С Тръмп си говорим на малки имена, заяви Путин

"Важно е лидерите да установяват работни отношения помежду си"
14 дек 2017 22:04,
16
С Тръмп си говорим на малки имена, заяви Путин
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви на годишната си пресконференция днес, че с американския му колега Доналд Тръмп си говорят на малки имена, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин подчерта, че е важно световните лидери да могат да установяват работни отношения помежду си.

Той изрази надежда, че постепенно президентът на САЩ ще успее да получи възможности за създаване на контакти с Русия и ще започне да изпълнява предизборните си обещания и намерения, съобщи ТАСС.

Президентът Путин отказа да отговори на въпрос, зададен му от Татяна Фелгенхауер, заместник-главен редактор на радио "Ехото на Москва", която неотдавна беше намушкана в гърлото в редакцията на медията. Нападението срещу нея предизвика опасения за възможни атаки, вдъхновени от речта на омразата по държавните медии, отбелязва Асошиейтед прес.

Путин отхвърли като неоснователен нейния въпрос, отнасящ се до политически затворници и това, което тя нарече селективно прилагане на правосъдието.

Руският президент обясни маргинализирането на либералната опозиция в страната с факта, че руснаците не искат държавен преврат на опозицията, подобен на онзи, довел до свалянето на проруския президент на Украйна Виктор Янукович през 2014 г., предаде Франс прес.

"Искате ли да живеем от един Майдан до следващия? Искате ли да имаме опити за държавен преврат? Вече преминахме през всичко това", отговори Путин на въпрос на Ксения Собчак - телевизионна водеща, заявила, че ще се кандидатира за държавен глава.

"Убеден съм, че повечето руски граждани не искат това и няма да го позволят", подчерта той.

Путин добави, цитиран от ТАСС, че "политическа конкуренция трябва да има, въпросът е само за радикализма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 7: Празни приказки. Ако беше толкова лесно, досега да са го направили. Русия има две военни бази в Сирия. На когото му стиска, да отиде и да ги нападне. Но няма желаещи.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До rom.pСогласен. По-русски это называется ПОДЛОСТЬ
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хаааа. Джуджо се хвали.Да ама санкциите се разширяват.
11
8
 
7
 
! Отговори
rom.pz преди 6 години
4eta kometarite vi i neviarvam na yshite si - b a i g a n i o da plye po nai velikia i ymia prezident - na darzava osvobodila sashtite tezi koito sega tyk drskat na vola. a ne se zamislat 4e ot tozi narod ryskia svobodata poly4ixa a ne ot xamerikancite .
10
2
 
8
 
! Отговори
въх преди 6 години
Какво има предвид Влади,че във велика Русия е възможен преврат или майдан.Че кой ще се осмели,нали Влади ще му играе едно джудо по главата.Не панимаюю.
9
2
 
6
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 6 години
Дончо как си ?Владо добре съм , а ти ?
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Хайде на бас, че няма да посмеят да гърмят по руски самолети, пък макар да са изтребители срещу щурмоваци! Вече са се срещали в Корея, а май и във Виетнам. Американското месо повече го боли!
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русначетата ще изядат дървото14.12.2017Два американских истребителя перехватили в Сирии российские штурмовики Су-25, которые пересекли согласованное двумя сторонами воздушное пространство, которое контролируется коалицией западных стран. Чтобы отогнать российские самолеты, пилоты США были вынуждены открыть предупредительный огонь.
6
4
 
15
 
! Отговори
zd преди 6 години
Туй Жуже не е ***! Тоя е некъв двойник, няма нищо общо с истинския!! Ясно е какво ще кажат рублофилите в Бг, но и те не могат да докажат!! Кошмара за България е наличието на фенска маса путлерасти!! Фенчета на Жужин съсипват държавата ни от години!!
5
4
 
10
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Така е, те се познават, и си имат взимане-даване още преди перчема да е това, което е в момента!!!
4
11
 
20
 
! Отговори
Прав е преди 6 години
Това е най-силния и влиятелен политик в света.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама бърбън или водка пиете?
2
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много съм доволен от себе си, за 18 години успях да заработя 18 доживотни присъди за съда в Хага, заяви Путин.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп си говорим на малки имена, когато успея да го издебна до тоалетните, заяви Путин