Китай се защити: Твърденията на Тръмп са "безсмислен шум"

Американският президент обвини Пекин, че продава петрол на Пхенян
29 дек 2017 15:00,
21
Китай се защити: Твърденията на Тръмп са "безсмислен шум"
Снимка: архив Reuters

Китай отхвърли днес обвиненията на американския президент Доналд Тръмп, че е пропускал петрол по море към Северна Корея в нарушение на санкциите на ООН, предаде Франс прес.

"Вдигането на безсмислен шум в медиите не допринася за засилване на взаимното доверие и сътрудничеството", заяви говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин в отговор на въпрос за туита на Тръмп от четвъртък, според който Пекин бил хванат "На местопрестъплението", докато продавал петрол на севернокорейския режим.

Още по темата

Хуа увери пред журналисти, че Китай, на който се пада дял от 90 процента от външната търговия на Северна Корея, не разрешава на своите граждани и компании да нарушават резолюциите на ООН.

Тя нарече "неточни" информациите, според които китайски кораби са прехвърляли петрол на борда на севернокорейски плавателни съдове в открито море.

Високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ заяви вчера, че страната му разполага с данни, че "някои кораби извършват дейности, забранени от ООН, включително прехвърляния на рафинирани петролни продукти от други плавателни съдове и превоз на въглища, идващи от Северна Корея".

"Имаме доказателства, че някои от корабите, заети с тези дейности, са собственост на компании от редица страни, включително Китай", каза той.

"Хванати "На местопрестъплението", коментира в Twitter Тръмп. Президентът на САЩ заяви още, че е "твърде разочарован да види как Китай допуска да влиза петрол в Северна Корея".

"Няма да има никога приятелско решение на проблема със Северна Корея, ако това продължи", заплаши Тръмп.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
KITAI NOMER 1 преди 6 години
USA DA SLUSCHA KITAI I DA SVIKVA S NOMERA SI DVE V SVETA
17
6
 
1
 
! Отговори
Defender of Justice преди 6 години
защо едноличните тоталитарни мнения на комунистическия лидер се представят невярно от медиите като политика на цялата държава, въпреки че той явно ги взема самоволно и диктаторски,без страх от Бога, нито зачитане на човешки права и свободи,закони международно правни норми,нито моралния закон на Бог. А защо политиката на демократ. правова държава САЩ вземани от президент Тръмп заедно със Сената, се представят също измамно и пристрастно като еднолични негови решения с умисъл да се омаловажат!
16
0
 
19
 
! Отговори
Mirko преди 6 години
Да попитам Тръмп - Кои по д....те сте вие да забранявате на хората от Кореа да си купуват петрол ??? Всички знаем че ООН са същите марионетки на САЩ, както Световната Банка и МВФ.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали е обама или тръмп нямаразлика . Щом е сащ никакъвреспект .
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончо само намигни и ще завалят целувки от булгаристански евроатлантици. Вече се редят на опашка.
13
1
 
2
 
! Отговори
що е то? преди 6 години
До ЕвроаталантикКОЛИБИ, КЪЩИ, МАГИСТРАЛИ И ..... НА КОГО СА И КОЙ КОЛКО ПЛАЩА ЗА ПОЛЗВАНЕ ?
12
0
 
23
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Като е много курназ Тръмпи,да обяви санкции за Китай!Ще бъде прелюбопитно да наблюдаваме как САЩ увяхват!Китай може да ги победи икономически още сега,но просто ще загуби много пари и затова предпочита да го прави постепенно и тихомълком.Иначе е очевидно,че думата на Америка вече не тежи както преди.....
11
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сьседите на сев корея няма да оставят сьседа си в мизерия и болести когатомечката заиграе в двора на сьседа идва и в твоя така че всички да помагат сащ защо не спрат да продават орьжие на терористи и да ги обучават
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕЗСМИСЛЕН ШУМ НА КИТАЙСКИ ОЗНАЧАВА ФАЛШИВА НОВИНА.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 8Най-вече в Китай, също и в СК, а също и бившия соц блок, когато го имаше. Като правило е, че където има социализъм, няма глад и мизерия.
8
14
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
До ЕнгелсЯ опиши къде се случва това с хубавия живот в социалистическия свят?
7
6
 
18
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Около 60-70% от капиталистическия свят живее в глад и мизерия, докато в 99% от социалистическия свят хората живеят добре!
6
4
 
24
 
! Отговори
RED DRAGON преди 6 години
С други думи Китай каза на Тръмп да си затваря плювалника, защото от там се носи виене и смрад на умряло куче
5
3
 
23
 
! Отговори
Дъртак преди 6 години
Северна Корея ми е много на сърцето! Там пролетариата не е експлоатиран! Затова негодуват капиталистити! Учението чучхе на Вечния Лидер Ким Ир Сен е единственото спасение за света! Помня го като се виждаха с бай Тодор. Много усмихнат и позитивен Лидер! Още тогава знаех, че Корейската Народна Демократична Република ще пребъде!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето отговора им е като към досадна муха остава само да използват мухобойката.
3
30
 
4
 
! Отговори
Евроаталантик преди 6 години
В Китай, Русия и СК и Иран хората умират и нямат магистрали и живеят във сламени колиби и кирпичени къщи ,а САЩ и ЕС имат магистрали и санирани сгради.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,много шум за нищо, ... Неточни твърдения и т. Н. Фрази с които отговаря Китай са ясен признак че нарушения има, но може да се разберем не пред света, а на тъмно. Все пак корабите не са били китайски например, само са били наети от китайски фирми или от Панамски да речем но със китайски собственици. Кучета си лаят...
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не вие Хюсеин Обамов да ви мълчи сбъркали сте с Тръмп .