Сблъсъци в Хановер - протест срещу "Алтернатива за Германия"

Демонстранти блокират достъпа до конгреса на партията
2 дек 2017 15:46,
59
Сблъсъци в Хановер - протест срещу "Алтернатива за Германия"
Снимка: БТА

Няколко души бяха ранени в Хановер при разпръскване на протест в северния германски град срещу конгреса на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде ДПА, цитирайки говорителка на полицията.

Тя съобщи, че са пострадали няколко полицаи и най-малко един демонстрант. Един от полицаите е с рана на ръката, след като е бил замерен с бутилка. Демонстрант си е счупил крака и е бил откаран в болница.

Полицията използва водно оръдие, за да изгони стотици протестиращи, опитали се чрез улични блокади да затруднят достъпа до мястото на конгреса. Сблъсъците между демонстрантите и служителите на реда отложиха за кратко началото на партийния форум.

На парламентарните избори през септември АзГ спечели 12, 6 процента от гласовете и за пръв път влезе във федералния парламент, където има 92 депутати. Това е първата голяма крайнодясна партия, представена в Бундестага след Втората световна война.

Очаква се утре на конгреса партията да избере новото си ръководство, след като единият от двамата й лидери, умерената Фрауке Петри, напусна формацията, обвинявайки съпартийците си, че флиртуват с крайнодесните и екстремистките нагласи.

Другият съпредседател - Йорг Мойтен, планира да се бори да остане на поста си.

Досега само Георг Паздерски, председател на структурата на АзГ в столицата Берлин, е обявил кандидатурата си за мястото, освободено от Фрауке Петри. Той е подкрепян от по-умереното крило на партията.

Председателят на парламентарната група на АзГ Александер Гауланд, който е подкрепян от националистическото крило на партията, досега не е изключил възможността да се кандидатира срещу Паздерски, отбелязва ДПА.

В партийния форум участват близо 8500 делегати.

Снощи също имаше протест срещу форума на АзГ. Той събра около 1000 човека и завърши без инциденти, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
DESTATIS преди 6 години
Personen mit Migrationshintergrund201618,6 MillAusländische Bevölkerung201610,0 MillTürkei20161,5 MillPolen2016783 085Syrien2016637 845Schutzsuchende20161,6 MillSyrien2016454 815Afghanistan2016190 880Irak2016156 455
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според друга статистика до 2020г. мюсюлманите ще са 1/4 от населението------------------------------Това е апокалиптична прогноза без доказателства . Няма как да се случи особено до 2020 , та до тогава има 3 години . Как ще стане това . Помисли преди да пишеш глупости
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 Няма такова нещо . Бил ли си в Германия . Там се бачка яко и в низшите професии е бъкано от такива
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тежък Сокол"25 В САЩ мюсюлманите са 1% в Германия 5% а в Русия 20%."---Да, ама в Русия тези 20% не смеят да гъкнат, в САЩ този 1% бачкат, а в Германия ...в Германия тези 5% живеят на гърба на, и е*ат останалите проценти.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тежък СоколСпоред друга статистика до 2020г. мюсюлманите ще са 1/4 от населението на Германия. 5 милиона турци и още толкова бежанци, араби, африканци, пакита и т.н. Само остава след някоя друга година да обявят Халифат и да сложат бурка на Меркел.
35
2
 
2
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
До Пpocт СоколДа де, но според същата статистика-стъкмистика няколкостотин хиляди души не бяха определили етническата си принадлежност. Ренета Инджова като шеф на НСИ беше казала, че има преброени хора, без да са били анкетирани. Едни 100-200 хил. души. бяха.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АзГзхората на Вовкин у Немечко...
33
5
 
2
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
30 Тъпче на този свят има официална статистика и особено в страни като САЩ и Германия и според нея в САщ са 1% а в Германия 5% . Точка У нас роммите също са 5% а турците 8-9% всичко друго е фалшива новина. Статистиката не се интересува от това ти какво си мислиш или какво си чул на женския пазар а борави с точни цифри и данни.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зорошоидите пак искат да правят революция Майдан, но няма да им се получи. Истинските немци са фенове на Адолф и ненавиждат низшите класи.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** от Антифа пак ядоха тупалките :)
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще ги бием трети път на тяхната национална игра.
29
3
 
12
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
До Пpocт СоколКолкото ромите в България са 300-400 хил. според посл. преброяване, толкова и мюсюлманите в Германия и ЕС са само 4-5%. Медиите се оляха с тази партенка, която публикуваха наскоро.
28
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Тази Алтернатива за Германия е далече по-приемлива от сегашната реалност!
27
7
 
4
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
25 В САЩ мюсюлманите са 1% в Германия 5% а в Русия 20%
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бас ловя,че ако емигрантите бяха някакви други или будисти,никой нямаше да протестира срещу тях.
25
2
 
10
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Точно там е работата, че ,,прогресивните" ще създадат Арабски халифат в Западна Европа, докато се опитват да изградят ,,модерно" общество. Това тяхното се нарича социално инженерство и е една от най-отвpaтителните черти на тоталитерните държави. Иначе НПО-та се пишат борци за свобода и демокрация.
24
1
 
13
 
! Отговори
до Антисоросоид® преди 6 години
Няма как да да съхрънят Германия като светска мултикултурна държава, Ислямът не приема съсъществуване с други религии, понятия като "толерантност и търпимост" не се приемат от мюсулманите.Или германците ще се пробудят от летаргията си (много трудно, но възможно) или до 50 години ще изповядват исляма.По същество това се отнася и за Европа, че дори и за САЩ и Русия.... максимум 50 години!
23
1
 
20
 
! Отговори
Багратион преди 6 години
Някой ако не е забелязал, Германия е разоръжена някъде от 1945, както разбира се и победена Япония. За целта има миротворци (американски бази) . И отново за целта третата и четвъртата икономика в света (Бяха втора и трета) нямат и няма да имат ядрено оръжие. Учудващо страни с производствен и научен потенциал да направят ЯО за година , вече 70 години удобно си имат база Рамщайн и Окинава. Та ей затова Меркел слушка кво шепнат от конгреса . Както и ние. Германия просто не е суверен
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АхмедВашата партия на зелените също работи за концерните,но може и да не го знаете.Виж кои фирми и държави участват в това.Всички обвинявате щатите,но не щатите са виновни за всичко,а тези които им плащат да вършат разни работи.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те бяха с 21%,но незнайно как паднаха процентите.Всяка съпротива беше смазана в цяла Европа и по света.Меркел се оказа по-силна,TPP, TTIP, TISA бяха в полза на германските концерни и заробващи други държави,затова Тръмп ги спря,но и той беше спрян.