Лондон: Западът да защити подводните кабели от руския флот

Може да бъдат нарушени трансакции за трилиони долари
15 дек 2017 12:07, Елка Василева
44
Лондон: Западът да защити подводните кабели от руския флот
Снимка: архив, Reuters

Великобритания и съюзниците й от НАТО трябва да защитят подводните кабели срещу потенциална катастрофална атака от руския флот, която може да наруши финансови трансакции за трилиони долари, предупреди шефът на отбраната на британските въоръжени сили, цитиран от Ройтерс.

По кабелите на дъното на световните океани и морета се извършва преносът на 95 процента от комуникациите и на финансови транзакции на стойност над 10 трилиона долара дневно.

"Налице е нов риск за нашия начин на живот, а именно уязвимостта на подводните кабели", заяви за Би Би Си началникът на отбраната Стюарт Пийч.

Според него започнатата от руския президент Владимир Путин модернизация на някога мощния съветски флот създава сериозна заплаха за западните комуникации.

"Освен че се сдобива с нови кораби и подводници, Русия продължава да усъвършенства неконвенционалните си способности и средствата за информационна война", заяви Пийч.

Русия непрекъснато отрича западните обвинения като истерия от времето на Студената война, въпреки че поддръжниците на Путин в страната му го хвалят, че се е заел да върне влиянието на Русия след рухването на Съветския съюз през 1991 г., посочва Ройтерс. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
19
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Тази новина е закъсняла с 40 години.Личи си,кой не е ходил в музея на КГБ.Потърсете инфо за операция АЙВИ БЕЛС.Кога и кой подслушва кабели.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 Защото руснаците не мислят че зад всяко зло в живота седи Запада
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това изказване е ,за да се стегнат редиците и да се злепоставя Русия.Трябва западняците да си мислят ,че зад всяко зло в живота им стои Русия.Само американския флот е с пъти по-голям от Руския,а освен него е и голямия английски флот,както и на НАТОвските дъжави! Това исказване е за да се отпуснат повече пари за Английския ВМФ.
15
2
 
15
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
На война като на война
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Путин да метне една бомба отгоре им. Стойте под бомата ако видите, че лети ха-ха-ха.
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Великобритания и съюзниците й от НАТО трябва да защитят подводните кабели срещу потенциална катастрофална атака от руския флот"Чеки малко. Кабелака е в международни води, нали? И кой им е дал правото да опъват кабелак по дъното на територия, която не е тяхна? И сега паника и страх - как да защитим кабелака?!?
12
10
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Путин им е намерил цаката, ама ти не знам от коя страна си, дали и ти няма да го ядеш д....я, вие подкрепяте ама не знаете май къде се намирате. Щото ако дойде тук любимият ви герой няма да ни гледа коментарите и по това да ни определя..
11
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин им е намерил цаката, въобще не е необходимо да ги бомби. Режат се кабели, унищожават се сателити, спира се газта и нефта и за ЕДИН месец всичко свършва. Някой на запад мислят ли, че ще уплашат хора удържали 900 дни блокада над Ленинград и наврели Хитлер в миша дупка!
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана тя. Запада стана исток а истока - запад. Или нищо не е било така както са ни зомбирали и продължават - просто на някои е удобно да е така - да сме разделени за да ни "управляват" , противооставят и доят. Но това заслужават гоите.
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно третият пол на никого не прощава.
8
5
 
39
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Когато човек даде пари на просяк,може и да не мисли. За всяка инвестиция над 1 лев, всеки нормален човек мисли. Написаното по-горе са приказки от 1001 нощ. Най-силното оръжие на Русия са природните богатства , за които някои от векове си мечтаят, че ще бъдат техни.
7
4
 
43
 
! Отговори
пфу преди 6 години
Тия съвсем изтрещяха утре ще решат, че и космоса е техен.
6
3
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Не моа ва мисла, немам толокоз пари......
5
2
 
25
 
! Отговори
S O S преди 6 години
Не се знае след седмица от ТСВ, всички ли ще са оцелели,та да се сетят за нещо, ако даже знаят на кой свят се намерат ...
4
11
 
46
 
! Отговори
селянин преди 6 години
КЕФЯ СЕ , ЧЕ ПУТИН НЕ ОСТАВЯ НАЙ9ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ ДА НЕ МИГНАТ ОТ СТРАХ И УЖАС ,
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Просто да приключат"Абе момче, ходи се лекувай
2
4
 
47
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Те кабелите вчера са ги сложили,та днес се сетили да ги защитават.Айде,моля ви се.
1
77
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто да приключат веднъж, завинаги с тая рушлямска ***! Никаква милост, снизхождение и обещания за приобщаване към цивилизацията този път! До окончателен саморазпад, обезоръжаване и ограждане с висока ограда на варварските ско.тове.