Путин с разговор преди изборите: Ще отговаря на въпроси

Днес ще се състои редовната му среща с медиите
14 дек 2017 09:23,
104
Путин с разговор преди изборите: Ще отговаря на въпроси
Снимка: архив Reuters

"Разговор преди изборите" за президент на Русия през март - така определя "Росийская газета" предстоящата днес традиционна годишна пресконференция на държавния глава Владимир Путин. Той ще отговаря на журналистически въпроси за пръв път, откакто съобщи, че ще се бори за нов мандат, посочва московският официоз.

През управлението си Путин е дал вече 12 големи пресконференции, на които са били зададени общо 700 въпроса. Този път акредитираните журналисти са 1640, повече от миналата година, когато се бяха записали под 1500, пише вестникът и отбелязва големия интерес към събитието от страна на чуждестранните медии.

Пресконференцията ще бъде излъчвана в пряк ефир от редица руски телевизии и радиа, също и в интернет, пише БТА.

Миналата година президентската пресконференция трая 3 часа и 50 минути, зададени бяха 67 въпроса. Рекордът датира от 2008 г. - 4 часа и 40 минути, 106 въпроса. Най-кратка бе първата подобна среща с медиите през 2001 г. - един час и 35 минути, а въпросите бяха само 22, напомня "Росийская газета".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви по-рано, че Путин се готви за пресконференцията "от сутрин до мрак", посочва руското онлайн издание "Лайф".

Песков изрази надежда, че телевизионната водеща Ксения Собчак, заявила, че ще се кандидатира за висшия пост, ще задава на пресконференцията въпроси, без да я превръща в дебати, пише "Газета", цитирайки наред с други издания негово интервю за телевизия "Россия 24". Вестникът припомня и предишно изявление на президентския прессекретар, че срещата с медиите ще внесе яснота по много теми.

С оглед предстоящите избори Песков нарече пресконференцията "специална", отбелязва електронното издание "Национална служба за новини". Путин не участва в предизборни дебати, защото е действащ президент и това "съвсем променя ситуацията" дотам, че дебатите биха били "доста безсмислени по същество", цитира друг онлайн вестник - "Лента", интервюто на кремълския говорител.

Изреждайки предполагаеми теми от бъдещата пресконференция, аналитикът Сергей Марков изтъква пред електронното издание "ПолитЕксперт", че с най-голямо нетърпение се очаква разговорът за бъдещето на Русия след президентските избори. По думите му е твърде вероятно Путин да остане на своя пост още шест години, затова държавният глава трябва да информира избирателите какво ги чака занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УжасЛидер е, но на банда крадци заграбили властта в най-вражеската страна на България.
7
18
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Какви глупости пишете,що за мекоте ли сте,това е лидер на братска наша страна която води война с ИД в Сирия,мислете ако можете преди да пишете.
6
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на какви въпроси ще отговаря нелигитмката Путин? Може би ще отговори на въпроса колко смята да открадне през следващият мандат от впиянчените руски крепостници.
5
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоМного, ама много се радвам, когато Путин така силно възпалява госина Калкова. Леко Калеко, не е се напрягай толкова. Недей плака на чужд гроб, не си човека, който ще определи какво ще се случи на Путин и пред кого ще отговаря. Почивай си и не се съмнявай, че Русия е и ще е велика държава, независимо дали ти харесва или не.
4
15
 
19
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
3
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето ще угроби русията окончателно. И Брежнев не е управлявал повече от него.
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да припомни за една среща на ББ с нашенците в Лондон
1
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата тоалетна хартия от американското посолство, Калеко Алеко се изходи по темата.Щом Путин ви е бръкнал яко отзад значи всичко е наред.