Арестуваха младеж от Хюстън за информация как се правят бомби

Той е обвинен в опит за оказване на подкрепа на ИД
12 дек 2017 09:23, Елка Василева
2
Арестуваха младеж от Хюстън за информация как се правят бомби
Снимка: архив, Reuters

Осемнайсетгодишен младеж от Хюстън бе обвинен вчера в опит за оказване на подкрепа на радикалната групировка Ислямска държава и в разпространение на информация как се правят бомби, съобщи американското министерство на правосъдието.

Каан Серкан Дамларкая, който е американски гражданин, е бил арестуван в петък в Хюстън по искане на федералната прокуратура, се казва в съобщението на министерството на правосъдието, цитирано от Ройтерс.

Дамларкая е арестуван след разследване на ФБР, което е установило, че той се е готвел да замине за чужбина, за да се бие на страната на Ислямска държава, или ако не успее да замине, да извърши нападение в САЩ. Той разказал на агенти на ФБР под прикритие, както и на други източници по онлайн комуникации, как се правят автомати АК-47 или AR-15 с части, които могат лесно да се намерят, а също и как се прави бомба от тенджера под налягане.

Според прокурорите задържаният направил два неуспешни опита да отиде в Сирия. Той ще бъде изправен пред съда на 14 декември, посочва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
Много ми е интересно как по-точно ще направи Colt AR-15 с подръчни средства?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...., ислямист и шофер - това са трите най-гадни съвременни символи на упадъка.