Мините осакатяват, убиват... 220 000 украинчета са застрашени!

ООН: Бомбите заплашват и жизненоважна инфраструктура
21 дек 2017 12:00, Анисия Иванова
48
Мините осакатяват, убиват... 220 000 украинчета са застрашени!
Снимка: БТА

Стотици хиляди деца рискуват да станат жертви на мини и други взривни устройства в засегнатата от война Източна Украйна, показва доклад на ООН, цитиран от Франс прес.

Регионът е едно от местата с най-голяма концентрация на минни полета. Кървавият конфликт между украинската армия и подкрепяните от Русия бунтовници излага на опасност 220 000 деца, които живеят, играят и ходят на училище в райони, осеяни с противопехотни мини и други експлозиви, се посочва в доклада на Детския фонд на обединените нации /УНИЦЕФ/.

"Неприемливо е, че места, където преди по-малко от четири години децата можеха да играят в сигурност, днес са осеяни със смъртоносни експлозиви", заявява Джована Барберис, представителка на УНИЦЕФ в Украйна.

"Всички участници в конфликта трябва незабавно да спрат да използват тези жестоки оръжия", които излагат деца на постоянна опасност от наранявания или смърт, призова тя.

Данни, събрани в периода от януари до ноември тази година, показват, че средно едно дете на седмица е ставало жертва на конфликта по дългата 500 км фронтова линия, разделяща воюващите страни. Противопехотни мини и невзривили се снаряди са основна причина за нещастните случаи, засягащи децата, според УНИЦЕФ.

Агенцията предупреждава, че бомбите и мините заплашват също жизненоважната инфраструктура, доставяща вода, газ и електричество и призовава всички страни в конфликта да сключат ново примирие и да разрешат дейности по разминиране и възстановяване. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
По-голяма част от Украинците са явно с много нисък интелект.Особено така наречените националисти(сори,ама такава държава Украйна допреди 100г въобще е нямало).Умират си от кеф да гинат за чужди интереси,нищо че живеят в нищета,нищо,че олигарсите им огризват държавата до кокъл.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В заглавието има грешка - не са застрашени 220 000 украинчета, а 220 000 русначета. Мините са поставени от украинската армия и от карателните батальони с цел да се трероризира мирното население в Донецк и Луганск. Но и на украинчетата им идва времето - Полша се настрои силно срещу Украйна и започват усилен икономически натиск. Като се добави и натиска от Русия и Беларус, то на Украинските деца не им остава много щастлив живот... Поне ще са живи, не като децата на Новорусия...
30
5
 
10
 
! Отговори
ПОПРАВКА преди 6 години
Абе с тия полу-истини как ще се борите с руската пропаганда??Мините осакатяват, убиват... 220 000 СЕПАРАТИСТЧЕТА са застрашени!Които ако не русначета то са Новорусийчета.Абе вие съвсем за американски овце ни взехте!
29
3
 
18
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Да, децата на Донбас са застрашени не толкова от мините, а от снарядите които идват от украинска страна и попадат в училищата, детските градини и домовете им. Само че те не са украинчета, а русначета.
28
3
 
14
 
! Отговори
това новини ли са? преди 6 години
Освен снимка с малки жълто-сини уркчета напомнящи Hitlerjugend, друго смислено има ли?
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, ейййй! Става дума за ДЕЦА! Тях не ги интересуват болните амбиции нито на украинските политици, нито на Путин! Те просто имат право на нормално детство.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Блъди МериРоSSия самое настоящее быдло!
25
3
 
16
 
! Отговори
Блъди Мери преди 6 години
раССия Самая Великая .... Крым Наш ... !!!
24
12
 
9
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Порошенко не стана ли президент с обещанието си за мир !!??
23
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали се сещате от кого са поставени мините, от проруските сепаратистисти и са поставени на територията на Украйна, така че какво да говорим повече. Украйна е суверенна държава и има право да си избира съюзниците, а терористите тук, както и на други места по света са зелените човечета на товарищ путин
22
14
 
14
 
! Отговори
iSIDORE преди 6 години
Селяни, не знаете ли, че окрайната е Русия и населението е Руско с изклчение на хазарите
21
15
 
15
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
През 202 година ке бъде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница и всичко ще си дойде на место.
20
13
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Дрън, дрън ярини от болен мозък!Не знаех, че в лудницата има компютри с Интернет...Тичай да си изпиеш хапчетата и повече не си изкарвай болния мозък на показ.
19
14
 
19
 
! Отговори
Kr преди 6 години
220 000 украинчета? В Донбас живеят руснаци ..
18
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна е най-добрия буфер между Империята на злото и цивилизования свят, а украинската армия ще бъде основата на окупационната армия, която ще въвежда ред в Русия след като шайката на психопата Путин бъде прогонена или избита от самите руснаци.
17
13
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Преди 2 години в мрежата изтече списък с необходимото въоръжение за Украйна, което САЩ ще осигури безвъзмездно, в името на демократизацията на страната! Следва развръзка от сорта на Сирия, Афганистан, Виетнам, Корея. Работих в "Аркус"АД, където "едни" боеприпаси за там се маркираха "UA". Та въпросът:'Кои са бунтовниците' е спорен!
16
35
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиняРуската *** е най-агресивна към своите съседи, които не членуват в НАТО. Ако Украйна, Молдова и Грузия бяха членки на НАТО руските *** нямаше да анексират части от територията им.
15
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мините осакатяват, убиват... 220 000 украинчета са застрашени!Брех!?!Платените и обучени от САЩ и НАТО кървави джихадисти окървавиха цяла Сирия, но американската пропаганда пак ни плакне очите тук с някакви "украинчета"?!?А как освен мините, не забелязват обстрелите от украинската армия и украинските фашистки паравоенни формирования на мирни селища всяка нощ?Стрелят срещу мирното население всяка нощ, за да са сигурни, че ще убият хора в леглата им и нищо. Тишина, САЩ не дават да се говори.
14
15
 
26
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
"...военнолюбци в Кремъл и по света" да не би Русия започна кървища в Украйна? в Сирия? в Ирак? в Сърбия? в Йемен? в Тунис? Иначе сложил Кремъл ,като военолюбец. Отиди и пискай за военолюбци пред Посолство на САЩ - слабо?
13
12
 
21
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Тези украинци винаги са си били просто фашисти. Какво ни е грижа за тях. Искаха "демокрация", скачаха, майдан правиха. Ами ето че идва време да берат плодовете на своя труд. Както се казва на победителите, да им е честито. Нали това искаха.