Пентагонът: Около 2000 са американските войници в Сирия

В Ирак пък САЩ имат около 2 500 войници
7 дек 2017 09:35, Елка Василева
13
Пентагонът: Около 2000 са американските войници в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че в Сирия има около 2000 американски войници. Това е четири пъти повече от бройката, посочена този месец от официални представители, предаде Асошиейтед прес.

Новите данни не означават, че в Сирия са разположени допълнителни американски войски, а е отдавна отлагано потвърждение, че бройките, споменавани досега от Пентагона, не са били точни. Полковник Роб Манинг, говорителят на Пентагона, съобщи уточнените данни и заяви, че всъщност числеността на американските войници в Сирия намалява.

Той каза също, че в Ирак САЩ имат около 2500 войници и тенденцията там също е към намаляване, тъй като и в двете страни ръководената от САЩ коалиция преминава от подкрепа в отбранителните бойни операции срещу "Ислямска държава" към подкрепа на усилията на местните сили за сигурност да предотвратяват действията на джихадистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
С 1 КОРШУМ 2 ЗАЙЧЕТА преди 6 години
ТАКА И ТАКА РУСИТЕ СА ГИ ..ПОДКАРАЛИ /ТЕРОРИСТИТЕ ДЕМЕК/ , ДА КАРАТ ....НАРЕД.................ГЛОБАЛНО ПРОЧИСТВАНЕ !!!!
10
14
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 11Разбираш ли Легитимното правителство беше преди избило 200 000 сега вече станаха 300 000 екстраполация в прогрес става нелегитимноСлед това идват индивиди от кол и въже и почват в СВЕТСКА ДЪРЖАВА С МУЛТИ НАЦИОНАЛНО НАСЕЛЕНИЕ и МУЛТИ РЕЛИГИОЗНО НАСЕЛЕНИЕ да налагат ЗАКОНА НА ШЕРИАТА - РАДИКАЛЕН ИСЛЯМДа те питам тези индивиди за които ПРАВА НА ЧОВЕКА или ПРАВА НА ДЕТЕТО са кухи фрази КОЛКО СИРИЙЦИ ИЗБИХА, КОЛКО ПРОГОНИХА, КОЛКО ВЗЕХА В РОД И ВИД РОБСТВОТе ли са легитимната власт
9
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 :В Сирия се води гражданска война,отделно присъстват и войски на много други държави.Да не говорим на колко части е разделена държавата при което положение "законното" правителство което изби близо 300 хиляди човека от своя народ губи легитимност ,според международните закони.Така че ,тея глупави въпроси ,кой бил канил ,тоя и оня ,нямат никакво значение в случая.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Do 4Глупендър да ти напомням ли за едни спецове в Украйна краварите още ги дирят.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а терористите ви колка са ?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. 2000 военни окупатори.
5
16
 
3
 
! Отговори
Do 4 преди 6 години
Нали рашките са много ербап бе, що не пратят кашици да ги видим?!?
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато тия са там не чакайте мир.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума са лъгали като дърти ц...ни на най-високо ниво, че имали уж само някакви инструктори, обучавали умерените главорези. А сега си признават, че са поне 2 хил. войници и то при положение, че са били намалели. Пита се - колко са били в действителност? Пита се, защо са били в там? Това не е ли нахлуване в Сирия?Най-нахално ни се заявява, че имали едиколко си войника в дадена страна и ... нищо, приема се за съвсем нормално!Ако друга страна направи това, каква ще е реакцията?
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без покана от Сирииското правителство , световната терористична държава САЩ разполага свой войници. Сега тези военни част заслужават ядрено изпържване от Иран и ще им помогне Ким.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой им е разрешил да разполагат войска в суверенна държава?Нито Асад ги е викал, нито има решение на ООН.