Три пропуска и Праляк се самоуби в съдебната зала в Хага

Очаква се разследване на трибунала за бивша Югославия
Обновена: 30 ное 2017 10:31 | 30 ное 2017 10:30, Елка Василева
48
Три пропуска и Праляк се самоуби в съдебната зала в Хага

Службите за сигурност са направили най-малко три големи пропуска, които са направили възможно самоубийството на Слободан Праляк в съдебната зала на Международния трибунал за бивша Югославия, пише хърватският "Ютарни лист", като се позовава на свои източници.

Първият пропуск е направен още в ареста на затвора в Шевенинген, където Праляк не е бил проверен щателно при излизането от затвора. Източниците на изданието са убедени, че Праляк е носел от ареста шишенцето с отрова в костюма, който вчера бил получил, за да се яви пред съда.

Вторият пропуск е недостатъчната проверка при влизането на обвиняемите в сградата на Трибунала, а третият – най-големият, е липсата на охрана в самата съдебна зала, която да попречи на Праляк да извади шишенцето от джоба си и да изпие отровата.

Още по темата

Ако зад всеки от обвиняемите стоеше по един човек от охраната, много вероятно той щеше да забележи движенията на Праляк и можеше да му попречи да извърши самоубийството.

Адвокат Лука Мишетич, защитавал в Хага хърватина Анте Готовина, заяви, че според неговия опит "мерките за сигурност на Международния трибунал са строги и е трудно да се внесе каквото и да е опасно вещество в съдебната зала, дори и за адвокатите".

"Мерките за сигурност за обвиняемите, особено в деня на присъдата, са особено строги. Не мога да разбера как генерал Праляк е могъл да внесе отрова в съдебната зала, без това да е разкрито. Също така не разбирам как е успял да се снабди с отрова в ареста. Сигурен съм, че Международният трибунал ще предприеме разследване и ще съобщи резултатите", каза Мишетич.

Флорънс Хартман – бивша говорителка на трибунала, припомни вчера, че това е втори случай на внасяне на забранени средства в съда в Хага.

"Първият случай беше със Слободан Милошевич. Тогава не сме видели, но той е взимал антидот, неутрализиращ действието на лекарствата за високо кръвно налягане. Шокиращо е, че това се случи и не знам как охраната не е предотвратила това", заяви Хартман за списание "Старт". 


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
13
 
! Отговори
Комунист благороден преди 1 година
До Анонимен- Защо Путин да заслужава смърт,след като цялата мръсотия в света и тази в Югославия е сториха вашетукомири от Запада.Трябва който и където да срещнем англичанин,американес и сие от запада да бъдат разстрелвани и бесени-световните бъркотии те ги правят, а не ПУТИН!
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кога ще покажат на живо как съдят на до живот или най-добре на смърт някой джихадист....и защо не се направи някой европейски съд специално за тях...и на нас ни се ръкопляска като на онези кадъни,които доволно ръкопляскаха по телевизията от присъдата на Ратко Младич...
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
марионетен, манипулиран съд с предрешени присъди....
32
1
 
8
 
! Отговори
Иван Пешев преди 1 година
всеки има право да умре както си иска какво ще го спира някакъв *** зад него - ***
31
1
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Първо ще е бойко (не заслужава и главна буква)!!!!!!!!!!!
30
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същата съдба очаква и тов. Путин. Не знам каква отрова ще предпочете.
Бавно действаща чай с полоний или бързо действаща Бояришник от метилов алкохол.
29
10
 
13
 
! Отговори
Ами сега преди 1 година
До 13 Анонимен

Лесно е да убиваш цивилни хора без оръжие и защита.Югославия защо не тръгна да воюва с Америка,Русия или Турция.Много *** избиха сърбите но накрая се разтуриха като държава и остана една шепа.Мюслитата се чукат яко и се развъждат.След 20 години мюслитата ще са много в Европа и Балканите.
28
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 Косово е завоювано с битки по-време на Балк.войни,както и Македония. Никой нищо не е дал даром на сърбите!Това,че техните политици умело лавират пред Великите Сили ,не омаловажава сръбските завоевания!
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милошевич правно не е оправдан, просто са снети обвиненията и процесът е прекратен. Няма как да съдиш мъртвец. Вината му като президент е несъмнена. Престъпление е да можеш да предотвратиш престъпление, а да не го направиш.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм се объркал въобще!
"На 24 март 2016 г. Трибуналът заключава, че Слободан Милошевич не носи
отговорност за военните престъпления, извършени по време на войната в
Босна от 1992 до 1995 г."
.
Объркал си се. Няма правни основания процесът да продължава след смъртта на обвиняемия. Това, че Милошевич прехвърля вината на Караджич не го оправдава. Хилядите невинни жертви и от двете страни лежат на неговата съвест. Като тогавашен президент е можел да предотврати всичко това.
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОСОВО Е ДАДЕНО ДАРОМ НА СЪРБИЯ ЗАЕДНО С МАКЕДОНИЯ СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!! КОСОВО НЕ Е ОТВОЮВАНО С ВОЙНА КАКТО БЕШЕ ОТВОЮВАНА БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ!!!

ТЪЙ, ЧЕ КАКТО СЪРБИЯ Е ПОЛУЧИЛА ДАРОМ МАКЕДОНИЯ И КОСОВО ТАКА И ГИ ИЗГУБИ! :D

ЩОМ КОСОВО НЕ ИСКА ДА Е КЪМ СЪРБИЯ И СЪРБИЯ НЕ Е ЗАВЛАДЯЛА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ С ВОЙНА ТЯ НЯМА НИКАКВИ ПРАВА НАД НЕЯ!

УКРАЙНА СЪЩО НЯМА ПРАВА НАД КРИМ!!! КРИМ МОЖЕ ДА Е НЕЗАВИСИМ ! НО КРИМ НЕМОЖЕ ДА Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ ЩОТО ТЯ Е ПОДПИСАЛА 1994-ТА, ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още нещо до 21

Милошевич умря в килията си във военния затвор към съда в Хага през март 2006г. Умря след като няколко месеца преди това бе поискал чрез адвокат да бъде изпратен на лечение в Москва. Умря след като две седмици преди това бе изразил съмнение, че го тровят. Умря след като адвокатът му писа на министъра на външните работи на Русия, че има сериозни съмнения, че клиента му ще бъде отровен.
Невинен по всички обвинения за Косово, поради липса на доказателства и оправдан за войната в Бос
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21

Не съм се объркал въобще!
"На 24 март 2016 г. Трибуналът заключава, че Слободан Милошевич не носи
отговорност за военните престъпления, извършени по време на войната в
Босна от 1992 до 1995 г."
22
18
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 1 година
По подобен начин се е самоубил и Херман Гьоринг по време на Нюрнбергския процес и делото срещу него за военни престъпления.
А този хърватин е негов имитатор!
21
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милошевич бе оправдан по всички обвинения?
.
Нещо си се объркал. Просто процесът срещу него беше прекратен поради смъртта му. Милошевич за да се оправдае просто твърдеше, че Караджич е извън властта му, а всички знаем, че това не е вярно. Оправдан е дотолкова доколкото лично не е убивал, но носи вина за това, че убийствата са ставали инс неговото съгласие.
20
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският съд осъди и изби първите борци срещу ислямското нашествие в Европа. Европа не се управлява от европейци, а от американски протежета, те водят целенасочена политика за унищожение на европейската цивилизация. Има огромна пропаст между вижданията на европейците и политиката на "избраните" от тях елити. Европейците не искат либерализъм, политиците го лансират. Европейците не искат "бежанци", политиците им ги навират.
Унищожението и хаоса в света е само в полза на САЩ.
19
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Хашим Тачи - този убиец и престъпник кога ще го съдят?
18
23
 
2
 
! Отговори
Ачо преди 1 година
занимавайте се с мюслитата ние през това време ще прави деца през 2040 ще сме 4 млн. вие 800 000 а мюслитата 1.5 млн
17
1
 
33
 
! Отговори
123 преди 1 година
Присъдата: Съдът виновен
16
1
 
34
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Тези които са ходили при индианците не са били вярващи, а пирати и бандити, вършещи мръсната работа на краля. Не са убивали в името на Христос, докаро Мухамад е обратното. Доказан бандит. В библията не пише убий ближния, а го обичай. В корана знаем какво пише за неверниците..