Москва готова да е посредник между САЩ и КНДР

За това обаче трябва да има съгласие и от двете страни
26 дек 2017 16:50,
37
Москва готова да е посредник между САЩ и КНДР
Снимка: Архив, Reuters

Москва е готова да посредничи между САЩ и Северна Корея, но за това е нужно съгласието на противостоящите една на друга страни, съобщи пред журналисти руският президентски прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Става дума за готовност на Русия при наличието на необходимост и желание от двете страни, - каза той. - Няма как да станем посредник между две страни единствено по своя воля, нужно е това да е по волята на двете страни."

Песков каза още, че тъй като конфронтационната риторика е тъкмо между Пхенян и Вашингтон, то готовността на Русия е доста очевидна с оглед на това да се намери път за деескалация на напрежението.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров призова Вашингтон и Пхенян да започнат преговори, като добави, че Русия е готова да посредничи в тях, отбелязва Ройтерс.

Американски дипломати заявиха, че се стремят към дипломатическо разрешение на кризата, но президентът Доналд Тръмп постави като предварително условие Северна Корея да поеме ангажимент, че ще се откаже от ядрените си оръжия, преди да започнат каквито и да било разговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
РУСИЯ ЗАТОВА Е НАЙ ВЕЛИКАТА СТРАНА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА !!!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските фашаги активно се самопредлагат, но никой ги не ще. Стана ясно на целия Свят, че думата им нищо не сърува и нямат моралното право да се обаждат.Да наблягат на препаратите за вана и други отрови. Скоро спина, наркотиците и алкохола ще ги довършат.
33
3
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ех,Масква,Масква!къде се буташ,никой не те пита!?тя,и комшийката е готова,ама никой не я пита вече
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинчетата дадоха ракетите на Ким, не руснаците. Моля еврогейхтаците да не г=бъркат двете държави - руснаците от векове не са горили живи хора за разлика от украинците. Но скоро Киев ще гори.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците тролят здраво американците ;)))Ким няма да преговаря с терористи ;)-
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вярвай си мало умникМисленето не е силната ти страна.
29
5
 
6
 
! Отговори
Вярвай си мало умник преди 6 години
Мисля си че най грамотните хора в бг.са Русофилите .
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сащ супер сила ХихихРусия е братска единствено за същества, чието IQ е колкото номера на обувките им. Питай украинците дали руските дегенеpaти са им братя.
27
7
 
8
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Всички които плюят по Братска Русия са ***. Втора ръка.
26
3
 
3
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
КОЕТО С КРЪВ СЪМ ВЗЕЛ ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ,ТАКА ЧЕ РУСИЯ КАТО ОТИДЕ ДО БЕРЛИН ТРЯБВАШЕ ДА СИ ОСТАНЕ ДО ТАМ,А НЕ СЕГА ДА СЕ ПЕКАТ В СОБСТВЕНАТА СИ КОЖА НА СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ.ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ЯПОНИЯ,МОЖЕШЕ ДА Я НЯМА.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ! На американските терористи не може да се вярва!
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските нещастници първо създадоха проблема като дадоха ракетите на корейския откачалник а сега се цанят за посредник. Няма по безочливо и нагло племе от руските дeгeнеpaти. Хубавото е, че никой не им вярва.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`во става с тази Америка, бе? Кимчо им показва среден пръст, Иран им показва ракети, Турция купува руски системи. Никой вече не ги е-бава САЩ. ХА-ХА-ХА
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким унизи САЩ страшно много. Открито се подиграва на тръмпелите и те не могат нищо да му направят.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ква е таз измислена новина бе леле този саит е свръх рускои казачои
20
6
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Кими ще трябва да клекне на Русия,на САЩ,или на Китай.Сам не може да се оправи,както му се иска.Да избира докато е време.
19
10
 
11
 
! Отговори
Верно, да преди 6 години
Това е все едно Русия да посредничи между Украйна и Донецк. *** е много, много нагъл - хем попомага Северна Корея , хем щял да помага на Сащ . В какво? И Русия и Сащ са подписали пакта за неразпространение на ядрените арсенали. И Русия и Сащ и Китай и останалията Свят са еднакво затрсшени от разпрпостранението да ядрени бомби в държави с *** ръководители като Ким. Русия и Китай изобщо не помагат , а пречат .
18
1
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Изказалите се 1,2 и 3 в първия работен ден при личния лекар за направление при психиатър- ВЕДНАГА !
17
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Тая работа не е чак толкова проста,но пък и не е невъзможна.Има начин Путин да издърпа ушите на малкия Ким,ама от американците да очакваш сговорчивост....Всъщност Путин ще не ще трябва да притисне Дебеличкия,щото ужасно му бърка дългосрочните планове.Сега не е моментът за мащабна война със САЩ(както искат американците).Оказва се,че най-очевидното и добро решение за Света-Русия и/или Китай да вземат С.Корея под крилото си,а тя да се откаже от ядрените си оръжия е най-трудно за осъществяване.
16
5
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик до 13 преди 6 години
Яж си овнешката лой и не се обаждай от обора, че козата ти пак ще роди мохамеданчета.