Полският премиер Беата Шидло подаде оставка

На поста ще я смени финансовият министър Матеуш Моравецки
8 дек 2017 08:24, Елка Василева
24
Полският премиер Беата Шидло подаде оставка
Беата Шидло. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Полша Беата Шидло подаде оставка, а управляващата партия "Право и справедливост" (ПиС) издигна за поста кандидатурата на вицепремиера и министър на финансите Матеуш Моравецки, предаде ТАСС.

"Шидло внесе оставката си в политическия съвет на партията и тя бе приета. Политическият съвет издигна за поста кандидатурата на вицепремиера Матеуш Моравецки", съобщи прессекретарят на ПиС Беата Мазурек.

Политическият съвет освен това е решил, че Шидло "ще заема важна длъжност в полското правителство".

Гласуването на кандидатурата на Моравецки и кабинета му ще се състои в долната камара на парламента на 12 декември, съобщи полската държавна агенция ПАП. Други промени в правителството не се предвиждат.

Според критици смяната на премиера е опит за отклоняване на вниманието преди утрешното гласуване на закони, които биха дали на управляващата партия значително влияние върху съдебната система на Полша, отбелязва Асошиейтед прес.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите пак *** на умряло защото Полша не е губерния на Русия и се въоръжава здраво и ако се появят зелени човечета ще ги опуца яко :))) За съжаление българското черноморие е вече руски протекторат. Ходих на черноморието преди 3 години в Равда и български език не чух! Само руснаци и руски знамена! Та вие докато се пените на Полша, че не се дупи на руснаците, "блатушките" ни калонизират! Събудете се!
18
2
 
1
 
! Отговори
Слава на Полша! преди 6 години
Спасителите на Европа!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПуркуВиждал съм поляци и лоши думи не мога да кажа, добри и услужливи хора с много красиви жени. Препатили от родината ви в Азия, но се развиват и са на прав път, докато Русия и България тънат в мизерия.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15, хаха добър виц, само дето Полша е много пред България и Русия по развитие. Кога си ходил там? По времето на Хрушчов ли? Защото аз ходих тази година и беше супер! Чисти спретнати градове, бели усмихнати хора, а не ромска мърсотия и разбити пътища като тук. За русия дори не ми се коментира. Неслучайно бягат в България.
15
1
 
1
 
! Отговори
Очко преди 6 години
Тук някои наистина не виждате по на-далече от носа си. Полша изпълнява стриктно заповедите на задокеанският си господар.
14
1
 
1
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
До Слава на Полша Бас държа, че в живота си не си срещал нито един поляк.
13
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Не си прав, по-големи алкохолици са. Единствено в Полша са ме спирали на улицата с молба да им купя водка, отделно колко алкохолици пропаднали видях по улиците. Не случайно когато започнат студовете най-много жертви от премръзване има в Полша, а далеч не са най-студената страна.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЛЯЦИТЕ СА СЪЩИТЕ АЛКОХОЛИЦИ КАТО УКРИТЕ И РУСНАЦИТЕ
11
0
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
ми така де, прав си. един народ обича да живее с особеностите си.
10
2
 
3
 
! Отговори
Слава на Полша! преди 6 години
До ПуркуИ какво им е продажното? Българите са продажни. За 100 години целуваха задните части първо на кобурзите, на нацистите, на болшевиките, а сега на европейските ислямофили. Полша се е борила срещу всички тях и пак живеят по-добре от нас и от Русия. Най-достойния народ и последен бастион на християнските ценности и на бялата раса! Слава!
9
4
 
1
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
До 9 Поляците достойна нация друг път, единствените по продажни от тях в Европа са така наречените украинци, само че вторите са доста по-глупави и наивни.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някави ГАСТЕРБАЙТЕРИ плюят Полша защото са мишоци и искат и поляците да бъдат като тях! Ако утре стане война отивам да се бия рамо до рамо със славянските си братя под христовия кръст, а вий мишоци яжте брюкселски .... !!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говориш глупости. Никой не е длъжен да предоставя коридори от суверенната си земя на недъгавото ефрейторче само защото бил искал. Поляците са достойна нация, бяха срещу нацизма, срещу комунизма и сега срещу евро чиновниците, докато България се дупеше и на трите. А Германия е ислямизирана ***, съсипала Европа три пъти. Може да правят хубави коли, но са ОВЦЕ. Само те могат да обявят война на цял свят и да очакват да победят, само те могат да пълнят европа с бежанци и да ни ги разпределят.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕИ завземат тея територии с жестокости, пред които тези на Хитлер бледнеят. Ама нали се водят за съюзници на СССР и след войната това се покрива. Руснаците позволяват това да им се размине. Дори им дават немски територии.Ако някой ми каже, че уважава поляците, или е политизиран, или не ги познава. или не познава историята им. Не напразно съществува термина "полска ***" не се отнася за жени, а за мъжете поляци.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, българите сме били същзници на Хитлер, но не сме обявявали чужди територии за свои, както го направиха поляците преди втората световна. Има теория, че Хитлер ги е нападнал само защото не са му дали коридор до Беларус, а не са го дали, защото са искали територията за собствена колония. Но са се надценили. Твърде силно са се надценили. Поляците имат някакъв шанс само при мир. При война винаги губят. Завземат украински територии когато СССР е слаб - 20 година. СЛЕДВА.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците винаги са били много алчни. Преди втораъта световна сключват пакт с Хитлер и си поделят Чехословакия. Още преди това, пък са заграбвали територии от днешна Украйна, Беларус и Литва. И правейки го масово са избивали цивилни и евреи. След втората световна заграбват немски територии. Винаги са имали мечтата да имат колонии, но никога не са имали. Защото не им стиска. Всички завладени територии са ги завладявали с подлост и после са ги губили. Дори сегашните им територии са им подарени...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не давайте акъли за живота на поляците, които са на светлинни години пред българите! Намериха се всезнайковците тука! Хора, които търпят три мандата да ги управляват доказано престъпни същества не са заслужили да се изказват! Смешници сте!
2
2
 
10
 
! Отговори
Слава на Полша! преди 6 години
Успех на новия Премиер! Нека продължи политиката на предшествениците си. Да служи на полския народ, да помага за просперитета му и да не приема диктат от евроненормалниците за прием на икономически мигранти - развъдник на престъпност и джихад. Полша още не е загинала! Останете си бяла и красива християнска раса, братя славяни! Не се поддавайте на *** партенки, инак ще заприличате на Моленбек, Париж, Лондон, а диваци от третия свят ще гонят жените и дъщерите ви, като по площадите в Кьолн!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitНа първо място от еврорайха да спрът да се месят в суверенитета на Полша и да й налагат да приема бежанци. На второ място да сменят болшевишката върхушка начело на ЕП. И да озаптят Шулц, който се държи като пазач в концентрационен лагер с несъгласните. ЕС е съюз от равноправни членове или поне така ни уверяваха. Съжалявам, но поляците не са с робска психика като българите.