Осъдиха бивш руски министър на 8 години за корупция

Улюкаев виновен, че взел 2 млн. долара подкуп
15 дек 2017 14:07, Елка Василева
68
Осъдиха бивш руски министър на 8 години за корупция
Алексей Улюкаев. Снимка: архив, Reuters

Руски съд постанови присъда от 8 години затвор при строг режим за бившия руски министър на икономиката Алексей Улюкаев. По-рано днес той бе признат за виновен за взимане на подкуп в размер на 2 милиона долара.

Улюкаев бе задържан миналата година в централата на руската петролна компания "Роснефт" и обвинен, че е приел подкупа в размер на 2 милиона долара от шефа на "Роснефт" Игор Сечин, за да одобри продажбата на държавната компания "Башнефт" на неговото дружество.

Още по темата

По време на процеса подсъдимият твърдеше, че е станал жертва на провокация, организирана от Сечин. Прокуратурата бе поискала присъда от 10 години за Улюкаев.

Съдът наложи днес и глоба от 130 милиона рубли (2,21 милиона долара) на бившия министър.

Улюкаев е първият високопоставен руски представител, осъден за корупция през 18-те години на власт на Владимир Путин, отбелязва Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
това е преди 6 години
У нас къде ще видиш заловени за корупция катаджии или полицай проснати на земята разсъблечени и накарани да си кажат имената и длъжността и за какво са задържани пред камерата и това се показва по телевизиите за назидание,а у нас крият корумпираните и не им казват имената даже!!!
9
2
 
0
 
! Отговори
Сечкин преди 6 години
Предложих му на това *** 200 хил. *** той алчен искаще 3 милиона, накрая се спазарихме за 2, ама му излезнаха през носа, защото викнах спец частите преди това. Не може да надскача стандартната тарифа за киртаци от неговия ранг.
8
2
 
6
 
! Отговори
ясно е преди 6 години
До Анонимен 8Може да е на челните места но имат желание за борба с корупцията и го показват,влез в ютуб и гледай как са залавят всякакъв вит служители,няма хлабаво като у нас.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До браво на РуснацитеГлупости.Корупцията в Русия е на едно от челните места в световен мащаб.Нещата тук не са нищо в сравнение с тези там.Не случайно руснаците са доста изостанали в развитието си в сравнение с модернизираните държави.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Кой друг е осъден ?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, тия наште не могат нещо за Русия да напишат и нещо да не излъжат!!!!! НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ!!! И по-добре се занимавайте със своите си корумпирани недорасляци, а оставете руските! Злобари!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у нас кога?????????????
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият осъден. При това затова, че държавна компания придобива друга държавна компания. Егати жалката пародия е това.
2
5
 
15
 
! Отговори
браво на Руснаците преди 6 години
Ето това е истинска държава там няма недосегаеми,в затвора има и губернатори,генерали,зам.министри,прокурори,съдии и тн.а у нас корупцията е навсякъде,държавата е ограбена а в затвора само кокошкари...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
No v bg nama nito biv6 nito nastojasch osaden