Евросъюзът удължи санкциите срещу Русия

Българското председателство ще гледа кризата в Украйна
22 дек 2017 10:23, Екип на Dnes.bg
114
Евросъюзът удължи санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия за войната в Източна Украйна до 31 юли, след като миналата седмица германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон съобщиха, че Москва продължава да не изпълнява ангажиментите си по Минското споразумение. Германия и Франция са част от Нормандската четворка, в която заедно с Русия и Украйна следят за уреждането на конфликта в Източна Украйна.

Решението беше взето на подпис в четвъртък вечер. Новото удължение закръгля на четири години европейските санкции, които са в сила от лятото на 2014 г.

Ограниченията са икономически и предвиждат забрана за участието на петте най-големи руски държавни банки и международните им клонове в борсовата търговия и в набиране на средства на капиталовите пазари в Европа. Наложена е забрана на търговията с оръжие и стоки с двойна употреба, както и вноса в Русия на технологии за добив на горива.

ЕС е замразил сметките и не допуска на своя територия 150 руски граждани и 38 компании, които са свързани с военните действия в Източна Украйна. Техният списък ще се разглежда отново през март по време на Българското председателство. София ще преговаря и по съдбата на санкциите за анексията на Крим, чийто срок изтича в края на юни.

В отговор на европейските санкции руският президент Владимир Путин наложи ембарго за внос на земеделска продукция и други храни от ЕС, което също продължава да бъде в сила.

По думите на председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск настоящото удължаване на санкциите е първото, в която нито една европейска членка не се е противопоставила и всички премиери и президенти, събрани преди седмица в Брюксел, са го подкрепили единодушно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Русияессанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 6 години
Ти хвърли камък в блатото и жабите се разквакаха. С малкото си мозъче не разбраха, че "рубладжии" просто няма! То им стига само да правят аналогия със себе си. Преди седмица-две един умньо се изтърва тук, че получава ПАРИ за опусите си! Трябваше да го копирам и всеки път да го поствам с ден и час. Руснаците много добре знаят настроенията на народа ни! Знаят, че няма нужда да се харчат, а и пари за глупоsти нямат. Парите ги използват за нови подводници, ракети, самолети, танков и друга техника.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да спре да купува газ и да спре Северен поток 2. Запада да се жертва заради Украйна.
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 48===Ти си от тези пълзящи неблагадарници, които за дребни парици пишуркат против Русия, даже против славянството и православието.Жалки сте и сте малко, за щастие!=..От съединението до днес Русия е била най-големия враг на България, рубладжийче. А тия пропагандни слова за славянството ги кажи на украинците. За пправославието може да ги кажеш на молдовците и украинците. Евразийските пpимати са заплаха не само за своите съседи, но и за целия цивилизован свят. Русофил= българофоб!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези санкции обслужват само големия обор.
56
8
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До До Анонимен 48Проссията не е славянството и не е Православието.*** е полуазиатска, полумюсюлманска сатрапия, което си има собствени и противоположни на останалите славяни интереси.А капитан Петко войвода е бил руски поданик и шпионин.Понабили са го малко, заслужил си го е.А Иво Христов от кой високоблагороден сорт българи ще да е?
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ЕС! Само така!
54
7
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 48 преди 6 години
Българи всякакви -от поп Кръстьо до поп Харитон, от Иванчо Хаджипенчович до Васил Кунчев!Ти си от тези пълзящи неблагадарници, които за дребни парици пишуркат против Русия, даже против славянството и православието.Жалки сте и сте малко, за щастие!Радваш се от Стамболов, защото го вземаш за русофоб.Стамболов не е чул турски куршум да пищи, бил е преводач в щаба на руската армия и му е плащано в златни рубли.Идвайки на власт той е съвършен негодник, рушветчия, развратник.Бута в затвора Капитан ***
53
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 55Защо да се срамуваме че сме малка страна?Трябва да се срамуваме че завиждаме на успехите на други
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиДокато като цяло в БГ няма нови земи за разшряване на производството и на зърно и на зарзават то в Русия земя бол.----------------Е, и?Трябва да се срамувам, че сме по-малка страна ли, какво?
51
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен=ЛЮБОВТА И КРЪВНОТО НИ РОДСТВО С БРАТУШКИТЕ!!! А тези, които го правят НЕ СА БЪЛГАРИ!!!==Единствено русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи а само едни национални предатели и българофоби!
50
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен=ЛЮБОВТА И КРЪВНОТО НИ РОДСТВО С БРАТУШКИТЕ!!! А тези, които го правят НЕ СА БЪЛГАРИ!!!==Интересно ми е кога русофилите сте били българи? Когато детронирахте Батенблерг за да превърнете България в задунайска губерния и правихте бунтове във войската пак със същата цел? Когато взривявахте църкви и вдигахте въстания по заповед на Москва? Или когато признахте пак по руска команда съществуването на македонска нация и език и биехте българите в пиринския край да се пишат македонци?
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!
48
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 46Пост 26 сравни колко голяма е Русия и колко малка е България и как те са произвели 130 милиона тона а ние 12 милиона тона зърноЕстествено сравнението е нелепо - значителна част от България е Планини а значителна част от Русия е зад полярния кръг ако се усещате какво искам да кажаДокато като цяло в БГ няма нови земи за разшряване на производството и на зърно и на зарзават то в Русия земя бол.РФ вече 5 година увеличава производството и експорта на зърно
47
3
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До ЯсноИ съвсем правилно. Украйна всъщност саботира РСК МиГ, което си е тяхно право и е в техен интерес.
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНЕ СИ ПРОДАВАТ ЛЮБОВТА И КРЪВНОТО НИ РОДСТВО С БРАТУШКИТЕ!!! А тези, които го правят НЕ СА БЪЛГАРИ!!!-----------------И ако не изпитвам любов и нямам кръвно родство, значи не съм българин?Раковки и Стамболов като не са изпитвали любов към братушките, а и са имали черни коси и мустаци, и те ли не са българи?А Иво Христов, полуруснакът-***, той е българин?
45
9
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Само да кажа че Украйна ни съботира и спря модернизацията на нашите изтребители МИГ.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиКогато България възстанови обемите производство на зарзават и плодове от времето на Соца ела ми се обади - тогава ще сме се оправили-------------какво общо има това с темата?
43
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Престанете с тези "рубладжии" вече!!! За толкова години не разбрахте ли, че българите, с малки изключения (тия от разни "отворени общества" и всякакъв друг ***!) НЕ СИ ПРОДАВАТ ЛЮБОВТА И КРЪВНОТО НИ РОДСТВО С БРАТУШКИТЕ!!! А тези, които го правят НЕ СА БЪЛГАРИ!!!
42
6
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 37Излагаш се - Прокарването на тръбие на Турски поток на дъното на Черно море е практически завършило. Северен 2 е в процес на проектиране на трасето по дъното на Балтийско море и определено лятото на 2018 ще почнат да полагат ръби защото 2019 година трансфера през Украйна СПИРА - ОФИЦИАЛНО МНЕНИЕ НА ГАЗПРОМ.Украйна а и Бългрия направиха СЕЧЕНО на Русия сещате се случките нали? - Ефекта Газопровода ни заобиколи а от там и приходите от такси за пренос.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
унтерменшени