Кремъл: САЩ не се отказват от еднополюсния свят!

US стратегията за национална сигурност е с имперски характер!
19 дек 2017 16:15, Елка Василева
71
Кремъл: САЩ не се отказват от еднополюсния свят!
Снимка: архив, Reuters

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер и издава упорито нежелание за отказ от еднополюсния свят. Това заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Той подчерта пред журналисти, че Русия не може да се съгласи с изразеното в документа отношение към нея като към заплаха за сигурността на Съединените щати.

Същевременно стратегията съдържа и "скромни позитивни моменти, по-специално готовност към сътрудничество с Русия в областите, отговарящи на американския интерес", отбеляза говорителят на Кремъл.

Още по темата

"Това абсолютно кореспондира с нашия подход, огласен от президента (Владимир Путин), защото Москва също търси сътрудничество със САЩ там, където е изгодно за нас, и дотолкова, доколкото са готови да стигнат нашите американски колеги", заяви Песков.

Като "идеален пример за подобно сътрудничество" той припомни скорошната размяна на информация между тайните служби, благодарение на която бяха предотвратени атентати в Санкт Петербург.

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ е обширен документ с "доста впечатляващи формулировки", изискващ обстойно проучване, и "това естествено ще бъде направено във всички съответни ведомства, за да бъде осмислен", обобщи говорителят на Кремъл.

Представяйки документа, президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи противоречиви сигнали - той заяви, че Русия и Китай са "съпернически сили", които "се стремят да оспорят американските ценности", но същевременно изрази желание да изгради "успешно партньорство" с тези страни, отбелязва Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая снимка въобще не пасва със съдържанието на текста
65
1
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
Не пиши глупости бе платен рубладжийо ,ами отивай да си пиеш хапчетата !
64
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До До руския *** 61Умнико СТЕЛТ означава СКРИТ/ПРИКРИТ - АКО Ф-22/35 си пусне радара за да засече въпросото Су-27/30/33/34/35 то последния притежаващ по стандар ситема клас СИРЕНА ще разбере че го облъчват, от кое направление а при анализ на сигнала може дори да се каже и от какво разстояние.ПП серийни ракети с обсег над 120-160 км имат само Русия, Германия(Метеор) и вероятно Китай, САЩ тепърва ще изпитват нова версия на АИМ-120 АММРАМ и то с размери ограничени от бомбоотсека на Ф-22/35
63
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
до 61 62ЕкспертиииДа няма свален американски изтребител от руски или са много малко защо?ЗАЩОТО АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ ВИНАГИ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ СИСТЕМА Е-3/Е-8/КОМАНДЕН ПУНКТ + САМИЯ САМОЛЕТ КАТО РАБОТЕН ОРГАН НА САМАТА СИСТЕМАРУСКИТЕ САМОЛЕТИ СА БИЛИ СОБСТВЕНОСТ НА СТРАНИ КОИТО МАКСИМУМ ДА ИМАТ СИСТЕМА ЗА НАСОЧВАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ БЕЗ РАДИОРАЗГОВОРИ КЪМ ПРОТИВНИКОВАТА ЦЕЛ. От там насетне всичко зависи от Пилота и самолета. При Американците дори ракетите се управляват малко или много от Е-3/Е-8
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В историята няма случай руски изтребител да е свалил американски.Обратното го има в стотици примери.Тея писаници за "догфайт" между изтребителите си ги упражнявайте с държавите от третия свя,защото те са на едно ниво в авиацията с Русия.В реалните ситуации,руските тостери ще падат като пилци от американците,без дори да видят изтребителя отсреща.
61
4
 
4
 
! Отговори
До руския трол преди 6 години
Неграмотен руски ***,такива битки като "догфайт" вече няма защото не живеем в 50те години на миналия век.В реална бойна ситуация Ф22 ще засече СУ-то от 500км и може да му пусне ракета от 200км.Демек боя ще е свършил много преди руския тостер да разбере за какво става въпрос.СУ-то например вижда Раптора само ако е на 15-20км от него.Руснаците разчитат на догфайт защото самолетите са им стари,и дори не са малка конкуренция на американските и на новия китайски.Образовай се,*** !
60
2
 
4
 
! Отговори
сърп и начук чук преди 6 години
До Безплатен руски *** Безплатен си защото си неграмотен и заблуден затова и една копейка няма кой да ти даде за тоталната ти простотия
59
2
 
6
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
Жужето образование се ве разпалване. Най силната армия викаш.....в Афганистан нещо зациклиха ,около 50 подбити Абрамса а в Сирия няма ни един повреден т-90. Все се пробват на Никарагуа разни такива. Утре могат да се пробват на Тъпчилещово, Разградско. Узакониха приема на травестити в армията . Ей бандеровци неумити , друго си е ВДВ
58
2
 
6
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
Ей, жужетоТи наясно ли си каква е оперативната готовност в usaf i v usn. Вярно флота им е добре. Имат 65-72% готовност , колкото и ние. Виж Европа е пълна смешка с около 40%И пак ще кажа, не е фейк. CNN потвърди. Две су-25 си летят да бомбомятат по ИД. Идва Ф-22 да си ибе най добрия. Имитира бой, пуска ловушки и се опитва да ги отклони. Но идва баце су-35 и оня пацул бяга. Няма стелт мелт, на визуалната дист. Тей че догфайт мада фака. собачая свалка. Направо къса перата на рапторчето
57
8
 
6
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 53 :Руската армия се била модернизирала ? ХА ХА Кой лъжеш ти бе неграмотен рубладжийо ? Руснаците нямат никаква възможност да модернизират дори 10% от армията си.За справка армията на САЩ е изцяло модернизирана и е най-силната за всички времена.Този СУ-57 е едно несполучливо закъсняло с 20г. копие на Ф22.Дори китайския J-20 е по-качествен от него.И колко бройки има? Цели 5 прототипа ? САЩ имат около 400 свръх модерни изтребителя от 5-то поколение,а Русия 5 несполучливи прототипа.Страхотно!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кримският мост се строи с фантастична бързина! Погледнете в Ютуб! Крым - наш! Поняли, суки?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете само: Армия США - разжиревшея химера! Но си изпишкайте предварително, да не се подмокрите! Съвсем прясно е!
54
3
 
7
 
! Отговори
До русия=джудже преди 6 години
Дай да ти обЕсня, неграмотнико с две думи. Тостерът е "изобретен" много отдавна. Русия смени 3/4 от оръжието от времето на СССР и модернизира останалото. Ту-160 е от съветско време, сега е напълно модернизиран, подновяват производството му и Щатите се наssират от това. Русия единствена има хиперзвукови ракети "Циркон" вече на въоръжение, американската програма даде фира. Су-57 е на порядък по-добър от F-22, да не говорим за F-35. Зелко, нали стелт-технологията тръгна след руска статия за ЕПР!
53
5
 
6
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 50 :Русия е в челните места на военните сили,защото наследи доста старо желязо от СССР.Руснаците имат броики,но не и качество.Да кажеш,че Русия била технологична държава е повече от нагло и смешно.Кадърните руснаци работят за американски агенции,а Русия няма КАПАЦИТЕТА и ФИНАНСИТЕ да бъде дори сред челните технологични държави.Руснаците дори още стелт технологията се опитват да разберат напълно как работи,ти ни обесняваш,че били военно технологични.Русия дори един тостер,неможе да изобрети.
52
9
 
6
 
! Отговори
USA преди 6 години
САЩ са номер едно! Какво пак недоволсгват руснаците? Естествено, че режимът на Путин представлява заплаха за САЩ. Русия се меси във вътрешната политика на страната и разпространява антиамериканска пропаганда. Без САЩ света е загубен и ще изпадне в нови тъмни векове.
51
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Финансовата система в целия свят е една огромна манипулация, като знам колко елементарни и тъпички(глупави и дебилни) икономисти от УНСС станаха голямата работа по световните банки..................ужас...............как няма да има финансови и банкови кризи????
50
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До ттт 44Русия може да е на 20 място по икономика, но е от първите военни сили, може би най-добрата във военните технологии и физиката.Русия е велика, Крим е руски, свикнахте ли?
49
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, завинаги!!Свикнаха ли лицемерите от САЩ, Англия и Франция?
48
15
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
За да има двуполюсен модел трябва да има съперници. А Русия има съперници само в третия свят... Къде се бута сред първите? а и няма приятелски държави за разлика от САЩ!!!!Тогава за какъв двуполюсен модел да говорим? Русия е като сираче сам самичка и живее в някакъв измислен свят
47
6
 
7
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
До тттКакто винаги съм казвалИкономическо жуже , военен гигантЩе ви газим ейййййй нацисти.И да не съм чул за Хуго Шмайзер , как направил Калашников, а вторият толкова зле горкия давали му сапове да прави на струга.