Сблъсъци в Хановер - протест срещу "Алтернатива за Германия"

Демонстранти блокират достъпа до конгреса на партията
2 дек 2017 15:46,
59
Сблъсъци в Хановер - протест срещу "Алтернатива за Германия"
Снимка: БТА

Няколко души бяха ранени в Хановер при разпръскване на протест в северния германски град срещу конгреса на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде ДПА, цитирайки говорителка на полицията.

Тя съобщи, че са пострадали няколко полицаи и най-малко един демонстрант. Един от полицаите е с рана на ръката, след като е бил замерен с бутилка. Демонстрант си е счупил крака и е бил откаран в болница.

Полицията използва водно оръдие, за да изгони стотици протестиращи, опитали се чрез улични блокади да затруднят достъпа до мястото на конгреса. Сблъсъците между демонстрантите и служителите на реда отложиха за кратко началото на партийния форум.

На парламентарните избори през септември АзГ спечели 12, 6 процента от гласовете и за пръв път влезе във федералния парламент, където има 92 депутати. Това е първата голяма крайнодясна партия, представена в Бундестага след Втората световна война.

Очаква се утре на конгреса партията да избере новото си ръководство, след като единият от двамата й лидери, умерената Фрауке Петри, напусна формацията, обвинявайки съпартийците си, че флиртуват с крайнодесните и екстремистките нагласи.

Другият съпредседател - Йорг Мойтен, планира да се бори да остане на поста си.

Досега само Георг Паздерски, председател на структурата на АзГ в столицата Берлин, е обявил кандидатурата си за мястото, освободено от Фрауке Петри. Той е подкрепян от по-умереното крило на партията.

Председателят на парламентарната група на АзГ Александер Гауланд, който е подкрепян от националистическото крило на партията, досега не е изключил възможността да се кандидатира срещу Паздерски, отбелязва ДПА.

В партийния форум участват близо 8500 делегати.

Снощи също имаше протест срещу форума на АзГ. Той събра около 1000 човека и завърши без инциденти, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAI VEROIATNO SA OT ROMSKITE NAZII PROTESTIRASHITE
19
0
 
14
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
... за които националните държави са пречка за икономическата им експанзия. Затова ТНК и олигархията издържат цялата тази мрежа от НПО, за да си прокарват интересите чрез тях.
18
0
 
31
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Писал съм го и преди, ще го повторя отново. Тези, ,,прогресивните", са идеологическите наследници на Херберт Маркузе. Целят превръщането на Германия, а и на Европа, в мултикултурна и мултиетническа, атеистична федерация. ЕС ще бъде населяван от имигранти, мулати и т.нар. ,,социални малцинства"- ЛГБТ, вегани, феминистки и всякакви нюуейвъри. Това отчасти съвпада с идеите на наднационалния елит и ТНК...
17
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да живее АГ! А къде е алтернативата за България? При оялите се "националисти" в НС, които целуват..ръката на Боко?
16
4
 
20
 
! Отговори
varg преди 6 години
Демокрацията създава фашизъм.
15
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алтернатива за Германия трябва да осъзнаят че без щурмови отряди нищо няма да постигнат! Ако ги нямаше СА, Хитлер щеше да е никой, и никога нямаше да постигне това което е постигнал за времето си.Друг е въпроса накъде върви Германия, след като демонстранти протестират срещу опозиционна партия и се радват на Мерекл и на Шулц!?! Няма да се учудя да са скандирали: "Искаме си Меркел" на митинга...Болни хора
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко хубаво,ама делегатите на са ли много?
13
1
 
8
 
! Отговори
Всичко е нормално! преди 6 години
Първо АзГ, после "нощ на дългите ножове", "зиг" и чиста раса (е - вече не толкова чиста)...
12
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АхмедС други думи официално сте третополови, а на практика - турска партия, прокарваща ислям и приемане на бежанци. Искате да разоръжите Германия за да я превземете по-лесно.
11
0
 
28
 
! Отговори
Циник до шматка преди 6 години
Не съм сигурен - много са им гъсти брадите!
10
1
 
34
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Протестиращите какви са на цвят.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не съм съгласен с това което казваш,но докато съм жив ще се защитавам правото ти да го казваш." казал го е Волтер . Колко далеч са либерастите от него когато не им отърва използват всякакви "демократични" методи за да затворят устата на опонента.
8
44
 
2
 
! Отговори
Ахмед преди 6 години
Моята партия са Зелените. Ние отричаме "християнските ценности" и се борим за мултикултурна и свободна Германия, където няма доминираща религия или култура. Категорично подкрепяме приемането на бежанци и считаме квотите за расизъм и погазване на човешките права. Алтернатива за Германия са фашисти, които искат да ограничат правата на малцинствата! Гласувайте за Зелените! Ние се борим срещу ядрената енергетика и сме против войната и насилието! Искаме разумно и поетапно разоражаване на Германия!
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От протестиращи прогресивни левундери какво да очакваш? Същите тези стояха с табелки "refugees welcome", посрещайки палачите си с тостери и швепсове.Европа се самоизяжда благодарение и на тези прогресивно левичарски дементи.
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнали червените червеи да мислят алтернатива на Германия... Божеее..
5
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания и САЩ ртябва да обяват война на Германия и да наложат санкции на немчагите по добре САЩ да нападнат отолкото Путин да забърка хибридните си войни.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестърите са неолиберали (криптокомунисти), бранещи статуквото и диктатурата на меркелистите. Кои са Меркелисти? Почти всички в парламента с изключение на Алтернативата. Социалисти, зелени екоталибани, "християн"-"демократи",либерали.... Германия се клати! Данке, фрау Шмеркел! Да живей мултикултурен Германистан!
3
41
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Браво на Меркел така се управлява със железен юмрук, всеки недоволен може да емигрира към Aфганистан ако иска. Хората ще се глобализират и без тоя *** да мъти водата, да им пускат направо по един куршум в тила Ще си вкараме достъчно хора от другаде липсата им дори няма да се забележи.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия същите ли постоянно сочат към Русия, не се ли виждат, че са затънали до ушите във фекалии.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата диктаторка е пратила полицията да набие бременните жени на протеста. Меркел е диктатор - хитлерист.