Кремъл: САЩ не се отказват от еднополюсния свят!

US стратегията за национална сигурност е с имперски характер!
19 дек 2017 16:15, Елка Василева
71
Кремъл: САЩ не се отказват от еднополюсния свят!
Снимка: архив, Reuters

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер и издава упорито нежелание за отказ от еднополюсния свят. Това заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Той подчерта пред журналисти, че Русия не може да се съгласи с изразеното в документа отношение към нея като към заплаха за сигурността на Съединените щати.

Същевременно стратегията съдържа и "скромни позитивни моменти, по-специално готовност към сътрудничество с Русия в областите, отговарящи на американския интерес", отбеляза говорителят на Кремъл.

Още по темата

"Това абсолютно кореспондира с нашия подход, огласен от президента (Владимир Путин), защото Москва също търси сътрудничество със САЩ там, където е изгодно за нас, и дотолкова, доколкото са готови да стигнат нашите американски колеги", заяви Песков.

Като "идеален пример за подобно сътрудничество" той припомни скорошната размяна на информация между тайните служби, благодарение на която бяха предотвратени атентати в Санкт Петербург.

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ е обширен документ с "доста впечатляващи формулировки", изискващ обстойно проучване, и "това естествено ще бъде направено във всички съответни ведомства, за да бъде осмислен", обобщи говорителят на Кремъл.

Представяйки документа, президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи противоречиви сигнали - той заяви, че Русия и Китай са "съпернически сили", които "се стремят да оспорят американските ценности", но същевременно изрази желание да изгради "успешно партньорство" с тези страни, отбелязва Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
Абе и нашите шамари големи , ей го на Рапъра бяга от СУ-35. Иначе като видя ядрената триада чак припръцвам от кеф. Меря ги ей така на око , ми нашия е по голям
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еднополюсно ми звучи повече като "хомо"!
44
13
 
6
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Не може дванадесетата икономика на Русия да се мисли за втори полюс.Втори са Китай след тях Германия Яппния Индия и т.нататък Италия е единадесета.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Изкукал пенсионертуй с разстрела си е техен начин за борба с корупцията! интересно ще стане, ако го приложат и в българия...
42
17
 
10
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Русия е много малко полюсче като клеймата на акумолатор на москвич
41
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия зорлем се бута между шамарите(полюсите).
40
6
 
19
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Слава на Русия, слава на Путин.Агент Гери Мос!ЦРУ!!!
39
4
 
21
 
! Отговори
уж виц, а реалност преди 6 години
Британската кралица решила да покани китайска делегация на посещение в Лондон. Седнали в двореца да обсъждате с какво да впечатлят китайците. Говорили това-онова, предлагали, но китайците всичко си имат в повече. Накрая се обадил Борис Джонсън като най-умен и външен министър: Да направим един гей парад и това да им покажем, те такова си нямат, а и ние вече почти нищо друго си нямаме.
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЕДНОПОЛЮСНИЯ СВЯТ, ВСЕ ПОВЕЧЕ СИ ЖИВЕЯТ В СВОЙ СВЯТ НА ПОЛЮСА НА ИЗОЛАЦИЯТА.
37
18
 
5
 
! Отговори
Изкукал пенсионер преди 6 години
Какъв двуполюсен свят бе Песков? Ти осъзнаваш ли, че ако има двуполюсен свят, той ще бъде между САЩ и Китай? Наивен славянин... Цялата икономика на Русия е колкото един средно голям китайски регион... Китай има 12 ПЪТИ по-голямо население от Русия. Путин и Тръмп се омилкват като пoмияри пред Си. Жълтите ще доминират света, което не е много добре. Онзи ден разстреляха 10 човека на пълен стадион. За тях смъртта човешка е шоу.
36
0
 
17
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"спрете чалгата и ракията..."...Чалгата може, но ракията - в никакъв случай!!!
35
20
 
12
 
! Отговори
леле мале преди 6 години
И естествено на другия полюс ще застане начело велика Русия.За сега под нейно крила са 4 мюсулмански катуна от Евроазийския съюз.Беларус.Куба дето си купуват храна с купони ибягат с лодки към САЩ,Венецуела,където въпреки петрола са на купони за храна.СК където е жив комунизам и всички са роби на вожда.И самата Русия от където самите руснаци бягат към другия полюс.Ми не изглежда много привлекателен другия полюс.Първо да се развият и тогава да предлагат,ама как да стане.
34
1
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
САЩ и Русия не се различават много бих казал аз. Не по устройство и манталитет, а по начина по който се държат за държави от които зависи световният мир! Питун и Търъмпф си бъркат по чарковете и пеят една и съща песен!
33
15
 
11
 
! Отговори
До30 преди 6 години
За сега световният хегемон ни пази от такива като Русия. За после не знам.
32
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Кремъл се носят жални стонове. А уж санкциите не давали резултат.
31
16
 
9
 
! Отговори
Deutschland преди 6 години
Втората световна приключи през 1990г. когато Германия се обедини, а СССР се разпадна! Източна Европа се присъедини към ЕС и НАТО, а Русия я сполетя путинизма, който изолира страната и обедини запада срещу Русия, точно както през студената война! Господ здраве да дава на Агент Путин да продължи свещенното си дело до разпадът на Русия! Амин!Германия е велика, еврото - стабилно!Добре дошли в РЕАЛНОСТТА, таваришчи
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28Засега си прав, но ако остане така завинаги, лошо се пише за такива като нас дребнички и беззащитни ! Затова Русия е много важна, а също и Китай
29
15
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Кремъл мяуче жално, Вашингтон изобщо не го отразява.
28
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са безспорният световен хегемон. Това е истината
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе Русия не знам на кой полюс има място, но за нас едно е сигурно, ще се разкрачваме многополюсно!