Екипаж на самолет видял ракетата на КНДР в полет?

Тя била далеч, компанията няма да променя трасетата си
4 дек 2017 16:15, Елка Василева
18
Екипаж на самолет видял ракетата на КНДР в полет?
Снимка: архив, Reuters

Авиокомпания обяви, че неин екипаж е видял севернокорейската ракета, която бе изстреляна миналата седмица. Това е вторият подобен случай.

Пилоти на самолет на хонкогската компания "Катуей пасифик", изпълняващ полет от Хонконг за Сан Франсиско, са видели в деня на ракетното изпитание "нещо, което прилича на връщане в атмосферата на ракета", се казва в изявление на компанията.

Още по темата

Ракетата е била далеч от самолета, "Катуей пасифик" ще остане в състояние на повишена тревога, но няма да промени трасетата си.

Двама пилоти от два различни самолета на южнокорейската авиокомпания "Къриън еър" също казаха, че са видели нещо, което приличало на светкавица, вероятно севернокорейската ракета.

Пхенян заяви, че изпитаната миналата седмица ракета Хвасон-15 може да достигне до всяка точка на САЩ.

Анализатори обаче не са убедени, че Северна Корея разполага с необходимите технологии, за да гарантира оцеляване на бойните заряди при загряването в момента на повторното навлизане на ракета в атмосферата при завръщане от космическото пространство.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
РККА преди 6 години
до преди 15/20 год бяха на мода историите за срещи с НЛО днес са ракетите на Ким ...аре стига сте се боцкали,шмъркали напушвали де....те онези с два самолета ви разпориха утопичната демокрация ,тез де имат ракети ли ще спрете...тва да не е *** Ибрикчиев,де си реже ракетите щом на ефендито от Истамбула му се заклати феса...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен12Американското ПВО ,няма да позволи ракетата да падне на американска територия!Граничарите ли ще я спрат след като няма виза?
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те американците дано не я видят в Америка , защото и там има много свестни хора!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните пилоти видяли нещо, което прилича на ракета.Другите-нещо, което прилича на светкавица...Изобщо нещо като нищо на света.
14
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Те, американските анализатори анализираха, че Садам има химическо и биологично оръжие, е отидоха да го търсят на място там.Анализираха и че севернокорейците пасат трева от глад, докато произвеждат ракетите си, Сега май и ракетата са хванали, и са успяли да анаризират покритието и.Браво! Сега ми е ясно, защо пропадат навсякъде, където се намесят, или затъват до шия в проблеми, такива са им анализаторите.Афганистан, Ирак, Сирия, Бивша Югославия, Украина, Черно Море, какво ли следва...
13
3
 
3
 
! Отговори
историк преди 6 години
До Kr Ами който иска да опита, бай Ким е готов и с удоволствие ще се отзове. Само че навлезе ли от космоса ракетата вече ще се движи с такава скорост, че никакви прихващачи и аероплани няма да могат да я спрат-демек ситуация "Няма не искам". Може да я спре само някоя глупост измислена от Селджиков, за когото 4км са равни на 4500км/отвъд орбитата на МКС между другото/.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американското ПВО ,няма да позволи ракетата да падне на американска територия!
11
0
 
2
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Анализатори обаче не са убедени, че Северна Корея разполага с необходимите технологии, за да гарантира оцеляване на бойните заряди при загряването в момента на повторното навлизане на ракета в атмосферата при завръщане от космическото пространство.Хм...Вероятно Тръмп е готов да постави истински експеримент. )))
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #1Много сте зле. 4 000 км е височината до която е стигнала ракетата. Което, при подходяща треактория, прави 13 000 км хоризонтално....
9
1
 
2
 
! Отговори
историк преди 6 години
До Ц. СелджиковАми да, то американците затова треска ги тресе, защото не ги разбират тия работи. Трябва да питат "СПЕЦИАЛИСТА" Селджиков и да дишат спокойно.Те със своите 44 прехващача на балистични ракети, разположени в Калифорния и Аляска /за прихващане на една ракета са необходими между 2 и 4 прехващача/се притесняват, че сев.корейците изстрелят десетина и повече ракети/ако си направят/ще дойде мъката, ама голямата мъка.А то колко просто било-ще ги свалат като круши с допотопни аероплани.
8
5
 
7
 
! Отговори
Батьо преди 6 години
Той и бай Дончо я видя,ама само цъкаше с език,докато прелиташе над Белия дом.
7
2
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Това значи,че всеки от кабината е можел да я гръмне с подръчно пищовче по време на полет
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анализаторите дали са сигурни, че ако падне една /само една/ ракета в Йелостоун ще има оцелели от точно тия въпросните анализатори?
5
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 6 години
В края на юли самолет на Ер Франс извършващ, редовен полет от Токио за Париж се размина със северно-корейска ракета на косъм, малко след излитането си. От авиокомпанията отказаха коментар.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ц. СелджиковА как ракетата е изминала 4 500 км разстояние общо ? На СК дори не им трябва ракета, но ще си направят за престиж. СК има нaпример 200 самолета АН-2 да много стари тия самолети могат да летят бавно и ниско и радар не ги лови.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само, че човека с мнението, където каьва, че може да се прохване е така, но изтребителя се вдига до 10 км., може и малко повече, а тази ракета лети над атмосферата, където изтребител не може да стигне, говорим за първите 10-20 км. Тогава може, но после в извън атмосферното пространство, как ше я свали, чак като ве връща вече обратно и отново е в атмосферата, но там е по-бърза според мен. ок
2
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека гледат, а Южна Корея може да изстреля едни розови бикини към небето и да седне върху един памперс.
1
19
 
14
 
! Отговори
Ц. Селджиков преди 6 години
Според данните които дадоха, ракетата се е движила към 900 км на височина 4км и нещо за време 40 мин което ще рече към 1300 км/ч, което ще рече че всеки допотопен реактивен изтребител може да я прихване без проблеми.