ЕС няма да последва САЩ в решението за Ерусалим

Могерини: Неоснователни са твърденията за край на войната в Сирия
11 дек 2017 19:29, Елка Василева
44
ЕС няма да последва САЩ в решението за Ерусалим
Бенямин Нетаняху и Федерика Могерини. Снимка: Reuters

ЕС няма да последва САЩ в решението за преместване на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. Това заяви на пресконференция върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини след заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

По-рано тази сутрин тя посрещна в Брюксел израелския премиер Бенямин Нетаняху, който изрази увереност, че "повечето европейски държави" ще последват решението на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Нетаняху може да вярва в каквото желае, но ЕС няма да направи като САЩ, заяви Могерини.

Още по темата

По нейните думи основната цел на ЕС е постигането на мир в Близкия изток с възобновяването на преговорите в Женева. Тя коментира, че намирането на решение изглежда далеч и е невъзможно без участието на Вашингтон. За ЕС решението е в две държави, с обща столица Ерусалим. Никога от никого в последните десетилетия не съм чула друга възможност освен за обособяването на две държави, добави Могерини.

Тя коментира, че войната в Сирия не е приключила, въпреки че някои твърдят друго. Този коментар на Могерини бе направен часове след като руският президент Владимир Путин нареди изтегляне на руските войски от Сирия заради разгрома на терористите и постигането на условия за мирен преход.

Неоснователни са твърденията за край на войната, за съжаление. Сирия не бива да бъде раздробявана на различни зони на влияние. ЕС е готов да окаже помощ, включително финансова, но само след постигането на мирно споразумение на преговорите в Женева, заяви Могерини. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Могерини завършила арабско училище в Париж имах си аз на коя страна ще е не че и ефреите не са гнусни но!На тая парите и идват директно от СА!
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като за 60 години само 2 арабски страни са признали правото на Израел да съществува като държава колко още трябва да ги чака светът? Може би 600 години. Палестинците можеха да имат държава преди 50 години ако бяха признали Израел, но те не искат да му признаят правото на съществуване а искат да го унищожат. Мекушави европейски политици не смеят да притиснат арабските страни главният виновник за напрежението в Близкия изток и като резултат от това имаме един развихрил се тероризъм по света.
33
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Синедрионът на тайно заседание на тайно място в САЩ реши: Грешка беше да заливаме бялата раса с диваци, че това природно бедствие ще тръгне към нас, без да имаме военна защита от белите?! Трябва да отворим Великата Отечествена Война още сега, докато все още има бели!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До OMG_LuckerЛицемерието малко ми иде в повече. Какво точно прави ЕС за прекратяването на който и да е конфликт? Правят срещи в Женева, на които муат трюфели и вода от Алпите за твоя сметка? Сервилната и псевдотолерантна политика към всичко живо доведе Европа до ситуация, в която континентът се напълни с всякаква *** от целия Свят, цели анклави се издържат от социалната система и сигурност няма никъде.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, добре е да се види истинското лице на ЕС лидерите. САЩ веднъж помогна на Европа да излезе от една дупка. В момента стремглаво затъват в друга. Не е ясно кой ще им помогне тъй като се скарали и със САЩ и с Русия.
30
2
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Най - накрая да видя как ЕС се разграничава и има различно мнение от янките. Разбира се възможно е Великобритания да подкрепи юса, а също така не се знае дали решението ще е единно в съюза, ще видим.Конкретния случай може и да не е крайно важен за ЕС, но е добър признак, че ЕС няма вечно да се равнява по безумните щатски политики.Дано направят единна европейска армия и се приключи вече с това НАТО.
29
0
 
10
 
! Отговори
Леонардо преди 6 години
Докато не отпаднат визите за българите пътуващи за щатите, не може да ги считаме за наши съюзници краварите. Защото това е подигравка с държавата ни и с българите. Те само ни използват като пращаме армия по света да защитава техните интереси и никога не се съобразяват с нашито мнение. Хубаво е че властите в България показаха на краварите че имат собствено мнение за Ерусалим.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая какво ли разбира от война.Вярно е че войната не е свършила,само че в Европа.А в Сирия то си беше ясно,че ще свърши, когато влязат руснаците.Както изглежда и тук трябва да влязат "вежливите "зелени човечета,както в Крим,че да се оправят нещата.PsЗащо трябва в Европа да се назначават на отговорни постове в политиката жени,когато в истинските държави им се отрежда място само на пресаташета.Та те мислят само с...Справка-Могерини Меркел Тереза Мей..
27
7
 
1
 
! Отговори
! преди 6 години
Тези от ЕС на какви се правят те са длъжни да последват примера на САЩ защото не трябва да забравят, че те са длъжни да изпълняват волята на Вашингтон!
26
2
 
8
 
! Отговори
гост преди 6 години
Не само заради Ерусалим където признаха за столица на евреите краварите, но и за отказа им да подпишат договора за вредните емисии, трябва света да се обедини срещу тях и да им прави бойкот. Говедарите дори пренебрегват съюзниците си. ЕС се нуждае от добри икономически и политически отношения с Русия и Китай. Но каубоите правят всичко възможно да ги разрушат. Ако не създават военни конфликти за да продават оръжието си, държавата им ще фалира бързо.
25
2
 
11
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
"Нетаняху може да вярва в каквото желае, но ЕС няма да направи като САЩ, заяви Могерини."Има и друга възможност... след няколко совалки на американски сенатори из ЕС, може да се окаже, че Нетаняху е бил прав и "повечето европейски държави" вземат та последват Тръмп. Тогава ще цъфне още една пукнатина в "европейското семейство". Много ми е интересно Боко, дето истинските му оценки идват от Брюксел и Вашингтон, на кого ще угоди... да, познахте - на Султана.
24
12
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Долни предатели със бедни миши душици. Нещастници, колкото и да се мазните на брадатите пак ще ви взривяват и колят.
23
3
 
15
 
! Отговори
х преди 6 години
До Анонименне разбираш за кво става дума !САЩ берат душа - за да продулжат да съществуват трябва да изядат някой - не стана с Русия не стана с Китай.... остана само Западна Европа САЩ вече отцепиха най-верния си васал - АнглияСмениха режима в Саудитска АрабияЗапдна европа се нуждае от ресурси - ресурси има или в Русия (хитлер вече се пробва един път) или в близкия изтокскоро ще започне голяма война !!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitЗависи кога печелиш мира при Виена или при Константинопол.
21
2
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Заради такива като Тръмп говедарника непрекъснато създава военни конфликти и война по света. Народната любов към агресорите се увеличава, затова в щатите често правят опити за атентати. ЕС премахва границите, докато краварите създават нови. Тяхната цел е разделяй и владей. Европа се събужда и няма да бъде послушна на краварите.
20
4
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
По-велик е този който спечели един мир, отколкото сто войни! Лао Дзъ
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могерини,Юнкер,Меркел<макрон и останалите са Юда за християнска Европа.
18
5
 
10
 
! Отговори
г преди 6 години
До Виж тиоще ли не си разбрал - САЩ са обещали на Боко да му дадат Македония ..... точно както Хитлер беше обещал на Борис 3-тиОтново сме на страната на губещия .... както винаги в цялата ни история
17
3
 
8
 
! Отговори
к преди 6 години
До Hafen die Wahrheit"ЕС си има своя собствена политика и в момента тя не съвпада нито с руската диктатура, нито с американската администраци"което показва само колко гениален е Путин !!!успя да скара запада със САЩ !това е чиста победа за Русия, сега ако успее да разпали война между Запада и САЩ за Близкия Изток - то тогава Путин ще влезе в историята наравно с Александър Велики и Наполеон
16
1
 
10
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До Hafen die WahrheitОбаче ми е интересно България нали е страна от ЕС, медиите ни обаче какви са? Защото всички "експерти" дето се изявиха по нашите европейски медии бяха все на американско-израелската позиция, не на европейската... защо ли:)