Прочистване: Китай закри 13 000 сайта и 10 млн. профила

Според властите страниците били с порнография и насилие
24 дек 2017 12:26,
7
Прочистване: Китай закри 13 000 сайта и 10 млн. профила
Снимка: Reuters

От началото на 2015 година досега китайските власти са закрили над 13 000 страници в интернет заради нарушаване на закона или правила. Мнозинството граждани подкрепят усилията на държавата за прочистване на интернет пространството.

Това съобщи китайската официална информационна агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс и БТА.

Откакто преди пет години на власт дойде президентът Си Цзинпин, китайската държава затегна вече и без това строгия контрол върху интернет. Според критиците на тези действия това е опит да бъде ограничена свободата на словото и да се предотврати изразяването на критично отношение към управляващата Китайска комунистическа партия.

Държавата отстоява тезата, че всички страни по света имат регулации под някаква форма за интернет и че въведените правила имат целят да гарантират националната сигурност и обществената стабилност, както и чрез тях да бъде пресечено разпространението на порнография и материали, съдържащи насилие.

Според Синхуа на провеждащата се в момента сесия на постоянния комитет на китайския парламент, за който Ройтерс отбелязва, че до голяма степен просто утвърждава спуснатите му решения, се разглежда доклад. В него се упоменава, че при извършваните от тях прочиствания на страници, блогове и профили в социалните мрежи целите на властите са били материали с порнография и насилие.

Освен 13 000-те страници, са затворени и почти 10 милиона потребителски профила, се посочва още в документа. Въпреки че това не се уточнява, най-вероятно тези профили са били в социални мрежи, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започвам да си мисля че наистина така трябва
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е новия световен ред ! Очаквайте скоро и по целия свят. Тези *** искат да се отнасяме с тях, като че ли са недосегаеми като Господ !
5
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Китай налага цензура в Интернет................хаха.................комунистическа държава..........няма майтап.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук чистят само че ФБ профили на противници на режима.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на суджука. Ще останат само сайтовете на шиши и ченгеугодните такива.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Китай винаги са имали по-различно виждане върху количествата. Веднъж фирмата в която работеше мой познат попитали за мостри и те ги попитали колко контейнера ще вземат.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борят се с фалшивите новини. Европа също започва борба с фалшивите новини.