6 жертви и 77 ранени при жп катастрофата в САЩ

Вероятно влакът се е ударил в нещо на релсите
Обновена: 18 дек 2017 22:36 | 18 дек 2017 22:26,
14
6 жертви и 77 ранени при жп катастрофата в САЩ
Снимка: БТА

Най-малко шест души са загинали при дерайлирането на пътнически влак на мост над магистрала в американския щат Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава американски официален представител.

Още по темата

Според източника, пожелал анонимност, първоначалното разследване показва, че влакът вероятно се е ударил в нещо на релсите, преди да дерайлира.

Един вагон от дерайлиралия влак е паднал от моста върху натоварената Пета междущатска магистрала.

Най-малко 77 души са откарани в болницата, съобщи Франс прес.

Инцидентът е станал северно от град Олимпия, столица на американския щат Вашингтон, малко след 8 часа местно време.

Влакът със 78 пътници и пет членове на екипажа се е движел по маршрут от Сиатъл за Портланд, щата Орегон, според държавната железопътна компания Амтрак.

По-късно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че дерайлирането на пътническия влак показва необходимостта от подобряване на инфраструктурата, предаде ДПА.

Тази катастрофа, при която загинаха най-малко 6 души, "показва повече от всякога защо нашият план за инфраструктурата, който скоро ще бъде представен, трябва бързо да бъде одобрен", написа Тръмп в Туитър.

Според местни медии обаче дерайлирането станало на нов участък от ж.п. линията, използван за първи път, отбелязва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Две неща са безумно изостанали в САЩ: 1) Електропреносната мрежа и 2) Железопътният транспорт. Скоро няма да се заговори за скоростни влакове там
11
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 6 години
До Andreshko: Амчи аз кво съм написал бре Андрешко? Че само крайградските електрички имат пътници. А въпросният влак е по маршрута Сиатъл - Портланд. Де е Сиатъл, де е Ню Йьорк. Само към 5000 км разстояние. Ама тия черничките неща дет им казват буквички - не е лесно човек да ги прочете.
10
1
 
3
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Не е вярно,че американците използват влаковете основно за превоз на товари. Мегаополиса около Ню Йорк използва интензивно пътническите влакове,защото има големи задръствания по магистралите. Трите платна на магистралите се оказват твърде тесни за лавинообразното нарастване на автомобилния транспорт. А ако това в статията е атентат се е целяло именно влакът да падне върху магистралата,а ако и вагоните са пътнически вредата ще бъде още по-голяма,каквато е била и целта.
9
2
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
да се търси умишлен инцидент, е то не че е невъзможно, ама... четеш много глупави книги.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин го е поръчал..какво го мислите толкоз
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атентат е , стига лъга хората с FAKE NEWS
6
0
 
5
 
! Отговори
Handel преди 6 години
До до 1 (#5) Железниците в САЩ имат сайт, който следи в реално време кой влак с каква скорост се движи. Въпросният влак се е движел с около 4км/ч по бързо от допустимото за трасето. Влакове-стрела от типа на японските в САЩ няма.
5
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
еми не е точно така. този влак се води от свръхбързите и се е движил за първи път по маршрута. Май по чиста случайност, в момента на катастрофата се е движил само с 110-130км/ч. Явно или нещо не е било изтествано като хората или умишлено е търсен инцидент.
4
2
 
4
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Влаковете в САЩ са основно използвани за пренос на стоки от пристанищата към вътрешността на страната и от няколко ентусиасти за пътуване. Железопътната система в САЩ е доста по-различна от това, което сме чували за влакове-стрели в Китай или Франция, примерно.
3
2
 
4
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Между другото - не случайно се почна търсене на "чужда ръка" - уж някой сложил предмет на релсите. Върху релсите непрекъснато падат предмети - клони, камъни и какво ли не. Ако толкова лесно дерайлираха влаковете от "предмети" досега да не е останал здрав вагон. Съдейки по това, че влакът е дерайлирал точно на надлеза, то бих предположил че е просто мърлявщина и е имало проблем на стика между релсите по земята и по платното на моста.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
HandeПрав е n-1 , и аз цивя тук , и е така, влаковете се използват главно за пренос на товари и контейнери с далеч по ниска скорост
1
3
 
9
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Обяснявам. В Щатите се изпозлват само крайградските електрички. Влаковете на мърляческата държавната компания Армтрак пътуват празни просто защото никой не пътува с тях от град до град; и правят стотици милиони долари загуба на година. Но пък бяха любимата тема на Обангото, който мечтаеше да накара американците да изоставят колите си. Така че влакът е пътувал само с шефове от железниците по новооткрит и неизпробван път за демонстрация "Вишти нъ, кви влаци имами!". Е, видяхме.