Телевизия в САЩ наказа репортер за неверен материал за Майкъл Флин

Медията обясни, че не е била направена проверка преди ефир
3 дек 2017 10:16, Елка Василева
17
Телевизия в САЩ наказа репортер за неверен материал за Майкъл Флин
Майкъл Флин. Снимка: архив, Reuters

Новинарската телевизия ABC News се извини на зрителите за "сериозната грешка" на своя репортер Брайън Рос и го отстрани от работа за четири седмици без заплащане, предаде Асошиейтед прес.

Причината за наказанието е излъчен вчера неверен материал за бившия президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин. Телевизионната мрежа обясни, че материалът не е бил добре проверен, преди да бъде пуснат в ефир.

Първоначално Рос съобщи, че по време на предизборната си кампания Доналд Тръмп е наредил на Флин да влезе в контакт с руснаците.

Още по темата

Впоследствие Рос уточни съобщението си, като каза, че според източника му Тръмп - вече като избран за президент, а не преди изборите - бил казал на Флин да влезе във връзка с руснаците относно съвместната борба с "Ислямска държава".

По-късно вчера ABC News  пусна коригираният материал. Но медията бе критикувана, че е пуснала уточнение, вместо незабавно да излъчи корекция, посочи АП.

По-рано тази седмица Майкъл Флин се призна за виновен, че е излъгал ФБР относно разговора си с руския посланик в САЩ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Фейк медиите взеха да се извиняват - цирк.
16
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 6 години
и какъв е провала? че докато медиите истерично пищят за руска и всякаква друга заплаха - по взаимно съгласие в Близкия изток бяха смлени десетки хиляди терористи? че Тръмп отказа да плаща за отбраната на Европа: Холандия вече няма танкове в армията си, а Германия е с 260, докато в същото време новата централа на НАТО струва $2,6млрд? пък и остава приятел с Израел, т.е. отклонения от линията няма. вътрешно? анулира забрани за добив, разрешителни режими и т.н. с което само улеснява бизнеса.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия задминаха и бкп и кпсс по манипулации, браво другари американски журналяги, напред!
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп хвърля Америка в международна изолация - икономическите й съперници като Китай и др са се ухилили широко и надигат глава, съюзниците й бавно се еманципират от големия брат, Ердоган директно им тегли една майна... Толкова за външнополитическия провал на Тръмп. Вътрешнополитическият провал ще се разрази съвсем скоро, когато големият им бизнес започне да изпитва последствията.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12"Изключителен" може да значи много неща за един президент, вкл и изключително некадърен, гладкомозъчен и др такива епитети. Моля, уточнете се! А втория мандат на тръмп е нейде далееееече в света на фантазиите.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро Американците ще разберат , че Тръмп е изключителен Президент. Кампанията срещу него скоро ще приключи безславно . След няколко години Тръмп ще бъде избран за втори мандат с голямо мнозинство , защото върна достойнството на белите хора .
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха борците за руско робство в България истерясват при всяка незначителна новина от САЩ, като тази че наказали някакъв репортер за неточна информация относно времето на събитието за 4 седмици без заплата. Жалка история са русифицираните българи по точно българофоби.
10
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
гласуваха даньчната реформа и сега зальгват гмо мозьците с простотии
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината е вярна но нареждането Флин да влезе във връзка с руснаците и да ги уведоми че Тръмп ще премахне санкциите е дадено след като администрацията на Обама изгони 35 руски дипломати миналия декември от САЩ т.е. когато вече Тръмп е избран за президент а не преди това. Самото нареждане на Тръмп е предадено чрез зетя му Кушнер което пък е повод самият Тръмп сега да отрича че е нарушил американските закони. Срещата Флин Кисляк накара руснаците да не изгонят и те 35 дипломати на САЩ от Русия.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже каква дивотия! За какво са посланиците, ако не за контакти с държавите, които представляват?
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Хилъри кога, къде са доказателствата за руската намеса. Hе трябва ли лъжата да се крминализира или всеки трябва да приказва каквото му скимне, защото уж има демокрация.
6
0
 
11
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Само да добавя, вижте колко малко постове има под тази новина! Явно на някои хора им е неудобно да я коментират.:-)
5
5
 
18
 
! Отговори
USA=Fake news преди 6 години
90% от медиите в САЩ особено така наричаните големи са основен източник на fake news. САЩ е превърната в една психо болница където олигархични кланове се борят и чрез медиите и чрез институциите които владеят различните кланове.......
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите се страхуват от КНДР, краварите се страхуват от Русия, краварите се страхуват от Китай, краварите се страхуват от Иран. краварите са страхливци, изнасилвачи на жени и гейове и убиват децата в училище, защото са изперкали от страх.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то по тази логика у нас не трябва да остане ни медия, ни дра скач.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно руснаците са по-голяма заплаха и от ИД. Тези яко ги пере съчмата.
1
0
 
17
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Ха-ха-ха! Сopоските ***, как ще коментирате тази новина?