Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!

Лондон се тревожи заради руската пропаганда и кибератаки
19 дек 2017 08:30, Елка Василева
143
Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!
Снимка: архив, Reuters

Русия е все по-голяма заплаха и е готова да използва пропаганда, диверсии и кибератаки, за да разклати устоите на Великобритания и останалата част от Европа, заяви британският съветник по въпросите на националната сигурност Марк Седуил, цитиран от Ройтерс.

Пред парламентарна комисия Седуил, под чието ръководство се извършва проверка на британските служби за сигурност, заяви, че Русия се опитва да "всява раздори" и да подкопава демокрацията във Великобритания и други западни страни.

Той каза, че произтичащите от Русия заплахи варират от неконвенциални войни като кампании за дезинформация до опасности, свързани с повишаването на нейните възможности във военно отношение в Северния Атлантик и Източна Европа.

"Знаем, че произтичащата от Русия заплаха се засилва и разнообразява", каза Седуил. "В по-общ план отношението на Русия към Запада се влоши и изглежда това ще продължи и занапред."

Още по темата

През последните седмици зачестиха публично изразяваните от Великобритания позиции за заплаха от Русия. Същевременно расте безпокойството сред някои кръгове в управляващата Консервативна партия от възможните отражения на съкращенията на разходите във военната сфера, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец при най-откритата си атака срещу Русия премиерът Тереза Мей я обвини, че се меси в избори и разпространява фалшиви новини в медиите.

Миналата седмица началникът на британските въоръжени сили каза, че търговията и интернет са под риск от щети при руска атака срещу инфраструктура като дълбоководните кабели за комуникация, като може да бъдат нарушени финансови трансакции за трилиони долари.

Седуил обвини Русия, че разпространява фалшиви новини в медиите за поведението на военнослужещи в Източна Европа, където НАТО разположи свои сили, а целта била да се подкопае легитимността на присъствието им там.

Той обвини Русия и че се е намесила в неотдавнашните избори във Франция, макар да посочи, че така или иначе това не е имало особен шанс да повлияе на резултатите.

"Очевидно целта е била да се подкопае доверието на гражданите в техните системи, видяхме доста неща и другаде", заяви Седуил.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Мисля че само поляците могат да се похвалят че са били в Москва
98
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До така е 96 може би изхода от такова изтикване е бил неизвестен а навярно са направили справка с историята а може би и освен да ги изтикат трябва да има ги задаржат там
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже не може да предложи нищо позитивно руската *** единствено вреди, разрушава и се опитва да предизвиква хаос и дезинтеграция сред цивилизованите общества. Хубавото е, че те вече разбраха, че путинова Русия е заплаха за човешката цивилизация и отново е Империята на злото. И несъмнено ще бъдат предприети мерки за нейното възпиране и заличаване.
96
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Англичаните са още по-големи гадини от американците, ако прочетете БГ-история ще го разберете, Чърчил е бил най-големия българомразец.
95
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Свикнаха ли англичаните, че Русия е велика и че Крим е руски?
94
2
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Чичо Волен,какво ще каже по въпроса или само преди избори е ***?
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най после ще разберат ,че с руснака трябва да се действа като с престъпник. Те са много по -опасни ,защото имат много по-голям потенциал да правят гадости,а и западняците пуснаха тая пасмина в дома си..
92
1
 
5
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
Абе тия за кво се панират, нали имат нов самолетоносач. Толкова се фукаха ЗА ВДВ- Никто кроме насНа колене само и единствено:На гроба на другаряДа целуне ръката на майка сиДа сгъне парашута си
91
1
 
4
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
До Крим не е руски, ама нанайс феродо. Ти батка кажи как си представяш Севастопол база на Шести флот. Е сори майна.И отделно на тия православните , още толкова *** чеченци газиха и мачкаха ИД. Цял стадион реве аллах Акбар, пратете ни в Сирия. Ние сме истинските правоверни. Терористите като чуят за чеченец и се наакват
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рУСИЯ живее в 19 век и не издържа на хибридната война дрънка и се ръждасалото оръжие
89
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Жива ли е дъртата кралица-рептилка на Англия или умря вече???
88
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До русия=джуджеРусия е велика, Крим е руски, свикна ли?Джудже ...............хаха.................най-голямата по територия държава и една от най-богатите на ресурси.................не ги разбираш тия неща..............поне не се излагай!
87
5
 
3
 
! Отговори
ТероРашка-говняшка преди 6 години
Е опасно на предимно за себе сиОт империта на Царя им нищо не останаОще 100 болшевизъм и ще стане китайска провинция
86
4
 
6
 
! Отговори
чичо Смит преди 6 години
Русия си е още империя, а от англичаните не остана ни пух ни прах. Чъръил сигурно се върти като пумпал.
85
4
 
0
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
А сега прочети за Prescott Bush, Union Banking Corporation и подготвянето на превратче в САЩ на чело с Marine corp. Gen Smedley Buttler и тогава коментирай кой подкрепял кого?
84
5
 
1
 
! Отговори
До 41, 50 и тям подо преди 6 години
Книжките на Суворов и А. Солженицин са писани от съответните служби в ОК и САЩ. А чий проект е "Велика Европа" т.е. Европейския Съюз ви дава отговор Paul Creig Roberts в utube. Сигурно ще кажете, че шпионин на Путин в администрациятс на R. Reagan?
83
8
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Мен 84 Чърчил предлагал на Рузвелд ка изтикат обратно руснаците до пределите на Русия към края на ВСВ, но Рузвелд не се съгласил. Огромна грешка.Сега света щеше да бъде кротък .
82
1
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Правилно! Подкрепям.
81
0
 
11
 
! Отговори
ПАТЛАДЖАНОБАМА преди 6 години
Лондон се тревожи заради руската пропаганда и кибератаки, не се тревожи когато руски олигарси и големи крадци купуват имоти в лондон
80
9
 
12
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До anonymousРусия е мюсюлманско икономическо джудже ,което не е фактор извън границите си и е заседнало в 19 век.Свикнаха ли руфосилските джуджета ?