ЕС за Ерусалим: Подкрепа за принципа на двете държави

Позицията на Евросъюза остава засега без промяна
15 дек 2017 08:37, Елка Василева
17
ЕС за Ерусалим: Подкрепа за принципа на двете държави
Доналд Туск. Снимка: Reuters

Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа на двете държави при регулирането на кризата в Близкия изток, която се изостри след решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел и да преместят там посолството си. Това съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск в Тwitter, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа на двете държави. Позицията ни за Ерусалим остава без промяна", посочва той.

Още по темата

На 11 декември, след среща на европейските министри на външните работи, европейският топ дипломат Федерика Могерини заяви, че страните от ЕС не разглеждат въпроса за преместване на посолството си в Израел и не планират да предприемат каквито и да било действия спрямо статута на Ерусалим, докато той не бъде съгласуван в преговори между Израел и Палестина.

Тя също така посочи, че за Брюксел единственият приемлив начин за разрешаване на конфликта е последователното изпълнение на принципа за две държави.

/ЕС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
В исляма е прието да се казва на Мария Мириам, но също така казват на Мардухей Моамад. То е в хода - на яхве алах.
15
2
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
хахаха запада мачка Русия на всички фронтове..завзе почти цяа Украйна,остави им един Крим,който си беше руски,и два малки града..смаза руския ислямски катун Сирия..Черна Гора в НАТО,скоро и Македония..и един ден Сърбия..санкции до дупка,цени на петрола наполовина..Турция се изгаври с Русия,Путин налага санкции на доматите хаха няма такъв позор..но Путин и Лавров са си пратили децата да учат и живеят на Запад..хахаха
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 11 12Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха..........на шуротиите, тоест мятанията натам-насам......сутрин едно-вечер друго...........ВЕЧЕ МУ СЕ ВИКАЛО "гъвкавост,способност за лавиране и трансформации"..........Вай, вай, вай..........те затова тия "гъвкавите" нема-нема па се юрнат към ТВЪРДИТЕ руснаци, получат си по един твърд по каските и се кротват!!!! А колкото до "ученето на запад".......това беше модерно преди години..сега вече НИКОЙ не боледува от тия глупости! А РУСНАЦИ ПЕЧЕЛЯТ ПОРЕД ОЛИМПИАДИТЕ!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то посолство може да се мeсти и в някое село или премества от село на село като по селскостопански туризъм,въпроса е с какъв транспорт и как ще се придвижва състава до столиците където са институциите или и пеша ще се движат тук таме като няма подходящ транспорт и трябва да се чака на някоя спирка по разписание,че и билети за класа за отчет.
12
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ФАТАЛНА ГРЕШКА НА ЕС - САМИ СЕ ПРЕДАВАТ, НЕ ПОМНЯТ ИСТОРИЯТА, ПОСЛЕДИЦИТЕ ЩЕ СА УЖАСНИ! БОЖИ ГРОБ И ВИА ДОЛОРОЗА НА АРАБИТЕ!
11
4
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Каша е в твойта глава.За това ти пишеш тук,а хората се занимават с политика.Една от силните страни на ЕС,е точно тази гъвкавост,способност за лавиране и трансформации.ЕС е уникален по рода си.В световната политика трябва да си гъвкав,както и в бизнеса,както и в живота.Само първобитните хора действат импусивно и с главата напред към стената.Пример Русия.За това Путин си е изпратил децата да живеят и учат в ЕС,за да се научат на политика и как аджеба все успяват да ни изиграят тези западняци.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Позицията на .....".....по-скоро разкажете за "позата" на тая еуропка, дето въобще не знае на кой свят се намира!!!! Ту обединена-ту на няколко скорости; ту самостоятелна-ту в някакъв си въображаем "еуроатлантически съюз"; ту с мигранти-ту с огради по всички граници; ту със свободен пазар-ту с квоти по всичко.....и т.н и т.н.....ПЪЛНА КАША! А за сигурността да не говорим - ту ще има собствена армия, ту пък кани триполовата краварска размазня УЖ да я пази!!!! УНИКАЛЕН БЕЗПОРЯДЪК и идиотизъм!
9
2
 
10
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Бащата на това лице от снимката е бил на служба при нацистите в окупирана Полша в нета има снимки и документи,и той сега управлява ЕС!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крестоносцы оживились
7
3
 
5
 
! Отговори
Християнство преди 6 години
истинските християнски общности са за Израел нали християни
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туск още ли не са го прибрали в затвора за участие в руския атентат срещу Лех Качински?
5
4
 
3
 
! Отговори
,,петрол джамии,, не преди 6 години
скоро може да има и две столици в саш русия ес ,,как е тръгнало,, ,,учете арабски,, ,,турски,, ,,натам вървим,, ,,поарабчване,, ,,доларите виновни,, ,,а вие нищо не струвате,, зли
4
1
 
1
 
! Отговори
,,Принципност,, преди 6 години
принципи на ,,долара,, не важат нямадве държави няма две столици точка
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не искаме да обидим Израел, САЩ и арабските държави, не е ли по-добре просто да си мълчим?ЕС, среща на "лидерите". В момента в света няма друг форум, където да се периемат по-обтекаеми и по-безилчни позиции. Всичките им теми: бежанците, снакциите, Близкия Изток нямат развитие или ако имат, то не носи никакви ползи за тези които са ги пратили на този форум и които им плащат сметките.
2
0
 
0
 
! Отговори
,,дипломатичност,, преди 6 години
палестина е разрушена който останал да се спасява не камикадзета и дихадисти ,,герои,, не ви е там мястото не разбрахте ли махайте се шпиони такива зли
1
5
 
5
 
! Отговори
срещу Мен преди 6 години
Аз знам една държава само Израел ни палестина ни англия ни ес ни ,,арсбскидолари,, ,,арабеск,, вие от ес добре ли сте ,,палестина си обира парцалките заедно с тея дето я поддържат,, фалшиви претенции влезте в час ес