Колко са военните харчове на Русия? Достатъчно!

Путин: Русия няма да се включва в нова оръжейна надпревара
Обновена: 14 дек 2017 12:53 | 14 дек 2017 12:52, Елка Василева
112
Колко са военните харчове на Русия? Достатъчно!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

За военни разходи Русия ще харчи достатъчно. Това заяви руският президент Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва.

Запитан за военните разходи на страната, Путин разказа виц:
"Бивш офицер пита сина си:
-Тук имаше един кортик, къде е?
- Не ми се карай, размених го за часовник с момчето от съседния двор.
- Покажи часовника, да, хубав е. А ако утре дойдат бандити у нас, убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра ти. Ти какво ще им кажеш? Добър вечер, московско време 12 часа и 30 минути?"

Путин посочи, че военните разходи са балансирани между обезпечаване на сигурността и устойчивостта на икономиката. По думите му те възлизат на около 46 милиарда  долара, а в САЩ – 700 милиарда.

"Усещате ли разликата? И може ли нашата страна да си позволи такива разходи? Не. Но това, което харчим, ни е достатъчно", заяви Путин.

Русия ще отдели съществено внимание на развитието на своята армия и флот, но ще гарантира сигурността си, без да се включва в нова оръжейна надпревара. Военните разходи на страната - 2,8 трилиона рубли през 2018 г. - няма да се отразят на социалните програми и няма да разрушат руската икономика, заяви Путин, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

На годишната си пресконференция в Москва Путин отбеляза, че САЩ фактически вече са се оттеглили от подписания с Русия договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Той предупреди Вашингтон да не се оттегля едностранно от друг руско-американски договор - за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3), подписан през 2010 г.

Русия не се е оттегляла от основополагащи договори, които са крайъгълен камък в международната сигурност, подчерта Путин.

"Не сме се оттегляли от договора за ПРО (противоракетната отбрана), САЩ се оттеглиха едностранно", добави той.

Дошъл на власт през 2000 г. в една страна с нестабилна власт и разклатена икономика, руският президент е харесвал и хвален от мнозина свои сънародници, които виждат в него човека, осигурил стабилност и нов възход, по-специално благодарение на петролните богатства на Русия, отбелязва Франс прес.

Във връзка с насрочените за март президентски избори руски медии определиха днешната пресконференция като предизборна. Путин заяви по-рано пред журналистите, че ще се кандидатира като независим.

По данни от последното социологическо проучване на центъра "Левада", публикувани вчера, сегашният държавен глава е фаворит - за него се очаква да гласуват 75 на сто от избирателите. Далеч назад остават неговите съперници като лидера на комунистите Генадий Зюганов или националиста Владимир Жириновски, които избягват да критикуват открито Кремъл, посочва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре 25г западен автомобил от колкото нещо сделано в СССР(Русия)
84
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 85: Интересно, как, когато се коментира жизненият стандарт в Русия нашите ***, пишман-реформатори и т.н. винаги вадят данни за минималната работна заплата, а не за брутният национален продукт на глава от населението. А това е много по-реален показател. Русия има БНП на глава от населението над 14000$, а ние например - под 7000$. Е, кого трябва да оплакваме - руснаците или нас самите.
83
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 90За 2018 са поръчани 12 СЕРИЙНИ самолета Су-57 с новия двигател Изделие 30По принцип няма никакъв смисъл да се бърза с въвеждането на Су-57 МАСОВО в експлоатация. Ако един Су-35С струва 50 милиона $ то Су-57 ще е поне два пъти по-скъп а реално върши същата работаА реално Ф-35 изобщо не е този самолет за който го представят. Между 2 вариант на софтуера и 3 са открити 250 дупки. В 3 вариант на софтуера са отстранени 30 дупки но са открити поне още толкова.
82
0
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 6 години
Б.а.с.и и авиоиндженера разбира от всичко че договоритв видял и бройката знае....брей къв ентелегент.
81
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато Русия има такъв президент, който си гледа интересите на държавата, докато Сибир и Крим са руски...знаете за какво става дума!!а пресконференцията на Путин днес- без коментар!!! браво!!!
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският Су-57 е поръчан в огромното количество от 12 бройки.Самолетът като цяло е пълен шит, реално беше замислен като стръв, на която да се вържат индийците и да налеят пари в руската самолетостроителна индустрия. Но дори индийците не се хванаха на тая евтина манипулация и сега бъдещето на великия ПАК ФА е на бунището на историята.
79
0
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Браво за иронията! Направо ме изкефи, право в целта
78
9
 
10
 
! Отговори
До sss преди 6 години
Много се се смях на опуса ти! Просто момче, пише глупости. Т.н. самолети 5-то поколение са F-22 Raptor, F-35 Lighting II, китайските J-21 и J-39. Руският Су-57 го качват на конвейра през 2018. Раптърът отстъпва по всички показатели на руския, не смеят да го срещнат със Су-35 (4++),който ще го открие и порази с далекобойни ракети.Китайският J-21 засега лети с руски двигатели АЛ-41Ф1С. А недоразумението F-35 се прави с парите на 8 страни и с консултации на "Яковлев". Пълен *** с цената на Au!
77
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С беднотията руснаците са си свикнали. Но корупцията, корупцията там е всеобхватна и вгорчава живота. А и паделките (ментетата) са навсякъде.
76
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гола вода е Русия. Само се перчат а са пълна трагедия.
75
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнималната работна заплата в Русия е 8000 рубли (250 лева). Има и по-евтини стоки,но некачествени. Въпреки това се живее по-добре от Узбекистан например.Както и от другите евразийци. Но Китай е пред тях, както и съмнителни европейци катобългарите.
74
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГлупостиПознавам живота в Русия отлично.Заплатите и пенсиите са по-ниски в сравнение с тези в БГ.Цените в магазините са поне с 50 - 80% по-високи от БГАко не дадеш взятка в здравната им система никой няма да ти обърне внимание.Корупцията е тотална.Не случайно 99% от руснаците мечтаят да живеят в ЕС или САЩ. Даже и БГ им се вижда супер.
73
9
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
До ссддТам на глава от населението има повече IPad-и , отколкото на всякъде. Там метрото се е изпазнило и в час пик можеш и да седнеш, за разлика от нашето. Храната им е колкото у нас, а на някои стоки като млако и хляб сигурно е и по-ниско. Всичко произведено нв Русия е с цени по-ниски от нашите. Руските лекарства струват жълти стотинки, за разлика от нашите. Там за дете дават по 15000 рубли на месец, това са 200 лв. Тук за първо ще дават по 38 лв.
72
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Путнята е най-слабия президент на Русия....."Ми тя Русия само трима президенти е имала. Кой е най-силният тогава? Елцин може би? :)))
71
10
 
10
 
! Отговори
Балък преди 6 години
До sssВ Русия слава богу има средна класа, която масово използва технологиите умен дом. Щом там средната класа се е електронизирала, тук даже и богаташите не могат да имат, защото трябва да си наемат IT аь го поддържа и насторйва. Разликата у нас и у тях, предполагам, че и в САЩ няма такава масовост на IT технологиите в домакинството.
70
6
 
7
 
! Отговори
до боби преди 6 години
Ти да не си санитар в психиятрията
69
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са всички разходи трябва да са единствено и само за войни да живее путин
68
8
 
18
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 75Прочети за цените на танковете които посочих преди няколко поста като пример. Разбери Русия с бюджет еквивалентен на 60 милиарда $ в момента няма проблеми в ситуация на санкции да поддържа паритет с НАТО като Алианса има общ бюджет надхвърлящ ЕДИН ТРИЛИОН $
67
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по-големи трябва да станат разходите за въоръжение на Русия!Това е пътя да се отървем от Империята на злото.Трябва да фалира по подобие на СЕСЕСЕРЕ
66
3
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 68Причинно следствена ВРЪЗКА - ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО?АСАД е диктатор при него всички живеят горе долу добре и ОПРЕДЕЛЕНО В МИР даже ние Българите ходихме в Сирия да работим.НЯКОЙ(КОЙ?) иска да свали АСАД - ПРИЧИНАСледствие - НАСТЪПЛЕНИЕ НА ДЖИХАДИСТИ 110% ПЛАТЕНИ НАЕМНИЦИ - ПричинаСледствие - В Сирия започва ГРАЖДАНСКА ВОЙНА и кръв се лее за щяло и нещяло - ПричинаСледствие - Бежанска ВълнаПричина - ИД обяви че Кавказ е следваща Спирка Следствие - Русия се появи в Сирия