Полицаи vs. привърженици на Саакашвили в Киев

Тринадесет души са пострадали, от тях – 11 полицаи
6 дек 2017 14:52, Елка Василева
9
Полицаи vs. привърженици на Саакашвили в Киев
Снимка: БТА

Тринадесет души бяха ранени в сблъсъци в украинската столица Киев при пореден опит на властите да задържат бившия грузински президент Михаил Саакашвили, превърнал се в яростен противник на украинския президент Петро Порошенко, съобщи Франс прес.

Силите на реда тази сутрин се опитаха да задържат Саакашвили в палатковия лагер на неговите привърженици пред парламента, но не успяха, защото симпатизантите му не позволиха. В сблъсъците пострадаха 11 полицаи с двама протестиращи, съобщиха силите на реда.

Още по темата

Саакашвили каза, че няма намерение да се предаде на властите, както бе призован вчера от прокуратурата.

Това бе вторият неуспешен опит на полицията да задържи политика, обвинен от Киев в опит за завземане на властта и получаване на пари от бизнесмен, свързан с Русия, за финансиране на антиправителствени протести в Украйна. Бившият грузински президент отрича и заявява, че е преследван по политически причини, защото е предприел битка срещу корупцията в Украйна.

Вчера, когато представители на силите на реда отидоха в жилището на Саакашвили, за да го задържат и откарат в следствието, той първо направи опит да ги затрудни, като се качи на покрива на сградата, а малко по-късно бе освободен от привържениците си от полицейския бус.

Генералната прокуратура на Украйна предяви днес към водача на Движението на новите сили обвинения по три точки от Наказателния кодекс - подготвяне а престъпление, извършване на престъпление от група лица и съдействие на участници в престъпни организации и укриване на престъпната им дейност, съобщи ТАСС.
Саакашвили е обявен за общонационално издирване.

Източник от полицията заяви за ТАСС, че се готви специална операция за задържането на бившия губернатор на Одеска област.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
21
 
! Отговори
И НЯМА ДА ИМА УКРАЙН преди 6 години
И ДВАМАТА СА АМЕРИКАНСКИ СЛУГИ.НО СААКЩАШВИЛИ МНОГО УСПЕШНО ХВЪРЛЯ УКРАЙНА В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, СЛЕД КОЯТО ВСЕКИ ЩЕ СИ ВЗЕМЕ СВОЕТО: ПОЛША, РУМЪНИЯ, СЛОВАКИЯ, УНГАРИЯ И РУСИЯ.
5
1
 
29
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
пак ли майдан бе укропи от това по-зле накъде??????Имам роднини в Киев и знам от първа ръка в какъв *** се е превърнала Укропия по зле и от нас през 90те !
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"обвинен от Киев в получаване на пари от бизнесмен, свързан с Русия, за финансиране на антиправителствени протести в Украйна."==========================По-безумно нещо укрите нямаше как да измислят.Наакашвили и протестите му са продукт на активно мероприятие на Пиндостан с цел дисциплиниране и подчинение на самозабравилата се киевска банда.Саакашвили е обявен за общонационално издирване като цял свят знае, че той се намира в една от палатките пред радата.Безпомощна киевска полиция! Смях!
3
0
 
29
 
! Отговори
е тва е преди 6 години
Православни християни се бъхтят за кефа на ***...
2
0
 
38
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 6 години
Сега като се намайданят пак, дано да им светне лампата на украинците, че запада и руснаците си избърсаха задните части с тях...Ама нейсе, и при тях е пълно с продажници и родоотстъпници пък раята ***, сляпа и беззъба като у нас
1
0
 
30
 
! Отговори
Публиката преди 6 години
А така. Яко бой!