Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия

Туск: Единодушни сме за продължаването им!
Обновена: 15 дек 2017 07:07 | 14 дек 2017 22:42, Анисия Иванова
162
Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия
Архив: Reuters

Лидерите на ЕС дадоха днес зелена светлина за удължаване с шест месеца на тежките икономически санкции срещу Русия, наложени заради намесата й в конфликта в Украйна, съобщи днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

"ЕС е единодушен за продължаването на икономическите санкции срещу Русия", написа Туск в Туитър.
Решението, взето на срещата на върха в Брюксел, ще бъде официално прието от 28-те страни членки на ЕС през следващите седмици.

Украинският президент Петро Порошенко приветства в страницата си във "Фейсбук" това "важно политическо решение", взето заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна и нежеланието на Русия да спре хибридната агресия срещу Украйна.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
7
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До Анонимен.......Само в Краснодар 6 фирми произвеждат трактори и комбайни... К.Влез в РОССТАТ и провери колко "трактори и комбайни", колко, струга и т.н е произвела руската *** за 2016 година , пък след това ми говори за бедна фантазия. Данните могат да се видят от всеки, който не го мързи, освен ако не е с развинтена от руската пропаганда фантазия.
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има сектори в Русия, които са толкова изгодни и евтини за разработка, че могат да бият по всички прараграфи европейските и американските сектори дори и без дотациите. Селското стопанство, добивната и енергийната промишленост, металургия, цветни и тежки метали, редки елементи, бедна ви е фантазията. Има полета, комбайна като тръгне да жъне преди да обърне на обратно му презареждат резервара... Само в Краснодар 6 фирми произвеждат трактори и комбайни... Какво да ви говоря, бедна ви е фантазията...
73
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинските санкции срещу недоносчето Русия ще влезнат в с пълна сила на празника на Путин 2.2.2018 когато се очаква доклада на американското финансово разузнаване за крадливата руска шайка в Кремъл. Доколкото е изтекла информация кръгът от засегнатите лица с руски паспорт (крадците) се е увеличил на няколко десетки хиляди заедно с роднините по пряка линия.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ямал СПГ - новия завод за втечнен газ, който ще екслпоатира едно от най - големите в света КОНВЕНЦИОНАЛНИ газови находища. Цел;та му е да покрие няколко пъти нуждите от втечнен газ на северна западна и централна европа, на цяла Азия и части от Африка и Латинска америка. Путин е обявил мораториум за превоз на руски въглеводороди по северния морски път от неруски кораби. Тоест - ето го отговора на удължаването на санкциите - запада и САЩ губят милярди от транспорта на газ през тези води. Лесно ;)
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите не са толкова страшни. членуването в ЕС е по - страшно. Погледнете Куба - от 70 години е под ембарго и има 2 пъти по - голям БВП от България. А сме с почти еднакви територии... Обаче, ако в Куба някой открадне луканки лежи в затвора...
70
3
 
10
 
! Отговори
Санкции преди 6 години
Тези санкции са за такива балъци като нашите политици и бизнесмени. Тази седмица в Русия си откри нов крупен газов проект с основно участие на френски капитали. На откриването присъстваха и фарцузи. Санкциите май са едностранни - от Русия към ЕС, но техника и технологие от ЕС към Русия върви с пълна сила.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете картата... Ще дойде време, руснаците ще налагат санкции на европейците... Това е реалността и който се опита да япромени ще се стопли твърде бързо и твърде силно...
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
67
6
 
9
 
! Отговори
цирк ес преди 6 години
Лицемерие и подлост,да въвеждат санкции срещу Русия която жертва свой войници в войната срещу тероризма в Сирия и дефакто спасява Европа пак е ужасяващ цинизъм,а защо ЕС не коментира тоновете западно оръжие открити в складовете на ИД?!
66
3
 
9
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Санкциите са много полезни за Русия, защото развиват до безкрайност нейната икономика, така че давайте повече санкции. Тези които искат да премахнат санкциите като нашия Радев и нашия Борисов са русофоби слагащи прът в шеметното икономическо развитие на Русия.
65
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
А'школсун, к'ьопоолар
64
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво !!! Санкции до дупка.
63
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а срещу Щатите, когато нарушиха международното право с признаването на Йерусалим, само са "сериозно обезпокоени". Да ги таковам и лицемерите!
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са санкции в смисъла на една обикновена глоба, а легална форма на икономическа война, вина за която имат и двете страни. Русия разполага с инструменти, с които да неутрализира голяма част от действията на членките на ЕС, отделно че договорките на едро няма как да бъдат разтурени. Главните потърпевши от т.нар. санкции ще са някои страни-членки, както и някои отрасли в руската икономика, при това само временно. Украйна е само параван.
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде се пие. Да не мислите, че руснаците пият антифриз и ванни концентрати от хубаво или защото така им харесва?
60
8
 
19
 
! Отговори
сара преди 6 години
ЕС си говори сам със себе си - налага, отлага......подхранва си егото.
59
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия се намесвала в конфликта в Украйна"....А кой организира Майдана? Колко милиарда долара бяха дадени? По кого стреляха грузинските снайперисти? На тези въпроси отдавна има отговори. Каква беше съдбата на Ирак, Сирия и др.? Цъфна ли демокрацията в тези държави?
58
7
 
8
 
! Отговори
15.12.2027г.: преди 6 години
"...ЕС реши: още 6 месеца санкции срещу Русия. "-Защо само 6? - попита президентът-Навремето в ЕС не са можели да предвиждат по-дълги периоди, г-н президент+++В Кремъл честваха откриването на Музея на ЕС.
57
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко сте жалки всички русофобченца тук. Прекалено ограничени сте да разберете, че на вас все някой ви е виновен, че не ставате за нищо - Русия, соца, САЩ, ЕС и т.н. Защо не погледнете обективно на ситуацията и не осъзнаете тиранията на САЩ и тяхното сакато, самоубиващо се кученце ЕС. С руснаците имаме общи неща, с краварите НИЩО! Който е живял в САЩ го знае много добре. Кой налага санкции на САЩ и на Израел? Де сее чуло и видяло съдът в Хага да осъди мюсюлманин или натовец за Босна?
56
19
 
10
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Браво ЕС