Саакашвили задържан от спецчасти в Киев

Той е обвинен в опит за сваляне на държавната власт
Обновена: 5 дек 2017 11:39 | 5 дек 2017 10:54, Елка Василева
51

Снимка: Reuters

 

Украинското правосъдие обвини бившия губернатор на Одеска област и лидер на опозиционната партия "Движение на новите сили" Михаил Саакашвили в опит за сваляне на държавната власт. Това съобщи пред журналисти адвокатът му Павло Богомазов, предаде ТАСС.

"Саакашвили е обвинен в опит за сваляне на конституционния строй", заяви той.

Още по темата

По-рано днес Службата за сигурност на Украйна (ССУ) започна обиск в жилището на Саакашвили в Киев.

Бившият грузински президент, изкачил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да оказват съпротива на властите. "Порошенко е крадец. Порошенко е изменник на украинския народ. Каквото и да се случи с мен . . . Народе, призовавам ви да излезете на улиците и да продължите борбата . . . Моля украинците да не допуснат да бъда отвлечен. Не допускайте беззакония и кражби от страна на Порошенко и на бандата му", провикна се Саакашвили от покрива на сградата, където се намира жилището му.

Край сградата избухнаха безредици. Депутатът от Върховната рада Виктор Чумак каза след това, че Саакашвили е бил задържан от служители на специалните сили, пише БТА.

По повод задържането на Саакашвили агенция Асошиейтед прес припомня, че той е водил кампания срещу корупцията в новата си страна Украйна.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 г., след като беше президент близо десетилетие. Той бе назначен за губернатор на украинската Одеска област, но напусна поста през 2016 г., оплаквайки се, че неговите усилия за изкореняване на корупцията са били възпрепятствани от властите.

Украинското гражданство на Саакашвили бе отнето тази година, докато той бе извън Украйна. Той се върна в страната през септември, след като негови поддръжници пробиха полицейската охрана на полско-украинската граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19 Аре стига с тези партенки. Преврат има само в зомбираните тикви на простите руснаци които не знаят що е то Преврат
16
0
 
6
 
! Отговори
гледайте шоуто преди 6 години
По Руската телевизия показват пряко от Киев,събитията около Шеварднадзе,който се намира в кола блокирана от хора който строят барикади.
15
1
 
18
 
! Отговори
доказано преди 6 години
Откога преврата е конституционен строй,по италианска телевизия показаха журналистическо разследване в което бе доказано че сегашните ръководители в Украйна са организирали убийствата на мирни хора и полицай в Киев на майдана,от снайперисти от Литва и Грузия.
14
2
 
26
 
! Отговори
ф преди 6 години
опит за сваляне на конституционния строй??? а убийствата на майдана?то какво беше?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славов"след тях само хаус"това ми напомня:Седят Живков и Хонекер пред резиденция Бояна и нашия казва:- Дасис гросе къща.А оня отговаря:- Я, я, голям хаус...
12
2
 
34
 
! Отговори
9К51 преди 6 години
С тази демокрация Украйна стана един цирк - всеки месец майдани, арести, а икономиката на страната се срива! Това обаче не пречи на Порошенко и свитата му да богатеят .. неговите бонбони и шоколади завладяха и нашите магазини /марката "Рошен"/, докато обикновените украинци не могат да си платят тока, водата, топлото /т.н. комуналка/, страната е затънала в дългове към МВФ, ако руснаците спрат и транзита на газ през Украина, хептем са го втасали ..
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя сега за Русия ли играе.
10
2
 
18
 
! Отговори
ХЕИ преди 6 години
Бацилус соро сиензис е Особено опасна инфекция! Причинява бяс!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившия грузински президент ,губернатор на Одеса иска да стане лидер на Украйна.Е такава фантазия ,никои няма.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя човек няма да свърши добре.Първо Грузия , сега Украйна ...
7
2
 
26
 
! Отговори
Ами, преди 6 години
Нищо чудно.В Украйна цари неофашизъм и терор. Страната лети стремглаво надолу.
6
2
 
24
 
! Отговори
славов преди 6 години
САЩ отново оплескаха нещата яко....до ушите...след тях само хаус и размирици и кръв и глад. Тоя е техен човек който по тяхна поръчка действа...и потрошенко е техен но явно нещо се объркаха плановете им
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-истинския украйнец грузинеца Наакашвили
4
1
 
29
 
! Отговори
криста преди 6 години
Първо спасяваше Грузия, а сега е на помощ в Украина - какво да чакаме от такива герои ? Украинците са вече по пързалката.....
3
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Саакашвили е обвинен в опит за сваляне на конституционния строй"Че тия, които са сега на власт, не направиха ли същото? Даже не опит, а реално свалиха конституционният строй.
2
3
 
27
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Горкия Haaкашвили.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са успели да го ... скочат.