитание Китай не пропусна да повтори предложението си за компромис и да призове Вашингтон и Пхенян към диалог.

Достигналата рекордна височина ракета, изстреляна от Северна Корея, е провал за президента на САЩ Доналд Тръмп, който наскоро увери, че КНДР няма да може да разработи подобни технологии, отбелязва френският в. "Фигаро".

Повечето наблюдатели се съмняваха, че нови санкции на ООН ще спрат ракетната и ядрената програма на Северна Корея, но предсказаха, че режимът може да е готов да преговаря, след като реши, че е усъвършенствал достатъчно оръжията си, отбелязва британският в. "Гардиън".

Ракетното изпитание е ясен знак, че Северна Корея продължава да се стреми към обявената си цел да получи възможността да нанася удари по територията на САЩ и не се огъва пред стратегията на Тръмп за прилагане на максимален натиск, отбелязва в. "Вашингтон пост". Президентът на САЩ неведнъж е казвал, че военните варианти за справяне със Северна Корея не са изключени и че времето за постигане на дипломатическо решение е изтекло. Все повече лидери във Вашингтон призовават да бъде обмислена сериозно възможността за военни действия срещу Пхенян, въпреки съпротивата на Южна Корея, чиято столица е в обхвата на севернокорейската артилерия. Сеул има население от 25 милиона души, припомня изданието.

Макар че това вероятно не е голямо утешение, Северна Корея вероятно все още не е способна да достави ядрена бойна глава до територията на САЩ. Смята се, че тя все още не е овладяла технологията за повторно навлизане в атмосферата на Земята, без бойната глава да бъде унищожена. Пхенян обаче напредва бързо към постигането на тази цел, отбелязва в. "Вашингтон пост".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууу, Ким не е Кадафи или Садам, ши му тръ цнат на оная работа, може и да го убият, ама и много ще си отидат преди това!
81
4
 
7
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Няма нищо по омразно от сащ на земята. Когато Ким ги затрие трябва във всяка столица на света да му издигнат паметник. За да се знае кой е освободил света от най гн..устните изчадия съществували някога на земята.
80
2
 
6
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
сащ са изчадия на ада , сатанински създания . Също и тяхните поддръжници. Но този път ще кажат сбогом на земното си пребиваване. Има специално приготвени казан за всички сатанисти пребивавали на прокажената територия сащ.
79
3
 
2
 
! Отговори
Русия преди 6 години
помага на Северна Корея.
78
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До От Франция 78Французино май не слушкаш какво ти казва чичко Тръмп. А Той каза ако не купувате оръжие ако не влагате 2% във Военни покупки член 5 може и да не се задейства ...Купувайте ОРЪЖИЕЕЕ и то само от САЩ за да печелят нашите хора и може би ще бъдете защитени!
77
6
 
7
 
! Отговори
От Франция преди 6 години
Франция си е супер, притеснявайте се за Руската и Севернакорейската *** защото атака срещу една членка на НАТО означава атака срещу всички, което автоматично ще прати кимчо на бунището на историята. Vive la France!
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаят какви психопати са ненормалниците от Северна Корея, но в същото време САЩ са толкова антипатични агресори, пряко отговорни за смъртта на толкова много невинни хора, че няма как и за тях да бъдеш. Абе тия европейци нали всичко им е наред, само Северна Корея трябва да оправим и ша настъпи раят на земята... скоро у Франция ислямистите и либералните им покровители ще подложат на гонения нормалния, бял, работещ, хетеросексуален французин-католик, но Северна Корея е проблема! Смях!
75
8
 
8
 
! Отговори
Не! преди 6 години
КАЗАХ и така ще е преди 50 минути Споко,Русия е зад Северна Курея,Кравата да пие студена ода Та зад кого викаш стои Русия :ДДД Има ли такава държава на картата, бе?!?!
74
1
 
3
 
! Отговори
кирил преди 6 години
бре бре бре обемни контроли нано пси активатори бааах маааму напрао джедайска работа
73
7
 
12
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До ТHE ПатриотЕто го поредния жалък защитник на руската разпадаща се кочинка и на мюсюлманския свят.Обряза ли се вече бе ,плъх ?
72
18
 
7
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
с един кравар може да преговаряш след като му отделиш главата от трупа само!
71
4
 
1
 
! Отговори
Ползват нова техника преди 6 години
Освен ясни следи от тн "Свински ваксини " по тялото на Ким има данни за холограмни нано скенери подадени чрез инжекции за по сигурно..Подобна нагла диверсия помним от преврата подставил Садам Хюсейн на власт в Ирак и последвалите я милиони зверски убити в непрекъснати войни вкл с Иран,Кувеит,..В Случая ползват ново НАNО ПСИ АКТИВАТОРИ И ПСИ ГЕНЕРатори с манипулатори на поведение чрез обемен контрол.ЗАд CIA седят нагли нашественици опитващи се да ликвидират живота на Земята ни подава проучване.
70
5
 
1
 
! Отговори
Американски шпиони преди 6 години
Огледайте обемно ясно видимо обсебващо поле около КИМ .Диагностика подава че е тип CIA 2009 манипулатор на поведение..Вероятно е комбинирано с импланти в телата на поне 100 000 от елита на КНДР и с е ползва за НАГЛА МАНИПУЛИРАНА ОСТРА КОНФРОНТАЦИЯ целяща САЩ да инсталира нови високо вредни системи за трайно поразяване на огромни региони от земята ни маскирани и като ПРО>
69
7
 
8
 
! Отговори
КАЗАХ и така ще е преди 6 години
Споко,Русия е зад Северна Курея,Кравата да пие студена ода
68
8
 
8
 
! Отговори
браво на КИМ преди 6 години
Сатанинска Амер.е бита карта.Слава на Кима,Това е родолюбец,а не предател като нашите.Заслужава нобел награда
67
7
 
9
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 67 :Спокойно бе ,платен рубладжийски ***.
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Края на краварника наближава със страшна сила! *** проамерикански, харчете си жалките сороски центове, до като можете!
65
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тоя Боби е баш ***! Нека такъв ***!Ало админа, я веднага му потърсете сметка, за какви пари *** тук!Това руски сайт ли е или Български?
64
6
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ВЪПРОСИ 63Страна защитена с Ядрено/Ракетен Щит и надеждна армия рано или късно започва да води НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА, а това не им изнася на световните кукловоди. Е те ползват САЩ и всякакви методи и хора и събития и медии и каквото се сетите за да ограничат тези потенциално независими страни.
63
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 62Зимата по-лесно се води война - няма зеленина която да те скрие от топловизиорите дори такива допотопни каквито разполага Северна Корея. За да не умрат от студ войниците трябва да запалят огън - а това веднага издава позицията им независимо ХАмериканци ли са или Корейци.