Според германците: Тръмп е по-голям проблем от КНДР и Русия

В Германия притеснени дали ще се справят с бежанците
5 дек 2017 10:30, Елка Василева
152
Според германците: Тръмп е по-голям проблем от КНДР и Русия
Доналд Тръмп и Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германците възприемат президента на САЩ Доналд Тръмп като по-голямо предизвикателство за германската външна политика, отколкото авторитарните лидери на Северна Корея, Русия и Турция, според допитване на фондация "Кьорбер", предаде Ройтерс.

Допитването показва, че начело в списъка на външнополитическите въпроси, пораждащи безпокойство у германците, е този за бежанците. Двадесет и шест процента от анкетираните са притеснени дали Германия ще се справи с притока на кандидати за убежище.

Отношенията на страната с Тръмп и със САЩ са вторият въпрос, пораждащ безпокойство, показва допитването. Деветнадесет процента от анкетираните са ги описали като голямо предизвикателство. За 17 процента от анкетираните голямо предизвикателство са отношенията с Турция, а за 10 процента - отношенията със Северна Корея. Осем процента от анкетираните са определили Русия и отношенията с нея като голямо предизвикателство пред Германия.

Откакто влезе в Белия дом през януари, Тръмп притесни германците, като обяви намерение за изтегляне на САЩ от Парижкото климатично споразумение. Той отказа да потвърди, че Техеран се придържа към международното споразумение за иранската ядрена програма и разкритикува германския търговски излишък и приноса на Берлин към НАТО. Действията на Тръмп накараха обичайно предпазливата в изказванията си Ангела Меркел да заяви по-рано тази година, че Берлин може би няма да може да разчита на САЩ в бъдеще. Меркел също така призова Европа да поеме съдбата си в своите ръце, припомня Ройтерс.

В анкетата, извършена през октомври, са участвали 1005 германци. Над половината /56 процента/ от анкетираните описват отношенията на Германия със САЩ като лоши или много лоши. А въпреки обещанията на Меркел за по-активна германска роля в разрешаването на международните кризи 52 процента от анкетираните смятат, че страната трябва да продължи своята поствоенна политика на сдържаност.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАМЕ ОРБАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ЕВРОПА!!!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по ирония на съдбата Тръмп е етнически германец
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам с какво ѝ пречи Тръмп,но идеята за по-самостоятелна Европа е добра,но само при положение,4е вси4ки държави са съу4астни във взимането на решения,а не да спускат диктатурно решения отгоре и останалите да гласуват,без дори да са прочели за какво гласуват.И повече държавност в държавите,служейки на гражданите,а не на лобистите-грабители.
55
2
 
5
 
! Отговори
така е преди 6 години
Напълно споделям мнението на германците ( не на техните политици).
54
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Както споменах Германия не е била не е и никога няма да е фактор.Ако искат още як бой и разчекване на немкини по улиците да заповядат!
53
5
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
нещата в Европа никога няма да се оправят докато не изритаме краварите отвъд океана!
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
три национални катастрофи имаме ИМЕННО защото следваме германците. Германците същото имат две националин катастрофи и те са по-големи.
51
0
 
6
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ,ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ СА ТРИ ПЪТИ ПО УМНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ,ЗАТОВА ИМАМЕ ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ,НАШИТЕ ДОРИ НЕ СА КАЗАЛИ НИЩО ЗА ТРЪМП,НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ГЛАСА СИ ЗА ТРЪМП.
50
2
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До ***, Те в Amazon.de може да продават и прaшки на баба ти, но от това не следва, че баба ти е германка? Казвам ти за преса, телевизия, а не за някаква художествена измислица от миналият век!
49
3
 
8
 
! Отговори
Циник "Пристани преди 6 години
Отворко - провери в Аmazon.de продават(май за 12?) една книжка "Тhe Pentagon New Map".та в нея има глава озаглавена 'Теория на 4те потока" в нея вашингтонския стратег Томас П.Бърнет пише:"...трябва да се подсигури постоянен поток от имигранти за Европа - 4-5 000 000 годишно...с цел създаване на нова раса с тъмен т ен , и максимално IQ 90 - достатъчно интелигентна да извършва квалифициран труд, но недостатъчно - да разбира какво и се случва!"Издадена е 2002 г.настолна на Ръмсфелд!
48
4
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Да не говорим че до 89-та тя пак не беше една държава.Тоест от мизерното си съществуване Германия е съществувала като държава само няколко десетилетия!И в момента уж "развития ке.ефф" Германия в зиточната част безработицата е от 13% и се живее супер зле.Тоест половината Германия пак не става за нищо.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheit Остави германците сами да си решават кого могат и кого искат да приемат. Г-н Хафен АЛ Акбархен.
46
5
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Боби, Недей разсъждава тесногръдо! В Google каквото искаш това намираш, ако искаш обаче да си по-запознат с Германия и нейната политика, вземи почети малко немска преса, гледай малко немска телевизия, приказвай малко с немци. Недей излиза с някакви абсурдни конспиративни теории! Лесно е да се пишат небивалици.
45
5
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 43,Експерте по икономическа политика на Германия, виждам, че яко си се назобал, с анти-немска пропаганда. Но в твоите разсъждения няма нищо стойностно. Апропо:"..била окупирала автомобилната индустрия ". Улооу на кой свят живееш Мерцедес и БМВ са били основани в началото на миналия век, когато ваш мАскич не е бил все още на чертожната дъска! И къде остави автомобилни гиганти като Рено, Пежо, Волво и ред други. Ти Волга ли караш?
44
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Hafen die WahrheitИма много сериозни подозрения че съществува такъв договор - Канцлер Акт го наричат. Ако погледнеш в ретроспекция след 1950 година и до сега Германия ВИНАГИ е поддържала политиката на САЩ а в последните години и в ущърб на собствените си икономически интереси - Само една история - Меркел каза: Ела Ела Да Не Съм Сама и Тръгнаха мигрантите - Милярдите разпилени около тая глупост щяха доста неща в ЕС да решат а и на всичкото отгоре не е свършило действието прииждат още
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitГермания нищо не плаща! Германия получава много повече облаги от това, което дава. Окупирала е автоиндустрия, храни, промишленост, машиностроене и т.н. Казвам ок,пирала, защото буквално е така. С подмолни средства унищожава конКуренцията, разчиства си пътя и започва да произвежда и продава. Продава на един от най-големите пазари в света европейският и се ползва с какви ли не превилегии. Та така де не гледайте само какво дава, а и какво взема!
42
3
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 32,Уж таен договор, а пък ти си го чел. Я дай да го видим и ние простосмъртните този толкова таен договор!
41
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** 38Най-много ни ограбват мултинационалките (а голяма част от тях са собственост на САЩ фондове и мултимилиардери)Ето пример - в махалата се построи Фантастико(за сега май това е БГ верига но няма значка важи за всички вериги) - Оборота на плод и зеленчука във съседния вход намаля както и асортимента, Магазина за сладки и алохол стана Фризьорски салонСкапа ли се местния бизнес? - ДА Скапа ли се Селското стопанство? ДА Печалбата къде отива? Кауфланд поне милиард Евра в Германия
40
1
 
8
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Според германците: Тръмп е по-голям проблем от КНДР и Русия=============================Поредното доказателство, че методите на пропаганда на Ангела Меркел (Шмутцих Мути) по абсолютно нищо не се различават от тези на Гестапо и другите пропагандни служби на Райха! Основните проблеми на Германия - Глобализма, Ислямизацията и Ангела Меркел се замаскират чрез използване на методи за супериорно сравнение между несъществуващи проблеми, каквито са Тръмп (той по-скоро е надежда за Германия) и Русия
39
6
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 37,Е как няма да го налага...Германия плаща, Германия поръчва музиката!! Ти какво искаш Путин ли да се разпорежда в Европа? Германия е мотора на Европа! Ти май искаш да се налагаш на германците, а...?