Саакашвили задържан от спецчасти в Киев

Той е обвинен в опит за сваляне на държавната власт
Обновена: 5 дек 2017 11:39 | 5 дек 2017 10:54, Елка Василева
51

Снимка: Reuters

 

Украинското правосъдие обвини бившия губернатор на Одеска област и лидер на опозиционната партия "Движение на новите сили" Михаил Саакашвили в опит за сваляне на държавната власт. Това съобщи пред журналисти адвокатът му Павло Богомазов, предаде ТАСС.

"Саакашвили е обвинен в опит за сваляне на конституционния строй", заяви той.

Още по темата

По-рано днес Службата за сигурност на Украйна (ССУ) започна обиск в жилището на Саакашвили в Киев.

Бившият грузински президент, изкачил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да оказват съпротива на властите. "Порошенко е крадец. Порошенко е изменник на украинския народ. Каквото и да се случи с мен . . . Народе, призовавам ви да излезете на улиците и да продължите борбата . . . Моля украинците да не допуснат да бъда отвлечен. Не допускайте беззакония и кражби от страна на Порошенко и на бандата му", провикна се Саакашвили от покрива на сградата, където се намира жилището му.

Край сградата избухнаха безредици. Депутатът от Върховната рада Виктор Чумак каза след това, че Саакашвили е бил задържан от служители на специалните сили, пише БТА.

По повод задържането на Саакашвили агенция Асошиейтед прес припомня, че той е водил кампания срещу корупцията в новата си страна Украйна.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 г., след като беше президент близо десетилетие. Той бе назначен за губернатор на украинската Одеска област, но напусна поста през 2016 г., оплаквайки се, че неговите усилия за изкореняване на корупцията са били възпрепятствани от властите.

Украинското гражданство на Саакашвили бе отнето тази година, докато той бе извън Украйна. Той се върна в страната през септември, след като негови поддръжници пробиха полицейската охрана на полско-украинската граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
До реферндума преди 6 години
Ха ха, изобщо прочел ли си какви смехурии си написал..жива простащина..
36
0
 
8
 
! Отговори
пенко преди 6 години
"Мафия" е срастване на престъпност и власт. При едни общества се нарича "Наш човек". При "демократично" управлявания капитализъм е невъзможно да неутрализираш /камоли да попилееш/ самовъзпроизвеждащ се организъм на икономическа основа с престъпна структура и действия -подкрепян от повечето "народни избранници" !!!
35
4
 
6
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМИ преди 6 години
Украинците масово напускат западните райони, защото местното полско население иска тези здеми да бъдат върнати на Полша. Същото искат и унгарците за закарпатиего, и румъците, и словаците. Много земя е заграби4л Сталин и сега хохолите ще трябва да я върнат.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като съсипа Грузияь, този американски памперс беше изгонен с камъни от там.Сега американ;ците искат да го сменят с него другия си памперс Порошенко, защото открадна по-голямата част от парите, които САЩ наляха в Украйна.
33
0
 
10
 
! Отговори
ЕВРЕИ преди 6 години
СТРАННО Е, ЧЕ УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРЕЗИДЕНТ ЕВРЕИНА ВАЛЦМАН (взел майчината си фамилия Порошенко) и ПРЕМИЕР ГРОйСМАН - СЪЩО ЕВРЕИН??
32
0
 
17
 
! Отговори
Плевел преди 6 години
Аман от платени цветни революционери ...
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Уточнение - руската мафия в Одеса е еврейска! Що песни, що филми има на тази тема! Одесса, мама!А за Профсъюзния дом ще има възмездие! Страшное, при том!
30
0
 
9
 
! Отговори
сега преди 6 години
Привърженици на Саакашвили са блокирали колата в която се намира,все повече хора и полиция прииждат на мястото.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нас ни заповядаха да стреляме, както по полицаи, така и по демонстранти съобщил Ревазишвили. По думите на Нергадзе, стрелбата е водена от хотел Украйна. Тези данни напълно опровергават официалната версия на сегашните украински власти и приета от западните страни, че касапницата е дело на правителството на Янукович. Италианският журналист изяснил, че снайперистите са координирани от военния съветник на Саакашвили Мамук Мамулашвили, който е изпратен в Киев за подкрепа на протестната а
28
20
 
3
 
! Отговори
Глупав преди 6 години
Тук обаче , всеки път когато стане въпрос за Русия, Украйна и тн , се появява Първата конна на Будъони и почва да хвали Кремъл. Мдааа , летете Ескадрони...дано ви плащат добре :)което за руснаци е малко странно
27
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че попиля руската мафия в Одеска област и те съответно си тътсят начини да го дискредитират
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Италиански журналисти, както вече БЛИЦ информира, са установили личността на трима снайперисти, чиито действия на киевския Майдан през февруари 2014 г. доведоха до държавен преврат и бягство от страната на тогавашния президент Виктор Янукович. Военният кореспондент на вестник Il Giornale Джан Микалесин оповести имената им в програмата Матрикс на телевизия Медиамрежа. Снайперистите, застреляли по време на безредиците в центъра на Киев около 80 души, се оказали грузинци
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неграмотниците с вечерно от днес-а, защо веднага изтрихте коментара, че американското л**но Саакашвили е наел снайперистите, разстреляли повече от 100 човека на Майдана и участвал активно в кървавия преврат, организиран от наглосаксонците в Украйна?
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този тарикат разсипа Грузия, произведе там някакви революции и тръгна да воюва с Русия. Сега е станал износител на цветни революции и в Украйна, но и на тях им писна от психото. Трябва сега спешно да звънят от американското посолство на Порошенко да го пусне, че иначе скоро техния домашен пудел Наакашвили ще гризне дървото
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 написал си пълни глупости
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 21 Сегашните управляващи са избрани на сво одни и честни избори на които любимара ви тема Десен сектор взеха по малко отколкото Волен и Атака на нашите избори
21
2
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 6 години
Саакашвили е доказан престъпник. Търсят го и в Грузия. Той е виновен преди всичко за подлото убийство с "Град", танкове и авиация на повече от 3000 грузински граждани, защото са осетинци и на около 100 руски миротворци. Руся ги попиля за 5 дни, но и до днес "демократичният свят" я обвинява, че нападнала суверенна страна! Тогава украински ракетчици свалиха 4 руски самолета. В Украйна го приеха топло.Сега, когато започна да говори всеизвестни истини за хунтата, стана неудобен! В глутницата е така!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 21 а и армията и полицията си останаха по поделенията.
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 21 точно така истината е че небеше разпуснат украинския парламент и не беше суспендирана сиреч отменена икраинската конституция следователно преврат няма
18
2
 
14
 
! Отговори
321 преди 6 години
До Анонимен 21Истината не можеш да я скриеш,уважаеми...