Шулц и Меркел със споразумение? Не, почват преговори

По-рано германски медии твърдяха, че има договорка
1 дек 2017 14:07,
13
Шулц и Меркел със споразумение? Не, почват преговори
Снимка: архив Reuters

Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц отрече медийния доклад за постигнато споразумение със Съюза (ХДС/ХСС) за започване на преговори за нова голяма коалиция в Берлин, но минути по-късно заяви, че препоръчва на партията си да започне официална дискусия с водения от канцлера Ангела Меркел политически блок, предава AFP.

Още по темата

"Имаме няколко опции за формиране на правителство. Ще ги обсъдим всичките, точно това ще препоръчам на партийния връх в понеделник", заяви Шулц в рамките на пресконференция пред централата на ГСДП в Берлин.

Минути по-рано Шулц отрече медийните доклади за постигане на съгласие за започване на преговори със Съюза (ХДС/ХСС).

"Ще се придържам към споразуменията за поверителност", бяха думите, с които Шулц се обърна към журналистите, подчертавайки, че Германия все още има действащо правителство.

"Зелена светлина за голяма коалиция? Това мога ясно да отхвърля", увери социалдемократът, като не изключи възможността тази информация да е подадена от кръговете на Съюза (ХДС/ХСС).

Преди броени часове вестник BILD публикува статия, в която съобщи, че партийните лидери Ангела Меркел (ХДС), Хорст Зеехофер (ХСС) и Мартин Шулц (ГСДП) са обсъдили всички възможни варианти за формиране на правителство, като освен нова коалиция, е дискутирано правителство на малцинството и възможността за организирането на нови избори. На финала на срещата, проведена в резиденцията на президенската власт на ФРГ, тримата са изразили съгласие да започнат разговорите за голяма коалиция.

"В началото на следващата седмица партийният връх на социалдемократите ще се събере на конгрес, на което ще бъде взето решение дали партията да влезе в преговори със Съюза (ХДС/ХСС). Ако отговорът е положителен, то първите два кръга от сондажите може да бъдат проведени още преди Коледа", написа изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес точно това коментираха немците и специалистите по немската телевизия,че тази коалиция е неприемлива и несправедлива.И че малко процетно представените партии остават без право на глас.А Кол винаги е бил против това и е подкрепял повече партии да участват в управлението на Германия.Казаха също,че американците са се допитвали до Меркел за Урайна,представяте ли си?
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheit Чакай малко. Путин е диктатор. А Меркел не е ли? Меркел е на власт вече 13-та година. И само се чуди как да си запази властта. Да се коалираш с главния си политически съперник противоречи на демокрацията. "Десни" и "леви" защитават различни философии и виждания за бъдещето на страната. В Германия явно няма истински партии, а само меркелови подлизурковци и застъпници на статуквото. Това е все едно торите и лейбъристите на Албиона да се коалират. Германия е диктатура!
9
3
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Нагледен пример, че западната демокрация е изчерпана. Тоест, както и да гласуват хората, властта си остава в едни и същи ръце.... Едно мнозинство от около 15% гласоподаватели се налага над останалите.
8
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Реално няма никакъв фундаментален проблем да бъде създадено правителство,освен....Меркел!Изглежда всичко опира до оттеглянето и,а ръката на Вашингтон прозира зад това.Има един таен договор от края на Втората световна,в който се казва,че германският канцлер ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъде одобрен от САЩ!А след като Меркел е зомби на Обама(Сорос,демократите),познайте какво смята Тръмп по въпроса!Логично е да поиска свой човек начело на Германия и има лостовете да го постигне!Бабата се дърпа,ама....
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitДа де да нали Русия я критикуваха защо Путин е трети мандат президент, а Меркелица да не е на власт от по-малко време в Германия?
6
16
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 4,Що лаете бре? Ваш Путин като управлява вече 16 години то е демокрация, нал' тъй? Ако искате да знаете, в отворените и демократични общества, много голяма разлика между основните партии няма. Немците са овце за вас, защото бачкат, а не философстват като вас по форумите. Гледайте си бащицата, създателят на всичко добро!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комсомолката кау Меркел срещу колхозника другаря Шулц голям цирк.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамата няма ли да пускат кокала вече ?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж Меркел беше дясна, а Шулц червен? За ВТОРИ път се канят да правят коалиция, а овцете гласуват за тях. Сред нормалните хора такова нещо се нарича ДИКТАТУРА. Всички, които твърдят че Германия е демокрация да се гръмнат. От 12 години в Германия няма демокрация, а МЕРКЕЛИЗЪМ. Меркелистите са най-опасната, подло и луда политическа прослойка. Безпринципни нагаждачи, ***, послушковци, некадърници. Меркел ще се коалира и с ДЯВОЛА за да запази поста си пожизнен фю.. исках да кажа канцлер!
2
2
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Яловата и фалиралия с книжарницата ... пак ще докажат - колко мощно плюят на всякакви принципи!Вместо да си подадат оставките, и да се скрият вдънземя...те ще копулират!
1
3
 
19
 
! Отговори
жжжжжжжжж преди 6 години
И двамата се отчитат пред един и същ господар. Преди изборите бяха съперници, сега им заповядаха да се прегърнат.