Саакашвили от затвора зове за импийчмънт на Порошенко

Бившият президент на Грузия бе арестуван снощи
9 дек 2017 12:03, Анисия Иванова
29
Саакашвили от затвора зове за импийчмънт на Порошенко
Снимка: БТА

Опозиционният лидер Михаил Саакашвили призова от ареста в Киев своите привърженици да се съберат на протест с искане за импийчмънт на украинския президент Петро Порошенко, предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на Одеска област в Украйна бе арестуван снощи. Не са му повдигнати обвинения, но прокуратурата заяви, че той е бил в съглашателство със свързани с Русия украински бизнесмени за сваляне на Порошенко.

Още по темата

Адвокатът му Руслан Чорнолуцки заяви, че Саакашвили е написал призив към поддръжниците си да не се боят от нищо и да участват в насрочената за утре мирна демонстрация за импийчмънт на Порошенко. Саакашвили освен това е обявил гладна стачка и отказва да приема храна, докато е в затвора.

Пред следствения изолатор, където е държан Саакашвили, са се събрали на протест няколко десетки негови привърженици, предаде ТАСС.

Акцията протича мирно. Някои участници са в камуфлажно облекло и закрити лица. Протестиращите държат грузинското знаме, но не скандират никакви лозунги.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Гледах видео на ареста на Саакашвили и протестите срещу това. Много му отиваше да стои на покрива и да приканва за сваляне на Порошенко. Голям смях, същият циркаджия когато си дъвчеше врътовръзката през 2008 г. Само не ми е ясно след като руският е забранен в Украйна, защо Саакашвили говори само на руски, а и останалите до него и на протестите също.... Един от протестиращите дори се оплакваше, че силите за сигурност освен, че го били, но и го псували на руски.... абе смях!
27
1
 
7
 
! Отговори
трол преди 6 години
Чакам инструкции от Кремъл, чия страна да заема - тази на Саакашвили, който воюваше с Русия като президент на Грузия, или тази на Порошенко, който воюваше с Русия като президент на Украйна.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешни приказки от един смешен човек в една смешна държава с която за съжаление много си приличаме.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте писали за тези циркаджий
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама що дири тоя човек в Украйна, черезвичайно поръчение ли, що ли.
23
0
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всъщност и Порошенко,и Саакашвили ще си заминат,просто в ЦРУ още не са решили как да стане и кой ще ги замени.Иначе циркът е пълен и задминава всичко познато досега.А най-смешното е как взаимно се обвиняват,че са руски агенти,като знаем кой ги сложи на власт.
22
2
 
15
 
! Отговори
пенко преди 6 години
В соца наричахме Грузия- ФРГ и Армения -САЩ ! Бяха богати поради търговията си в СССР -Русия /главно в Москва / . Днес " сървайват" по същата причина ! А украинският и руски народи винаги ще са близки ...БЕЗ ЧАСТ ОТШЛЯХТАТА В ЛВОВ И ТИРАСПОЛ !!! ТА КЪДЕ Е ДНЕС ПЛАТЕНИЯ ОТ ЦРУ " ДЕСЕН СЕКТОР " ?????
21
2
 
18
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Крайно време беше да бъде вкаран в някой затвор. Като тип прилича на нашите неолиберали, грантови демократизатори от СДСто - Иван Костов, Петър Стоянов и цялото яснкотило, оцапало целия процес след 1989 година.
20
0
 
22
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Международен трафикант на Демократизация, продал душата си на тъмните неокон-ови кръгове в САЩ. Марионетка.
19
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
Тоя кога ще излезе вече от затвора?
18
0
 
19
 
! Отговори
Майко мила преди 6 години
Оправи Грузия,сега и Украйна ще оправи...
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна е блато на корупцията. Провалена държава.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо бъркате че украинците и руснаците са близки народи : това е измислена страна където западна украйна с бандера убиваше руснаците и поляците по време на войната и са били с хитлер а Севастопол и Донбас са с руснаците. .
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от грузинците няма по *** и жестоки , да отива в северна корея кимчо ще го вземе да тича по покривите на блоковете да весели братята корейци
14
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Едно уточнение:Руснаци и украинци бяха близки народи, но в минало време, вече не са близки народи.Какво да се прави?Води се глобална хибридна война между Русия и Запада.
13
0
 
33
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Интересно как Кремъл е организирал това като Саакашвили агент на ЦРУ и купен от Сорос ? Да не си се надрусал след обедно ?
12
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е пътник. Организирания от Кремъл Майдан-2 се провали, както се провали и в Одеса преди 2 години. Жалко за хората, които загинаха, кръвта им е по ръцете на джуджето от КГБ
11
6
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Руснаци и украинци близки народи - т.е. различни народи !? Ха-ха-ха-ха все едно да кажем че шопите и трънчаните са различни но близки народи ! Е-еххх акъл соросопитекски .....
10
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Руснаците и украинците са близки народи, но западната англосаксонска мафия направи така, че да има война и омраза между тях.Подобен сценарий стана по времето на сръбско-българската война-предизвикана от френските масони.Целите какви са? Ако сте умни, сами ще си отговорите.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GRUZINES MILO MU ZA UKRAINA AAXAAXAAX I NA STALIN MU BE MILO ZA NEQ KAKTO I NA TOQ MILO MU ZA MIOLIONI DOLARI