Пилоти на Ryanair стачкуват: Първо в Италия, после и в Ирландия

Всички те искат промяна на колективния трудов договор
Обновена: 15 дек 2017 10:57 | 15 дек 2017 10:55, Боряна Павлова
0
Пилоти на Ryanair стачкуват: Първо в Италия, после и в Ирландия
Снимка: архив Reuters

Пилотите на нискотарифната Ryanair в Италия обявиха днес стачка. Синдикатът на пилотите обяви, че в петък служителите ще преустановят работа за 4 часа.

Авокомпанията за сметка на това не признава абсолютно никакви синдикати и отказа да преговаря със служителите си за техните договори.

Още по темата

От Ryanair изпратиха писмо до своите служители с предупреждение, че дори и само един член на екипажа да предприеме стачни действия, то целият график на служителите ще бъде провален и има вероятност те да загубят полагаемите им се почивки, пише "Express".

Служителите настояват Ryanair да промени колективния трудов договор на екипажите. Според тях ръководството има твърде много власт.

Работниците подчертават, че компанията изпитва недостиг на екипажи. Именно затова през есента се наложи Ryanair да отмени близо 20 000 свои полета.

Екипажи на компанията в Ирландия и Португалия заплашват да стачкуват на 20 декември. Кои полети ще бъдат засегнати в седмицата точно преди Коледа ще стане ясно в понеделник, 18 декември.

Пред Reuters пък изпълнителният директор на компанията заяви готовност Ryanair да започне да признава профсъюзи и синдикати. Стачките обаче най-вероятно ще се състоят.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари