Русия се изтегля, но ще запази две свои бази в Сирия

Все пак терористите може да се опитат да се изправят, обяви Песков
12 дек 2017 20:36,
69
Русия се изтегля, но ще запази две свои бази в Сирия
Снимка: Reuters

Русия ще запази една военноморска и военновъздушна база в Сирия и след изтеглянето на контингента си от страната, предава Reuters, като се позовава на официална информация от Кремъл, дадена във вторник.

В понеделник президентът Владимир Путин започна изтеглянето на военните части от Сирия, тъй според Москва, терористичната групировка "Ислямска държава", действаща в рамките на страната е почти победена, което означава че руските военни са изпълнили първоначалната си задача, пише "Фокус".

Още по темата

"Благодарение на факта, че операцията за спасяване на Сирия и освобождаване на сирийската земя от терористите е изпълнена, вече няма нужда от наличието на пълна бойна сила", заяви във вторник говорителят Дмитрий Песков.

Той добави, че Москва все пак ще си запази базите в Латакия и Хмеймим, тъй като "терористите може да се опитат да се изправят".

Ако това стане, ще им бъдат нанесени "унищожителни" удари, отбеляза още Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вече стават за смях с това изтегляне и победа. Ако не се лъжа е третото изтегляне и втората победа. На всички е ясно че победа няма и изтегляне също защото проблемите на сирийският главоч не са решени.
4
11
 
4
 
! Отговори
USA преди 6 години
Сори пичове, не можете да се сравнявате със САЩ! Едно е ясно: САЩ са на страната на юдео-християнските ценности, а Путин е на страната на мюсюлманските! Путин е приятел с масовият убиец Асад, извършил геноцид над собствения си народ, с Иран, а също така и с Ердоган (това трябва да притеснява сериозно България). Нека не забравяме, че най-голямата джамия в Европа е в Москва и най-много мюсюлмани от всеки европейски град има в Москва. Путин от православен, стана ислямист и ИД е негово творение!
3
2
 
5
 
! Отговори
Алу преди 6 години
Мислиш ли, че сащ и русия няма да се разберат как да обрулят кълцаните
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** комунягиТака е, но Русия в момента е в противоположната посока, а ЕССР е на мястото на Русия от преди 100г.
1
13
 
5
 
! Отговори
Мрете комуняги преди 6 години
Има-няма две години след Октомврийската революция от 1917-а на територията на Руската държава се появява първият концлагер - в манастира на остров Соловки при Северозападното руско крайбрежие. В подобен лагер гангренясва кариерата на един от най-великите руски футболисти - Едуард Анатолиевич Стрелцов, известен като Руския Пеле...