Заради Brexit: Ирландия издала рекорден брой паспорти

Британците се страхуват, че губят правото си на свободно движение
30 дек 2017 09:45, Василия Пейчева
9
Заради Brexit: Ирландия издала рекорден брой паспорти
Снимка: Архив, Reuters

Правителството на Ирландия обяви, че тази година е издало рекордните 779 000 паспорта след нараснало търсене от Великобритания, което отразява безпокойството на британците как Брекзитът може да повлияе на свободното движение на хора, предаде Франс прес.

"Това е най-високият брой ирландски паспорти, издавани някога за една година. Това е над 6 процента увеличение спрямо 2016 г., която вече беше рекордна, и над 15 процента увеличение от 2015 г.", се казва в изявление на ирландското външно министерство.

"Близо 20 процента от общия брой молби в паспортната служба тази година идват от Северна Ирландия или Великобритания", добавя министерството.

Този нараснал интерес към ирландското гражданство отразява тревогата на много британци, които след излизането на страната им от ЕС на теория губят правото си на свободно движение в страните от ЕС.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спокойно има кой да им бере ягодите на англичаните.Те са една от най богатите народи в света.Поляците и румънците не са единствените и незаменими сиромаси на света които са навити за зле платената им работа.Бедни народи има на този свят колкото искате.Предимството да наемат хора извън ЕС е че след като изкарат сезона им изтича визата и не могат да увиснат на социалната им система.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
много ясно, е губят правото си на свободно движение. не може да изгониш 3 милиона европейци, да се затвориш в кочинката си, но да искаш ти да обикаляш напред-назад. ще го разберат, но късно.
3
1
 
11
 
! Отговори
Е да де, преди 11 месеца
До Евроатлантик

Сега трябва сами да си берат ягодите. Или да чакат някой от колониите да дойде, че нали ние сме най-голямата заплаха за тях :)
Като разберат, че са се прецакали ще е късно
2
13
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 11 месеца
Братанците са в отчаяние, че Меркел и Юнкер не им разпределят бежанците вече и скоро ще се хвърлят във реката. Британците губят и правото си да ходят във Ирландия, където могат да рабботят и като берачи на ягоди и прислуга. Не им остава нищо дуго освен британците да скочат във реката със един камък на шията
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Типична фейк нюз.
Издадени са 780000 паспорта, от тях 20% на англичани - 176 хиляди. Вероятно по стотина хиляди се издават всяка година по естествени причини - смесени бракове и прочие, та те са съседи.
И какво остава? Един процент от населението на Великобритания са някакви по-особени. Голямата новина! Всякаква новина, абсолютно всякаква новина може да се сътвори, ако се фиксираме върху един процент от населението!