Стратегията на Тръмп: Америка на първо място!

US президентът поставя като приоритет американските граждани
Обновена: 18 дек 2017 23:07 | 18 дек 2017 22:53,
39
Стратегията на Тръмп: Америка на първо място!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп казва, че новата му стратегия за национална сигурност поставя "Америка на първо място", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Във встъпителни думи към стратегията Тръмп заявява, че САЩ са изправени пред един "извънредно опасен свят". Той казва, че поставя като приоритет американските граждани и че "Америка отново води на световната сцена".

Тръмп заявява, че когато е встъпил в длъжност, заплахите са включвали "проблемни режими", "радикални ислямистки терористични групировки" и "терористи" в Близкия изток.

Още по темата

Според него "пропускливите граници и неприлагането на имиграционните закони" са оставили американците уязвими у дома, а търговските практики са отслабили икономиката.

При представянето на стратегията за национална сигурност Доналд Тръмп заяви, че Русия и Китай са "съпернически сили", които "се стремят да оспорят американските ценности", предаде ДПА.

Тръмп каза, че САЩ се намират в "нова ера на съревнование", и изтъкна проблемни режими, терористични групировки и транснационални престъпни организации като едни от предизвикателствата, пред които е изправена Америка.

В стратегията правителството на Тръмп определи Китай и Русия като "ревизионистични сили", които "използват технологии, пропаганда и принуда, за да оформят свят, противоположен на нашите интереси и ценности".

Тръмп отбеляза, че САЩ ще работят заедно с Русия и Китай, когато това служи на американските интереси, и изтъкна как САЩ са предоставили разузнавателни данни на Русия, благодарение на които е бил предотвратен терористичен акт през уикенда.

"Ние се опитваме да установим успешно партньорство с други страни, така че да защитаваме нашите национални интереси. Като пример мога да посоча телефонния разговор с президента на Русия Владимир Путин, по време на който той благодари на нашата страна за разузнавателните сведения, които ЦРУ предостави за предотвратяване на мащабна терористична атака, планирана в Санкт Петербург", заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

Тръмп настоя и че САЩ трябва да се справят с предизвикателството, което представляват оръжейните програми на Северна Корея, предаде Ройтерс.

Той заяви, че САЩ и съюзниците им ще предприемат всички необходими мерки за денуклеаризацията на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
до Жорко преди 6 години
Фундаменталните ислямисти получават визи за САЩ по-лесно отколкото техните съюзници от РъБъ, ЗАЩО?
28
1
 
1
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
Концепцията на Наполеон, а след това и на Хитлер, също бяха базирани на изключителността на нацията, обаче свършиха зле. САЩ, са поредната страна опитваща се да управлява цял свят превръщайки го в ***. Шансът за успех е нулев, но за съжаление благодарение на прогреса в оръжията за масово поразяване, САЩ могат да завлекат цял свят в бездната.Подобна концепция включваща цял свят в жизнените интереси на САЩ, изисква огромни средства за поддържане на бази. Както всеки знае, лимита на кредит свър
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖороТи още малко ще кажеш че при Сталинград са се били американски специални части а не руснаци и въобще граждани на целия СССР в най страшната битка от позната ни история.Пристрсаността е едно -фактите -друго.Вземи пример от Англичаните - те като ги победят имат респект към победителя:За пример - речта по случай сто годишнината от рождението на Сталин,която Чърчил произнася.
26
4
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До До Жоро Прочети малко за Рейгън и берлинската стена.
25
4
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен До тебе и всички други злобари в този форум--НЕ СТЕ БЪЛГАРИ ВИЕ.Явно българите се изнесоха от България.А Трамп е прав-не на лотария за зелени карти,не на визи за тези,които мразят САЩ.И Европа ВИ Е МНОГО-няма благодарност от вас за нищо.
24
2
 
3
 
! Отговори
До Жоро преди 6 години
Кога по-точно янките разказаха играта на Русия?
23
6
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До анонимен 19 Янките разказаха играта на русия веднъж.Сега се задава повторението на същото упражнение.В кратуните на *** акъл не можеш да налееш.Май грешка направиха,че ги спасиха от Хитлер-досега да са станали половин европейци,като нас.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера си приказвах с един приятел американец за Тръмп. Ще го цитирам дословно - "Някога когато САЩ кажеше боо, целия свят трепереше. Сега, когато Тръмп обяви Йерусалим за столица на Израел, целият свят ни се смее. Хората са по-умни отколкото обикновено се допуска. Америка вече не е най-силната"
21
2
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Прав е... В коментара ти се намира и отговора.България трябва да си гледа интересите-Но няма как да стане.Погледни Куба,Венецуела,Русия,КНДР-цоциализъм братко.Да не би в България нещо да се промени за 28г?
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 жалки а твоите умозаключения
19
3
 
20
 
! Отговори
Прав е... преди 6 години
САЩ си гледат интересите, Русия си гледа интересите, Турция си гледа интересите.Въпросът е България какви интереси гледа.Не видях някой да защити интереса на българите - ток, вода, парно, храна, данъци, здравеопазване, правосъдие, сигурност?!Другото е поезия!!!
18
3
 
12
 
! Отговори
Жалка, жалка Америка преди 6 години
Тръмпе, що ти трябваше да буниш конфликта между израелци и палестинци? Така Америка никога няма да стане велика. Ще си останете същите военолюбци, каквито сте били винаги. И после ще се чудите защо не ви обичат.
17
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Янките свикнаха ли че Крим е руски и че Русия е велика?
16
20
 
6
 
! Отговори
do 16 преди 6 години
ХАХАХА От къде си ти бе ***?Откъдето минели САЩ ,не оставало нищо.Къде бе,в Западна Европа.Южна Корея,Израел,Канада,Австралия,Саудитска Арабия ли,всички съюзници на САЩ са богати и си живеят добре.Дори наща,малка,незначителна държавичка,има по висок стандарт от велика,ядрена,блъскана със ресурси Русия.Показателно е че рускините се женят за българи само и само да се докапат до България.Виж всички съюзници на Русия,всички до един бедни и мизерни като мама Раша.Ама всички.
15
12
 
3
 
! Отговори
dp преди 6 години
LOL, руските *** лоша дума не даваха да се каже за Тръмп до неотдавна.Сега гледам дежурният по сайт руски *** е напляскал сума постове, че и плюсове си е цъкал като за последно.Че Тръмп е клоун е, но едно важно нещо вече направи - намаляването на данъците та да има шанс да потръгне икономиката им.Всички останали приказки за величие и подобни са просто приказки за публиката, която в щатите не е толкова глупава колкото в БГ да речем но си е глупава, и там 85 (не 80) % са загубеняци.
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончо-о, отдавна сащарите не сте първи. Първи сте по злоба, завист, агресия, избиванеобсебване на чужди богатства, абе изобщо сте гола вода. Анексирате имена на континенти, величаете се "Америка" , а сте просто СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, заграбвате от всякъде, най-вече от бедняците като нас, готвите война на света, къде минете - след вас кръв и разруха, и все с подставени лица, срам, срам, срам. Нищо не остана от онези САЩ, които обичахме и сочехме за пример. Нищо!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЩО ПОДОБНО!!!СТРАТЕГИЯТА НА ТРЪМП Е ИЗРАЕЛ ДА Е ДОБРЕ НА ПЪРВО МЯСТО :) САЩ СА ЕДНА НА ВТОРО МЯСТО!
12
1
 
19
 
! Отговори
ООН преди 6 години
Тръмп гаси пожари с бомби и крилати ракети!
11
3
 
20
 
! Отговори
Хаху-хаху преди 6 години
"Америка на първо място" друг път. Тоз голям фен на Макдоналдс не вижда и не чува по-далече от носа и ушите се. По-скоро "Америка, това съм аз" , следователно "Фамилия Тръмп на първо място...", "който не е с нас е против нас". Близо година *** не мойе да се оправи със собствената си администрация, пък камо ли с нещо по-сериозно. Бас ловя че дори не може да произнесе на собствения си език "денуклеаризация", че думата е прекалено дълга за него.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изолираха се и продължават да се изолират с безумната политика на клоуна с перчема