Путин с разговор преди изборите: Ще отговаря на въпроси

Днес ще се състои редовната му среща с медиите
14 дек 2017 09:23,
104
Путин с разговор преди изборите: Ще отговаря на въпроси
Снимка: архив Reuters

"Разговор преди изборите" за президент на Русия през март - така определя "Росийская газета" предстоящата днес традиционна годишна пресконференция на държавния глава Владимир Путин. Той ще отговаря на журналистически въпроси за пръв път, откакто съобщи, че ще се бори за нов мандат, посочва московският официоз.

През управлението си Путин е дал вече 12 големи пресконференции, на които са били зададени общо 700 въпроса. Този път акредитираните журналисти са 1640, повече от миналата година, когато се бяха записали под 1500, пише вестникът и отбелязва големия интерес към събитието от страна на чуждестранните медии.

Пресконференцията ще бъде излъчвана в пряк ефир от редица руски телевизии и радиа, също и в интернет, пише БТА.

Миналата година президентската пресконференция трая 3 часа и 50 минути, зададени бяха 67 въпроса. Рекордът датира от 2008 г. - 4 часа и 40 минути, 106 въпроса. Най-кратка бе първата подобна среща с медиите през 2001 г. - един час и 35 минути, а въпросите бяха само 22, напомня "Росийская газета".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви по-рано, че Путин се готви за пресконференцията "от сутрин до мрак", посочва руското онлайн издание "Лайф".

Песков изрази надежда, че телевизионната водеща Ксения Собчак, заявила, че ще се кандидатира за висшия пост, ще задава на пресконференцията въпроси, без да я превръща в дебати, пише "Газета", цитирайки наред с други издания негово интервю за телевизия "Россия 24". Вестникът припомня и предишно изявление на президентския прессекретар, че срещата с медиите ще внесе яснота по много теми.

С оглед предстоящите избори Песков нарече пресконференцията "специална", отбелязва електронното издание "Национална служба за новини". Путин не участва в предизборни дебати, защото е действащ президент и това "съвсем променя ситуацията" дотам, че дебатите биха били "доста безсмислени по същество", цитира друг онлайн вестник - "Лента", интервюто на кремълския говорител.

Изреждайки предполагаеми теми от бъдещата пресконференция, аналитикът Сергей Марков изтъква пред електронното издание "ПолитЕксперт", че с най-голямо нетърпение се очаква разговорът за бъдещето на Русия след президентските избори. По думите му е твърде вероятно Путин да остане на своя пост още шест години, затова държавният глава трябва да информира избирателите какво ги чака занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Правилно говориш, обидите няма да ви помогнат
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България АМтроловете не са много но са истерични, викат , пишат , бришат и на нормалния българин му става кеф на душата когато се запотят, залигавят и потънат в пяна и безсилна злоба че нищо не могат да променят. Ха ха "Господа" бъдете по вежливи обидите няма да Ви помогнат! Айде у лево!
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са обявили СССР/Русия/ за враг още през 1939г още, когато са били съюзници срещу Германия. Италия, Япония. От тогава до ден днешен в тяхната доктрина влиза политическо, икономическо и военно влияние с цел отслабване и разкъсване на тази огромна държава.Студената война никога не е спирала дори и днес това го знаят и в САЩ и в Русия само ние тук в ЕС си мислим другояче. Лошото за нас е че във доктрината на САЩ влиза война с Русия /враг номер 1 за тях/ но никога на тяхна земя.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АноБоби, не се прави, че не знаеш, че тези пресконференции се репетират предварително, както и въпросите които е се задават пряко се декларират преди това. Също така се знае, и кои ще са подставените лица задаващи правилните въпроси. Все пак става дума за Русия
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28От 50 коментара са останали 25.Това ще стане и на пресконференцията. Неудобните въпроси просто ще бъдат "изтрити". Демокрация и плурализъм по руски........Аз доколкото знам голямото мнозинство от българският печат е спонсориран от евреи, и то не руски. Така че или не знаеш какво говориш или се правиш че не зраеш.
23
12
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 28Ано Умни ако успееш да изтриеш в пряк Ефир въпрос зададен на Путин от присъстващ в залата Журналист ще си най-великия телевизионен оператор
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Тоя па, тоя па.....ти не бъркай руснаците с нашите подмазвачи, бояджии и ми.жи.турки!!! Там никой и нищо не крие, за разлика от нашите продажници!
21
14
 
12
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До 20 Психопати са Буш младши и Тромпета. Путин е доста хладнокръвен.
20
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 50 коментара са останали 25.Това ще стане и на пресконференцията. Неудобните въпроси просто ще бъдат "изтрити". Демокрация и плурализъм по руски.
19
17
 
18
 
! Отговори
рускиня до 20 преди 6 години
".... Путин е психопат, военнопрестъпник и масов убиец." Да не бъркаш го с американски президенти - да не би на съвестта на Путин милиони жертви във Виетнам, Ирак, Афганистан, Сирия , Либия, Тунис, Йемен, Сърбия? Ти си психопат ,драги, както и твои хазаи. Ама ,нали печелиш за семки и бонбонки, затова трябва да джафкаш.
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашият Червеногербер бяга от дебат с еда Нинова ,а яда си го представим пред 1000 журналисти ?
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактФакт е, че Путин е психопат, военнопрестъпник и масов убиец.
16
3
 
15
 
! Отговори
до17 преди 6 години
Какви конкуренти то като при бкп няма други бюлетини
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние русолюбите смееме ли да говориме против диктатора нали наи малкото ще ни изтинат местенцата където сме се намърдали с бифшото руско влияние
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали конкурентите му ще имат възможност така да говорят и отговарят на въпроси?
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ша говориш то са знай че па ша ти
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Някой да припомни за една среща на ББ с нашенците в ЛондонТази, на която присъстваха руските сътрудници като Ива Ивата(така се е писала във фейсбук) ли?
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УжасКато води война с ИД защо ИД прави атентати все у гадните западняци, които й помагат, а не в православна Русия, която воюва с ислямистите?
10
1
 
7
 
! Отговори
... преди 6 години
Па язе се питам дали пингвините дето живеят на южния полюс и не са и чували за русия, та дали те са се съмнявали, че путин ше стане президент на русия, отново! *** си мисля, че май имаха леки съмнения относно тези баш избори за баш президент на русия! *** да видим сигурно така като гледам май май тоя път няма да стане! Вие как мислите!?
9
18
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Голям политик и президент на Русия,и колкото и лъжи да пишете той ще остане в историята като такъв.