Виетнам се спаси. Тайфунът, връхлетял Филипините, отслабна

До момента бурята отне живота на над 160 души
26 дек 2017 07:57, Петя Славова
0
Виетнам се спаси. Тайфунът, връхлетял Филипините, отслабна
Снимка: БТА

Мощната буря, оставила след себе си смърт и разрушения на Филипините, отслабна до тропическа депресия днес и не връхлетя Виетнам, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Няколкостотин души в делтата на река Меконг във Виетнам бяха евакуирани в очакване на тайфуна Тембин, отнел живота на повече от 160 души при преминаването си над Филипините, пише БТА.

Синоптиците предполагаха, че южният край на делтата ще попадне на пътя на Тембин и предупредиха, че очакваните от понеделник вечерта проливни дъждове и силен вятър може да причинят тежки щети в уязвимия район, където сградите не са в състояние са устоят на толкова сурово време.

Тази сутрин обаче, бурята отслабна и метеоролозите казаха, че няма да премине над Виетнам. Очаква се по-късно днес тя да се разсее над Тайландския залив.

През уикенда Тембин причини свлачища и внезапни наводнения на Филипините, при които загинаха най-малко 164 души, а 171 са в неизвестност.

Съгласно първоначалните сведения от властите в различните провинции общият брой на жертвите надхвърля 230 души, но службата за справяне с бедствията предупреди, че има дублиране при преброяването заради объркване непосредствено след бурята и цифрите трябва да се проверят.

Над 97 000 души вчера все още се намираха в 261 евакуационни центъра в южната част на Филипините, а още 85 000 души бяха намерили убежище другаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари