Драми в Киев! Хора на Саакашвили искат оставка на Порошенко

Акцията в столицата на Украйна протича мирно
Обновена: 10 дек 2017 18:36 | 10 дек 2017 17:48, Красимир Ангелов
35
Драми в Киев! Хора на Саакашвили искат оставка на Порошенко
Снимка: БТА

Няколко хиляди поддръжници на опозиционния лидер Михаил Саакашвили се събраха в украинската столица, за да поискат освобождаването му от ареста, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Саакашвили е бивш президент на Грузия, който стана лидер на украинската опозиция и на партия "Движение на новите сили". Той беше арестуван в петък по обвинение в заговор за свалянето на президента Петро Порошенко, в който са участвали и свързани с Русия украински бизнесмени.

Опозиционерът отхвърля обвиненията. Според адвоката му той води гладна стачка в знак на протест срещу задържането си.

Поддръжници на Саакашвили организираха шествие в центъра на Киев с искане за освобождаването му и импийчмънта на Порошенко. Акцията протича мирно, без намеса на полицията, отбелязва БТА.

По-рано организаторът Иван Слободянюк заяви, че по негова преценка към шествието вече са се присъединили 10 000 души, съобщава ТАСС. Той обаче предупреди, че е имало опити да се попречи на акцията.

Бившият грузински президент Саакашвили беше губернатор на украинската Одеска област, но това лято беше лишен от гражданство, припомня АП. Той може да бъде екстрадиран в родината си, където е издирван по обвинение в злоупотреба със служебно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майдан на майданаджийте...трагикомедия. Пълен хаос, както и в Ирак, Либия и където и другаде да е стъпил ботуша на американските служби!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия и тоя що не демонстрират на червения площад.
25
1
 
3
 
! Отговори
УКрайна ОКУПИРАНА преди 6 години
Иначе охраната на Киев подава:" десетки хиляди зверски избити в Источна Украйна заради нагли наркомани заграбили власта в Киев.Поразиха завинаги индустрията на тази велика наша родина.."На практика ОКУПИРАХА НАЙ ВАЖНАТА част на РУСИЯ.Отровиха милиони граждани и деца вкл със СПИД активни спец препарати..
24
1
 
6
 
! Отговори
аман от диверсии преди 6 години
СААКашфилито не е ли опасен международен престъпник питат скромно от Грузия
23
0
 
2
 
! Отговори
Калибрират техника преди 6 години
Пробват нов тип ПСИ АКТИВНИ клипове които са поразили консуматори на украйнски конфети/бонбони силно отровни с подсладители и пси активни нарко спец добавки.НА снимката всички са погълнали нови нано скенери и микро чипове със сателитни антени.Подобни у нас са описани отпреди седем години/подаваха ги пробно с кока кола стъклени бутилки .имат видими искривявания на лицата
22
2
 
11
 
! Отговори
европейски съюз преди 6 години
Украйна е в дълбока и тежка криза! Сорос да гори в ада!
21
0
 
11
 
! Отговори
повторение преди 6 години
Урките пак ще рипат на маймундан - тоя път от студ и самосъжаление.
20
1
 
12
 
! Отговори
трагикомедия преди 6 години
Този гризун Михо дето за малко не си изяде вратовръзката заради това че предизвика на война руснаците в южна осетия ли?Про-западната маша за предизвикване на конфликти бил свързан с руснаците?Да не са пили ацетон?
19
0
 
17
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
Мислих си, че глупостта на така наречените украинци е ударила дъното, но се оказва че имат още какво да предложат.
18
3
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До алф Долен народ вса това българите.37 минуса на твоят коментар.Това не са българи.
17
1
 
13
 
! Отговори
Крайно време е, преди 6 години
Да махнат неофашиста ПоТрошенко,докато не е затрил окончателно украинците.В Украйна,неофашизмът е в пълен ход, а Порошенко е поредният сатрап. ....Дано се отърват от него.
16
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугинажът на Москва, доказаната *** и превратаджия отново в акция!
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оппа, май САЩ и ЕС само изпозлват Украйна...поогладняха украйнците!
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя един ***. смешки, грузинец в Украйна, все едно *** на Червения прощад да прави демонстрации.
13
6
 
3
 
! Отговори
Майдан 2 преди 6 години
Русия vs САЩ
12
2
 
37
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Алоу,Саакашвили,нали знаеш,че за да стане хубав Майдан си трябват снайперисти,не само статисти!За Майдан 1.0 решаващи бяха грузинските снайперисти,викай ги пак.Ама тоя път им плати по-добре,че се разприказваха напоследък,недоволни нещо!!!
11
2
 
42
 
! Отговори
писна ми преди 6 години
Света откачи.Хората полудяха.Какъв е този опозиционен лидер Михаил Саакашвили в Украйна??? Неуспял президент на Грузия ,изгонен от там се явява някакъв политик в Украйна.Пък и поддържници има.Близкият изток дори не му се коментира-врящо гърне е там от зората на времето.Брюкселските зелки и те като пилета в кълчища.Накъдето и да се обърнеш алчност и ламтеж за власт и войни.Земята се нуждае от РЕСТАРТ.
10
2
 
36
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До Анонимен 3Абсолютно вярно, американците пратиха Саакашвили в Украйна за да я докара до там докъдето докара и Грузия - до война с Русия.В Украйна обаче сега рейтингите на всичките майданчовци са под 10%, на Саакашвили съвсем в дъното.
9
57
 
5
 
! Отговори
алф преди 6 години
Евала на украинците.Изправиха се срещу руските бандити които нападнаха суверенна Украйна,избиха десет хиляди славянски момчета,анексира Крим,окупираха Донецк и Луганск.Борбата срещу империята на злите пияни диваци от Изток не е лесна,но по голяма част от Украйна е вече свободна.Слава на смелите украинци и нека силата бъде с тях.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Celta na USA e voina s Rusiq no toq pyt toz naakaniq schte si go nabara zdravo