Южна Корея задържа кораб – возел нефт за КНДР?

По-рано този месец ООН наложи нови санкции срещу Пхенян
31 дек 2017 12:06,
45
Южна Корея задържа кораб – возел нефт за КНДР?
Снимка: архив Reuters

Южнокорейските власти са задържали още един кораб заради съмнение за нелегална продажба на нефт за Северна Корея, съобщава Ройтерс, цитирана от Фокус. Морският съд е плавал под флага на Панама и носи над пет хиляди тона нефт на борда си. Екипажът му е съставен най-вече от китайски и мианмирски моряци.

Още по темата


Не е станало ясно кога е бил задържан морския съд но това е второ разкриване на подобен случай в рамките на няколко дни, след като в петък Сеул съобщи, че в края на ноември е задържан регистриран в Хонконг кораб заради същите обвинения. Води се разследване по случая, на борда на кораба се намират представители на властите, които извършват проверка.

По-рано този месец Съветът за сигурност на ООН наложи нови икономически санкции срещу Северна Корея, намаляващи драстично квотите за внос на нефт към Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
24
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Новина тип някой задържал някой някъде си. Къде точно е задържан този кораб? В чия икономическа зона или териториални води? Ако са си южнокорейски могат да си задържат когото искат. Ако ли не, могат и да ги потопят. Но от новината нищо не се разбира. Русия и Китай имат сухопътна граница със Северна Корея, защо им е да правят всичките тези еквилибристики по вода? Някои ще кажат - спътници! Оставете тия неща на Холивуд. Тия спътници проспаха търговията на ИДИЛ с нефт, някак си!
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я виж, американците доставяли петрол на СК ! Хитри лисици.
10
8
 
9
 
! Отговори
Ким Че Грух преди 6 години
Да живее вечната дружба между Кимистан и Панама!Заедно ще довършат гнилия империализъм и Великият Вожд Ким III ще седне в Оpaлния Кабинет!
9
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Панамски кораб, с китайци и мианмарци... Путин ще излезе прав че не са те. Друг е въпроса къде е натоварил петрола. Но в такъв случай да не мрънка че България праща оръжие на ИДИЛ. България изнася само за законни клиенти - Саудитска Арабия, Египет...С две думи - нищо лично, просто бизнес.
8
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не спрат нефта направо на Китай и Русия. Те подстрекават Северна Корея. Спират нефта на Китай и Русия и се рещава кризата.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руски или китайски?
6
5
 
11
 
! Отговори
Василев преди 6 години
При взрива на термоядрена балистична ракета се получава термоядрен синтез, при който две или повече атомни ядра се сливат и се образува по-тежко ядро!Реакцията е съпроводена с отделянето или освобождавнето на невероятно количество топлинна радиоктивна енергия, а ударната вълна е умопомрачителна нечовешка!!!Добър ден и добре дошли в реалността селяни прости!!!Агент Стийв Маклийш!ЦРУ!!!
5
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тяхна работа е ! Когато луд те плаши с ядрена атака е направо ТЯХНА работа. При всички случаи , не е твоя . Много големи мазниции има тук ...утре като запее раятаа за България , ще видим дали ще сте пак толкова фенчета на режимите. Изкукуригалии дядки.
4
6
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Явно международният търговски коридор минава през южнокорейски води. Друго обяснение не виждам.
3
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Мачкай .
2
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В какви води са задържалри корабите? Ако са международни - нямат право, ако са сев.корейски - как влязоха там?И от къде въобще знаят за къде е товарът?
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та да попитам пак разпространителите на фалшиви новини- руски ли са танкерите? :)