Тръмп за Ерусалим: Спазих предизборно обещание!

Американският президент взе на прицел предшествениците си
Обновена: 8 дек 2017 20:26 | 8 дек 2017 20:25, Веселина Йорданова
42
Тръмп за Ерусалим: Спазих предизборно обещание!
Палестинци протестират срещу Тръмп. Снимка: БТА

"Спазих предизборното си обещание, а други - не!". С тези думи американският президент Доналд Тръмп взе на прицел в Туитър тримата си предшественици в Белия дом Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама, обвинени, че не са изпълнили обещанията си за Ерусалим, предаде Франс прес.

Още по темата
Тръмп приложи видео, за да припомни поетите по този въпрос от тримата предишни президент ангажименти, от които те в една или друга степен впоследствие са се отметнали.

Клинтън, както и Буш, твърдяха по време на кампаниите си, че са склонни да преместят американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, но промениха виждането си, след като дойдоха на власт. Обама не е казвал нещо конкретно за посолството, но нарече Ерусалим "столица на Израел".

"Щом поема функциите си, ще започна процедура по преместване на американското посолство в града, който Израел избра за столица", заявява през 2000 г. Джордж Буш в реч, откъс от която е публикуван в туита на Тръмп.

Видеомонтажът завършва с изявление на самия Тръмп, огласяващ "официалното признаване" на Ерусалим за столица на Израел и решението си да премести посолството на САЩ от Тел Авив там.

В изявлението президентът косвено говори за липсата на кураж у тримата обитатели на Белия дом преди него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Какви кръвни братя какви пет лева. То и ти може да си кръвна сестра със турчин, такава ние била съдбата да съжителстват с тях. Арабина си е Арабин, евреина си е евреин християните сме си християни а мюсюлманите не са хора
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си наясно какво Евреите мислят за християните. За това казах да откриеш Тората, ама май трябва да ти обясня какво е това първоТръмп играе в отбора на евреите, които са кръвни братя на мюс-те и мразят християните точно толкова, колкото и мюс-те. Така, че не бързай с радостта
28
0
 
1
 
! Отговори
До г-жата/жицата преди 6 години
P.s. Подмокрям се или по скоро се дървя от красиви жени! На Тръмп не съм му фен но не мога да отрека че играе в отборът на християните, ако не ти е ясно!
27
1
 
1
 
! Отговори
До г-жата/жицата преди 6 години
Значи, да права си не стм наясно какво мислят мюсюлманите и не ме интересува. Но ти трябва да бъдеш наясно, че те последните години са пасивно агресивни в Европа спрямо нас християните, възползвайки се от толерантната култура при нас. Свидетел съм как малко по малко специално в Германия предявяват все повече претенции! Това един мюсюлманин никога няма да го допусне спрямо един християнин в мюсюлманска държава! Защо ние все се страхуваме? Защо все пасивни последните десетилетия?
26
1
 
0
 
! Отговори
До Българина преди 6 години
Арабите ми са толкова противни колкото и евреите. Но този път съм по-склонна да взема страната на арабите. Евреите са точно толкова религиозни фанатици, колкото и арабите, но имат много по-добра пропаганда. И докато се подмокряш от кеф от това, което сътвори Тръмп, ще е добре да прочетеш какво пише за християните в Тората. Да, трудно се намира защото не се подмята като Корана. Защо ли? Ами за да не си наясно. А да си се запитал как и защо се радикализираха един милиард ***?
25
1
 
1
 
! Отговори
Българин До 27 преди 6 години
Не е в затвора защото Рижавият не е съдия, а тя има явно силно лоби, както бойкота у нас в съда. Уважавана личност
24
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Абе вие тук всички мюсюлмани ли сте че му скачате като подарени? Или просто сте много паникъосани да не стане война? Запомнете войните винаги са били по политически и икономически причини(говоря за последният век) поради религиозни трудно ще стане. Тръмп направи невероятно нещо за християните и евреите!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Спазих предизборно обещание ...." ... Клинтъновица защо не е в затвора тогава ???
22
3
 
2
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...Евреите винаги печелят.. Тъжно, но е факт!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега бързо ,ще има промяна в медиината политика,Медиите са най вече еврейски!Мъдро бай Дончо!
20
5
 
1
 
! Отговори
Буба лази преди 6 години
Знаете ли как на времето британците са укротили арабите? Не е било, щото са им играли посвирката.
19
3
 
4
 
! Отговори
Буба лази преди 6 години
Тръмп е милиардер, няма нужда да му се плаща.
18
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TO ZATOVA TI SE I PLATI TRAMPE
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли че по света има милиони араби? А знаете ли какво следва? Незнаете ли? Тарамбуката направи така че никъде по света няма да има сигурност. Това се отнася най вече за краварската територия защото европа не подкрепя рижавата перука. Но като съюзник на краварите и тя ще го отнесе. А тая БУБА ЛАЗИ дето си мисли че нещата ще утихнат от самосебе си живее в друга паралелна губерния. Изобщо не е наясно с това което се случва. Всички арабски държави са настръхнали! Това са стотици милиони народ
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите нямат нужда никой да ги подкрепя. Искам да видя този, който ще им се опълчи. 70 г живеят между враждебни арабели и просперират, а арабелите могат само да се влачат след козите си, както през последните 6-7 000 г. - нулево развитие.
15
7
 
26
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
ЕЙЙ ТРЪМП ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ ТИ СИ ПИОНКА НА ЕВРЕИТЕ ;)АЙДЕ ТРИЙ ПАК ;)
14
4
 
5
 
! Отговори
Буба лази преди 6 години
Е, какво толкова? Ония фанатизирани *** ще побеснеят, ще беснеят, па ще мирясат. Ако пък прекалят, зорлем ще ги укротят. Арабската лига и ООН ще попротестират, протестират, пък и те ще мирясат, де ще идат? Като им писне да беснеят и да протестират, ще огладнеят и ще почнат да си гледат собствената работа и ще си спомнят тая дандания само по поводи. Ама най-лесно ще се укротят по древния метод на кьотека. Като не става со кротце и со благо, ще стане с кьотек.
13
2
 
7
 
! Отговори
българина преди 6 години
в сащ живеят 5 млн евреи, които ги засяга тази тема, останалите 315 млн души не заят къде е йерусалим. колко евреи са гласували за него от тези 5 млн? 1 сигурно, те бяха за обама. зараду 1млн гласа вкарва държавата във филм излиза че при демокрацията малцинството управлява мнозинството само когато то е еврейско! сащ са нещастници щом позволяват това!
12
3
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Творецът се казва Исус Христос и той бе осмян, гаврен и осъден на смърт от евреите преди около 2000 години. Когато Бог реши да се намеси, а това ще стане все някога, Йерусалим няма да бъде нито еврейски, нито мюсюлмански, а християнски. Запомнете го това, драги евреи!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Форумът върви преди 6 години
Индикация за мисъл - никаква!